Haška igra smrti

Haška igra smrti

Broj 134 | Piše: Uglješa Mrdić • 30. septembar 2010

Komitetu za odbranu dr Vojislava Šešelja, stigla je analiza uglednih stručnjaka Ruske akademije nauka, pod nazivom „Zaustaviti ubijanje Vojislava Šešelja – specijalna operacija Haškog tribunala za pripremu ubistva Šešelja ulazi u završnu fazu“

Zdravstveno stanje predsednika SRS dr Vojislava Šešelja, ozbiljno je ugroženo. On u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala ima problema sa aritmijama, tahikardijama, povišenim krvnim pritiskom i sa tretmanom zatvorskih lekara, koji ne zadovoljava osnovna načela medicinske etike.

FALKEOVA ULOGA Boris Aleksić, pravni savetnik lidera radikala, kaže za „Pečat“ da je Komitetu za odbranu dr Vojislava Šešelja, stigla i analiza uglednih stručnjaka Ruske akademije nauka, pod nazivom „Zaustaviti ubijanje Vojislava Šešelja – specijalna operacija Haškog tribunala za ubistvo Šešelja ulazi u završnu fazu“, koju je potpisao profesor dr Aleksandar Mezjajev. U pomenutoj analizi Mezjajev je naveo „Lekar u Pritvorskoj jedinici tribunala i dalje je doktor Paulus Falke. Svetska javnost treba da zna kakva je uloga Falkea u ubistvu nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića. Falke je zajedno sa načelnikom zatvora Mekfadenom, manipulisao sa analizama krvi u slučaju Miloševića, u toku nekoliko meseci, krio je informacije o rezultatima od suda i od samog Miloševića, a takođe snosi odgovornost za falsifikovanje drugih informacija, uključujući i vođenje dva kartona o izdavanju lekova u kojima su sadržani različiti podaci. Nezavisna medicinska ekspertiza u Šešeljevom slučaju može pokazati da su problemi kod njega izazvani veštački.

Više u 134. broju magazina “Pečat”

Ostavite vaš komentar

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: