КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ДИЈАСПОРУ ГРАДА СМЕДЕРЕВА

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ДИЈАСПОРУ ГРАДА СМЕДЕРЕВА

у сарадњи  са  Градском управом и Туристичком организацијом

Смедерева покреће :

ИНИЦИЈАТИВУ

За изградњу хотела високе категорије у центру Смедерева

Град са  градским  подручјем  који броји преко 140.000 становника хронично пати од недостатка  смештајних  капацитета. Осим  једног приватног хотела „ Цар “лоцираног ван центра у делу  града  познатог као Царина. Неколико приватних  мотела на ободима  града и хотела „ Смедерево “који је урушен и годинама не ради, и нешто мало приватног смештаја. Смедерево  које је три пута кроз историју било престоница  Србије више је него јадна понуда за град, који је уз то што је лоциран на само педесетак  километара од Београда, између два европска  коридора X и VII ( Дунав ) и има шта да понуди како страним  потенцијалним  инвеститорима, тако и инвеститорима из дијаспоре  расуте широм света и просто вапи за изградњом  једног или више  репрезентативног  хотела  високе категорије. Уз спремност агилне Градске управе  за одобравање  локације и свакојаких олакшица, помоћ Министарства за дијаспору  и Привредне  коморе  Србије била би добродошла.

Несумњиво је да би попуњивост и  исплативост овакве инвестиције просто загарантована. Имајући у виду да се у Смедереву одржава низ манифестација регионалног и интернацијоналног  карактера „ Смедеревска јесен “, „ Тврђава Театар “, „ Смедеревска песничка јесен “, „ Тврђава у Тврђави “, „ Нушићеви дани “, „ Косидба на Плавинцу “и низ других манифестација  које посећује  велики број  грађана и манифестације  које трају током целе  календарске године, просто  намећу потребу  за повећање  хотелских  капацитета.

Смедерево је и  град  спортова од Дунавских  регата  до суперлигашких  такмичења у многим спортовима. Недавна Универзијада  која је једним  делом  одржана  у Смедереву, као и велики број утакмица на спортским теренима ( стадион, спортска хала, а сада и олимпијски базен ), са великим капацитетом  и европским  условима просто намеће потребу за оваквом  врстом  инвестиција. Могуће је навести много разлога зашто је оваква инвестиција преко потребна. Зато се наша  Канцеларија  за  дијаспору  у  Смедереву одлучила да се обрати Привредној комори Србије, савету за дијаспору  задуженом за привреду, као и Министарству за дијаспору да нам у овом подухвату помогну. Осим  поменутих  Републичких  институција Канцеларија  ће се обратити и другим  институцијама, различитим  подстицајним  фондовима  Европске уније, као и свим српским  удружењима у свету.

Канцеларија  за  дијаспору ће сваки предлог, сваку примедбу и идеју озбиљно разматрати и учинити све да до спровођења  у  дело ове инвестиције дође.

 

 

 

 

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ДИЈАСПОРУ

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: