Dali negde ima „normalnih“ Srba?

More izbacilo trofej srpskog turiste

©ARM EL-©EIK, 10. decembar 2010, (Njuz) – Ajkula koja je tokom pro¹le nedelje u ©arm el ©eiku povredila èetvoro i usmrtila jednog turistu savladana je rano jutros kada je jedan srpski turista skoèio na nju sa litice nedaleko od pla¾e, saop¹tilo je Ministarstvo turizma Egipta.

Iz ministarstva su rekli da je srpski turista u more skoèio pod dejstvom alkohola i pao direktno na ajkulu,  usmrtiv¹i je na licu mesta.

– Iako je turista iz Srbije sasvim sluèajno savladao opasnu ¾ivotinju, Ministarstvo turizma mu se zahvaljuje u ime cele zemlje i svih turista koji se trenutno nalaze u Egiptu ¹to nas je oslobodio te napasti. To je spasilo ovaj deo turistièke sezone u Egiptu – ka¾e se u saop¹tenju egipatskog ministarstva.

Telo ajkule je posle incidenta odneto na ve¹taèenje koje je pokazalo da je reè upravo o ajkuli koja je proteklih dana sejala teror u egipatskom letovali¹tu, koje su mnogi u ¹ali veæ poèeli da nazivaju ©ark el ©eik.

Egipatska obalska stra¾a je cele nedelje bezuspe¹no poku¹avala da uhvati ajkulu, a neimenovani srpski turista do¹ao joj je glave pro¹le noæi kada je posle burnog provoda sa litice skoèio u more. Redakcija Njuza nije uspela da doðe do njega jer je, kako saznajemo, trenutno u bolnici gde se oporavlja od preterane konzumacije alkohola, ali smo uspeli da doðemo do Milovana Ubiparipa (27), jednog od njegovih prijatelja koji mu je pravio dru¹tvo u trenutku incidenta sa ajkulom. Ubiparip ka¾e da je njegov prijatelj Dragan Steviæ te noæi dosta popio i da su u jednom trenutku odluèili da pro¹etaju.

Makedonska ¹tampa prenela prièu o herojstvu srpskog turiste

– Iza¹li smo iz jednog noænog kluba ne¹to pre èetiri ujutru, veæ je bila zora, i odluèili da pro¹etamo pre spavanja. Ta litica nam je delovala interesantno jo¹ prethodnih dana, ali nikako nismo stizali da se popnemo gore. Do¹li smo do ivice, fotografisali mobilnim telefonom krajolik, a Dragan je u jednom trenutku rekao „Dr¾i ovo pivo i gledaj sad!“, uhvatio zalet i skoèio sa litice. Nisam mogao ni da poku¹am da ga spreèim. Kad sam stigao do ivice, video sam ga u moru kako pliva i vièe ne¹to, ali ni¹ta nisam razumeo. Ispostavilo se da je pao na ne¹to mnogo tvðe od vode i uganuo èlanak na levoj nozi. Nismo ni sanjali da je u pitanju bila ajkula. Saznali smo to jutros iz novina – rekao je Ubiparip za Njuz.

Egipatska Vlada æe, kako nezvanièno saznajemo, Steviæu i Ubiparipu pokloniti vauèer za besplatno letovanje u ©arm el ©eiku narednih deset godina, a dobiæe i zvezde sa svojim imenima u Ulici Srpsko-egipatskog prijateljstva. Ajkula je trebalo da bude preparirana i poklonjena prirodnjaèkom muzeju, ali se ispostavilo da su o¹teæenja suvi¹e velika da bi prepariranje moglo da se obavi.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: