Preporučuje DN, urednik Glasa Dijaspore za pročitati i dalje preporučiti!

Juče su zaista činjena dela koja su prekršajno i/ili krivično sankcionisana, kao što su bila sankcionisana i dešavanja Petog oktobra 2000. godine.

Država zaista može preduzeti drastične mere protiv demonstranata kako je juče zapretio Slobodan Homen, državni sekretar u Ministarstvu pravde. Posebno, nakon Vaših reči, da su jučerašnja događanja napad na Državu. Kakve mere će biti preduzete zavisi od toga da li želite ukloniti uzrok ili posledicu, odnosno, da li želite da ispunite obećanja davana od Petog oktobra do danas.

Čak i ako želite primenu drastičnih kazni, sud će prilikom izricanja kazni morati da utvrđuje olakšavajuće ili otežavajuće okolnosti, posebno jer se radi o licima starosti od 15-20 godina.

– Ne treba zaboraviti da su skoro svi izgrednici rođeni u trenutku raspada SFRJ i da su detinjstvo proveli u desetogodišnjoj međunarodnoj satanizaciji i izolaciji Srbije;

– U takvoj situaciji, da bi svojoj deci obezbedili bolju budućnost a „polazeći od Vaših obećanja, obećanja Homena i drugih funkcionera Otpora, Koalicije zajedno itd., roditelji demonstranata pobunili su se petog oktobra 2000. godine. Tom prilikom razrušili su Beograd, zapalili su Narodnu Skupštinu i RTS kako bi partijski funkcioneri DS-a i drugih stranaka, preko kriznih štabova zauzeli NBJ, Carinu i sva preduzeća u Srbiji. Tom prilikom učesnicima demonstracija obećana je svetlija budućnost, garantovano je ispunjenje „Ugovora sa narodnom“, obećano je skoro članstvo u EU, obećana je veća zaposlenost, bolji standard i sl. Građani su poverovali da će nova vlast, pre izjednačavanja veza lica istog pola sa brakom muškarca i žene, ostvariti osnovna ljudska prava iz člana 60. Ustava – a to je pravo na rad.

– Tom prilikom, svojoj maloj deci, odnosno jučerašnjim „huliganima“ i izgrednicima, koju su upravo tog oktobra 2000. godine vodili u obdanište ili upisivali u prvi razred osnovne škole, objašnjavali su svoju borbu željom da upravo oni žive bolje.

– Sada, deset godina kasnije, ako izuzmemo pripadnike vlasti, roditelji su otpušteni, deca su završila srednju školu, nemaju niti će ikada imati zaposlenje i jedina garantovana budućnost im je droga, alkohol, kladionice, tumaranje i okupljanje na ulicama, stadionima i sl.

– U situaciji beznađa i izneverenih očekivanja, nakon deset godina, vlast primenjuje drastične represivne mere prema toj deci i to pod pritiskom iz inostranstva jer želi da nasilno promeni mentalitet naroda i da primeni prava zabranjena Ustavom i Zakonom o porodičnim odnosima u Srbiji, a to je izjednačavanje veza lica istog pola sa brakom muškarca i žena.

– Bes, bezizlaznost, prihvatanje odgovornosti za genocid, prihvatanje odvajanja dela teritorije, svakodnevne ucene i ponižavanja iz inostranstva, enormno bogaćenje pojedinaca i sl. verovatni su uzrok jučerašnjih događanja, a Parada ponosa, utakmica, „Uroš“ i sl. samo su povodi za izlivanje tog besa.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: