Србијо! Далеко си догурала… – Dostavila, Dragana Vesić Perić – Извор: pravda.ru, vidovdan.org

 

Србијо! Далеко си догурала…

27.05.2011. – Реаговања руских медија на хапшење генерала Младића

Младић је ухапшен; А шта је са НАТО злочинцима? Пита се Руска Правда…

 

Ратко Младић је ухапшен и његова екстрадиција Хашком трибуналу, је већ у току… И док НАТО лидери држе „победничке“ говоре, поставимо себи једно питање: Када ће коначно НАТО бити послат на оптуженичку клупу у Хагу, и када ће његови лидери коначно одговарати за властите злочине? Одговор на ово питање, у данашњем свету међународног безакоња, је веома прост: Никада.

Хм, хм, Ратко Младић, преморен и болестан, старац, који наводно болује од рака, је ухапшен и његова екстрадиција је у процесу између Србије и Хашког трибунала. Веома интересантно. Зашто га нису једноставно киднаповали, као што су то учинили својевремено са Милошевићем, и потом илегално отпремили у Холандију, кршећи тако сваку ставку међународног и српског закона?

Никада, нико није позвао на одговорност НАТО због тог чина. Хапшење и киднаповање Слободана Милошевића је једноставно било безакоње. Тиме су прекршени закони Југословенске Републике, такође тим чином су прекршени и закони Републике Србије, због тога што неопходни кворум за ауторизацију таквог чина никада није ни био стављен на дневни ред, због свега тога, киднаповање бившег југословенског и српског вође Милошевића је било незаконито, и сви они који су били одговорни за то, су аутоматски били криви за протузаконито хапшење и киднаповање. Његова смрт у Хашком трибуналу, под сумњивим околностима, само чини горња кривична дела још тежим. Зашто нико не покреће то питање пред Хашким трибуналом?

Зашто на оптуженичку клупу никада није била послата Карла Дел Понте? Из истог разлога, што се ниједан амерички држављанин се никада неће појавити на тој клупи- у међународном закону, постоје два стандарда и два начина вагања правде- на пример: америчко правосуђе сматра илегалном екстрадицију властитих држављана Хашком трибуналу, да се не би суочили са међународном правдом. Како је то згодно.

То унапред спречава  америчке председнике Клинтона и Буша, а сада и Обаму,  да се икада суоче са правдом за своје ратне злочине. Ипак то их не ослобађа срама и моралне осуде за злочине које су они починили, и не ослобађа их кривичног гоњења и суочавања са правдом пред неким другим правосудним системима.

Дакле шта је са судским оптужбом против НАТО-а за употребу осиромашеног уранија на Балкану? Где је оптужба против НАТО-а за употребу осиромашеног уранија у Ираку, и где је оптужба против НАТО-а за употребу осиромашеног уранија у Либији? Употреба осиромашеног уранија се сматра ратним злочином, и сви они који су одговорни за његово коришћење, су ратни злочинци.

Шта је са оптужницом против НАТО-а за илегални рат против Југославије, и бестијално бомбардовање те земље од 24 марта па све до 10 јуна 1999, за масакрирање невиних цивила (2,500 убијено, укључујући 89 деце) и за намерно уништавање јавне и приватне имовине, и то све без икакве декларације рата? Шта је са оптужницом против НАТО-а за илегалне нападе на Ирак, за покољ око једног милиона ирачана, уништавање цивилне инфраструктуре војним борбеним средствима, за пљачку ирачке имовине, мучења, илегална затварања, силовања и убиства цивила од стране НАТО окупационих снага, и то све опет изван свих легалних правних норми?

Шта је са оптужницом против НАТО-а за илегално бомбардовање цивилних кућа у Либији? Где је оптужница  против НАТО снага за хладнокрвно и планско убиство троје унучади пуковника Гадафија? Од када се то, прецизно бомбардовање приватне куће, сматра  спровођењем забране зоне летења, и како то, да  убиство три детета, може да се тумачи као мировна акција заштите цивила од оружаних напада?

Како то, да НАТО може да „уђе“ у грађански рат, и потом се оружано стави на страну  побуњеника у рату против легитимних владиних снага, у тоталној супротности са важећим законима Уједињених Нација? Како то да НАТО може да се стави на страну исламских терориста, и потом сам настави са терористичким активностима, и то све дан за даном… и да се ништа не деси? Једноставно: Међународно право више не постоји.

Дакле, када успете да сместите НАТО на оптуженичку клупу, позовите ме и бићу импресиониран. А све дотле док се то не деси, дозволимо бар сами себи да ратне злочинце називамо правим именом- Ратним злочинцима! И дозволимо сами себи да убице називамо убицама, и такође дозволимо себи да јасно и гласно назовемо сваки покушај убиства пуковника Гадафија- илегалним; И на крају, због свега тога дајмо себи за право, да јавно прозовемо данашње НАТО лидере на кривичну одговорност за властита злодела!

На крају, једно питање за господу Обаму, Камерона и Саркозија: Да ли можда чујете, ноћу  у свом сну, болне крике умирућих унука пуковника Гадафија, мучки убијених у властитом дому од стране једног од ваших „јуначких“ пилота, који их је прецизно „ликвидирао“ по вашем налогу, са безбедне висине од 10,000 метара?

И сада уместо закључка, да честитам Србији. Браво, коначно можете да се придружите Европској унији. Величанствено! Седните у ћошак  и посматрајте како ваша индустрија бива уништена- тако што су ваши извози прогутани од стране предаторске немачке индустрије, посматрајте како вам десеткују пољопривреду, тако што вас „плаћају“ да не  производите, да би ваша производња евентуално завршила у Француској, а ви били остављени на опустошеним и огољеним ораницама- само ви седите и посматрајте, како ЕУ декларише илегалном вашу Шљивовицу, само зато што се не свиђа неком идиоту у Бриселу. Само ви браћо Срби, седите и посматрајте како вам стопа незапошљавања достиже астрономске цифре, гледајте вашу „елитну“ клику како себи обезбеђује меке фотеље у Бриселу, само гледајте како вам цене производа и услуга експлодирају и ваше плате пониру, и на крају само посматрајте како вам уништавају веру и културу док вас асимилирају- прво у ЕУ, па потом у НАТО (или обрнуто). На крају ћете за све то дебело платити-  да знате! И то ви, обични грађани (народ), свакако не ваши лидери… Нико вас нити неће питати да ли желите да уђете у НАТО, али ће вас зато натерати да купујете њихову скупу војну опрему, и да пролевате властиту крв у њиховим освајачким ратовима.

Дакле све честитке: Србијо! Далеко си догурала…

Превео, Миодраг Ковачевић

Извор: http://english.pravda.ru/opinion/columnists/26-05-2011/118016-mladic_arrest-0/ , http://www.vidovdan.org/aktuelno/13757-mladi-je-uhapen-a-ta-je-sa-nato-zloincima-pita-se-ruska-pravda

 

Извор: pravda.ru, vidovdan.org

Кључне речи: Србија, Младић, Хаг, злочин, Косово,

Предложи пријатељима

Eine Antwort

 1. ОДЛОМАК ИЗ КЊИГЕ КОЈА СЕ ПИШЕ
  (Аутор: Милан марковић – Миле)

  Данас, 26.маја 2011. године у поподневним часовима објављена је вест да је Ратко Младић ухапшен, а иза тога председник републике Борис Тадић, на организованој конференцији за новинаре лично објављује ту вест. Од тада па надаље током тог дана, како телевизија, тако и све радио станице, нашироко објављују све везано за то хапшење. Настало је утркивање ко је први ту вест послао у етар. Кажу да су то урадили Хрвати. А затим је настало утркивање, већ познатих душебрижника (Јовановић, Кандић, Шутановац итд.) у својим коментарима. Пратрим шта се збива и размишљам: да су се многи иза тога огласили и у неку руку честитали председнику „на његовом успеху“, као да се ради о великом згодитку важном за председника и државу. А, када су се огласили и са Запада, баш они који су Србију дуже време прогањали и уцењивали, па задњи „оптужујући“ извештај Брамеца, хашког тужиоца, који је реметио Тадићеве планове, а онда, прво „претње“ које је предедник изрекао која ће средства бити употребљена противу свакога ко буде неповољно реаговао на ово хапшење. Долазе и догађаји тог дана, како у Београду тако и другде, посебно у Новом саду, где је полиција енергично реаговала на сваки покушај протеста.
  Наредног дана, поред телевизије и радија, дневне новине обилују у разним чланцима и на више страна, доносећи вести у вези догађаја претходног дана. Пажљиво, читајући све то, посебно реаговање номенклатуре НАТО-а и других на Западу, тера ме на размишљање. Да сам, неким чудом, ја у кожи Ратка Младића и да сам морао проћи кроз све оно што је он прошао, шта је урадио, шта му је други урадио, шта је од тога лаж и намештено, коме све то служи у овом периоду? Каква је историска будућност свега овога? Неби се стидео.
  Из бијографије коју неки листови обљављују, а и из личног сазнања, Ратко Младић је био официр који је своје другове надмашио и они су то њему признали. Официр, одан отаџбини, који је свој животни век томе посветио. Није био каријериста, нити је стечана признања изнудио, што се други не могу с тиме похвалити. Ишао је из једне борбене јединице у другу, с једног на друго ратиште, није бирао место, а знао је за ризик који га чека. Само онај ко се није нашао у војничкој униформии, коме није усађен војнички дух, тај и не може да то схвати. Ово је време било рата, којег су други наметнули. Да ли би официр, који држи до части, могао издати или одбити улогу која му се намеће? Младићеви прогонитељи и они који им помажу, нису свесни тога. Па, зар вам се не чини, какву су подлу улогу у том времену одиграле европске и америчке институције, чији, добро плаћени, али без части, чиновници спроводе тортуру над једним народом, који је био жртва у свим сукобима који су се у прошлости десили и да им је увек рат био наметнут. Ово је врхунац подлости који је надмашио све такве примењене противо овог малог народа. Хашки политички суд је тај којег ће, касније историја сврстати у ред као што је сврстана и осуђена папска инквизиција средњег века и слично.
  Ратко Младић се нашао у вихору прљавог рата, које су други иницирали, како у земљи, а више споља, и налазио се у жаришту тих збивања. Тим догађајума руководи легална, од народа призната скупина, од које је Ратко Младић добијао основни задатак и за то добија плату. (Као што добијају учесници легије НАТО алијансе, које су и раније, а и сад у Либији сејале и сеју смрт, а да као војници за то не одговарају. Да не помињем двомесечно зликовачко бомбардовање СРЈ).
  Да не улазим у оптужницу која му се намеће, и све оно што га чека, али иза свега овога видим следеће чињенице, које ће неминовно, желео то неко или не, уследити иза овога.
  Ратко Младић је ухапшен после дугог скривања, у моменту доста нарошеног здравља и ако није тако стар. Да је у то време дигао руку на себе и извршио самоубиство, закључак би био да је признао кривицу и није био спреман да се брани. Да се сам предао и да се брани, знао је шта га чека, да као и други, који никад нису могли доказати своју невиност пред политичким судом. Овако, нарушеног здравља, бесплатно ће бити лечен о трошку Трибунала, који, као и код других, мора водити дуготрајн процес, за које време ће Ратка Младића, сада оптуженог, морати лечити, да би му се судило. На крају, као и код других, наступиће или природна или насилна смрт, пре него што дође до окончања процеса.
  Иза свега тога, када га и не буде било, ући ће у анале српске књижевности, али ће се о њему писати најчешће већ обнародоване легенде, па ће тако, свидело се то некоме или не, Ратко Младић постати легедна и то историјска легенда, А шта ће постати његови прогонитељи то остављм суду историје.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: