Subject: Poboljsajte zdravlje

Subject: Poboljsajte zdravlje

Lekari preporučuju: Seks tri puta nedeljno

Vođenje ljubavi ubrzava sagorevanje kalorija, povećava samopouzdanje, garantuje dobar izgled i raspoloženje, a može da smanji i rizik od raka. Ali to nije sve… Pored gore navedenih blagodeti, vođenje ljubavi takođe povećava samopouzdanje. „Poznato je da nakon seksa telo oslobađa endorfine, koji su poznati i kao hormoni sreće, a koji poboljšavaju raspoloženje”, objašnjava seksualni terapeut Džulija Kol. Seks deluje kao fizička aktivnost, a vođenje ljubavi s nekim koga volite pomaže vam da se osećate bolje u vlastitoj koži i podstiče samopouzdanje dodaje ona. Naime, tokom orgazma telo stvara oksitocin, hormon koji se povezuje s čitavim nizom blagotvornih dejstava pa i boljim snom.

„Nema sumnje da seks opušta i pomaže u borbi s nesanicom. Mnogi se služe seksom, s partnerom ili sami, kako bi lakše zaspali”, kaže dr David Delvin, lekar specijalizovan za seksualnu medicinu.

Istraživanje univerziteta u Bristolu takođe je pokazalo da seks triput nedeljno poboljšava rad srca i tako smanjuje opasnost od srčanog i moždanog udara. Seks dva puta nedeljno deluje kao odlična preventiva gripa i prehlade, pokazalo je istraživanje objavljeno u listu „Nju sajentist”. To je zato što seks povećava broj antitela koji štite telo od raznih zaraznih bolesti. A samo pola sata seksa pomoći će vam da sagorite 85 i više kalorija poput plivanja ili neke druge lakše fizičke aktivnosti. Osim toga, ljudi koji češće vode ljubav uglavnom žive aktivnije, zato su i vitkiji. Zauzvrat, fizička aktivnost podstiče želju za seksom, povećava seksualnu izdržljivost i čini orgazme intenzivnijim. Istraživanje je još pokazalo da redovan seks takođe smanjuje rizik od raka dojke i raka prostate.

Veoma je interesantno to da se tokom orgazma u mozgu aktivira centar za uklanjanje bola, pa na nekoliko minuta nestaju svi bolovi, čak i oni izazvani artritisom i migrenom.

Blaže glavobolje nakon dobrog seksa mogu se u potpunosti izgubiti. Zbog svog uticaja na hormone seks smanjuje mogućnost obolevanja od osteoporoze i ublažava njene simptome. (Blic)

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: