Аутомобил на струју стигао у Београд

„Тесла” представљен Београђанима (Фото Т. Јањић)

Први аутомобил на електричну енергију „тесла роудстер” стигао је јуче у Београд, у оквиру промотивне турнеје која је почела 16. септембра у немачком граду Есену, а завршиће се прекосутра у Истанбулу.

Мали електрични аутомобил је испред Скупштине града напунио батерије на посебним уређајима које је „Електродистрибуција Београд” добила од немачке компаније „РВЕ”, која је и иницијатор ове турнеје.

За десетак дана планирано је да „тесла роудстер” пређе око 4.000 километара, а његове станице су Франкфурт на Мајни, Штутгарт, Аугзбург и Минхен у Немачкој, Салцбург и Клагенфурт у Аустрији, Балатон и Будимпешта у Мађарској, Љубљана у Словенији, Ријека и Загреб у Хрватској, Скопље у Македонији, Софија и Пловдив у Бугарској и Едирне у Турској.

Ово возило једино на свету обезбеђује врхунске перформансе без емисије издувних гасова – не користи бензин, пуни се на специјалним електричним уређајима, убрзање до 100 километара постиже за четири секунде и може да пређе 380 километара без додатног пуњења.После Београда следећа станица на маршрути „тесла роудстера” је Ниш.

Д. В. В.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: