НОВА ПОМОЋ ДИЈАСПОРЕ КРАЉЕВУ ФОНД ДИЈАСПОРЕ ДОСАД УПЛАТИО ОКО 150.000,00 ЕВРА

 

ФОНД ДИЈАСПОРА ЗА МАТИЦУ

УПРАВНИ ОДБОР

Београд Булевар Краља Александра бр. 70 Тел. 011 328 3 778

НОВА ПОМОЋ ДИЈАСПОРЕ КРАЉЕВУ

ФОНД ДИЈАСПОРЕ  ДОСАД УПЛАТИО ОКО 150.000,00 ЕВРА

Делегација Фонда дијаспора за матицу, коју је предводила госпођа Љиљана Пантић Скарамела,   председник Надзорног одбора Фонда, посетила је 8. децембра 2010. Краљево. У делегацији су били чланови Управе Фонда Михајло Милићевић, члан Скупштинре дијаспоре, из Торонта, Канада, Станислав Гашпаровски, из Лондона, Гојко Слијепчевић, из Шведске и Драгомир Вучићевић, секретар Фонда, из Београда.

Делегацију је примио Градоначелник  Краљева  господин Љубиша Симовић који је упознао госте са досадашњим напорима за санирање последица катасрофалног земљотреса и улагањима досадашњих донација Фонда дијаспоре. Делегација је, том приликом,  уручила Градоначелнику чек на пет милион динара нове новчане помоћи.

Ово  је трећа  донација коју Фонд додељује грађанима Краљева. Одмах након разорног земљотреса 3. новембра 2010. године,  Фонд је, као прву помоћ, доделио  два милиона динара, и то један милион  за обнову кућа социјално најугроженијих породица и један милион  динара за обнову Здравственог центра „Студеница“. Управа Фонда је 10. новембра 2010. године доделила нову помоћ од осам милиона динара. По жељи српске дијаспоре, четири милиона намењено је оправци оштећених домова, а четири милиона за оправку школа.

Градоначелник Краљева, господин Љубиша Симовић, изразио је признање Управи Фонда и српској дијаспори у целини, на исказаној солидарности и на значајној новчаној помоћи. Он је упознао чланове делегације  са резултатима досадашњих напора за санирање великих  штета и са  коришћењем донација Фонда. Делегација је посетила  Здравствени центар „Студеница“  и том приликом се упознала са резултатима обнове и условима рада ове најзначајније здравствене установе у Краљеву.

Делегација Фонда дијаспоре за матицу посетила је Градску болницу, оштећене школе и домаћинстава чији се домови обнављају уз помоћ Фонда. Чланови делегације су изразили спремност да се и даље ангажују на сакупљању помоћи српске дијаспоре, како би се, солидарношћу и заједничким напорима, последице земљотреса ублажиле и свим грађанима у што краћем року обезбедио кров над главом.

 

Среда, 08. децембар 2010. године                                                                       УПРАВНИ ОДБОР

ФОНДА ДИЈАСПОРА ЗА МАТИЦУ

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: