Kosovska organizacija Centar za Socijalnu Emancipaciju (QESh) učestvuje u Paradi ponosa! – dostavio, Ray Thomas

Kosovska organizacija Centar za Socijalnu Emancipaciju (QESh) učestvuje u Paradi ponosa!
http://www.queeriacentar.org/index.php?option=com_lyftenbloggie&view=lyftenbloggie&category=0&Itemid=18

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo javnost da je Centar za Socijalnu Emancipaciju (www.QESh.org), poznata kosovska organizacija za promociju GLBT prava, otvoreno podržala prvu Paradu ponosa u Srbiji (ParaDA! – DA šetamo zajedno),  koja kreće u nedelju, 10. oktobra, iz beogradskog parka Manjež.

Na našu veliku radost, predstavnici QESh-a najavili su da će u znak podrške našoj inciijativi na Paradu ponosa poslati višečlanu delegaciju ove organizacije koja će u subotu, 9. oktobra, da krene put Beograda iz Prištine. Organizatori Parade ponosa, Queeria – centar za promociju kulture nenasilja i ravnopravnosti (Kvirija centar) i Gej strejt alijansa (GSA), uvaženim gostima iz Prištine žele srdačnu dobrodošlicu!
Podrška QESh-a beogradskoj Paradi ponosa i najavljeni dolazak delegacije ove organizacije iz Prištine predstavlja važan pomak u odnosima GLBT organizacija u regionu. Pozdravljamo odluku kosovskog Centra za Socijalnu Emancipaciju (QESh) da podrži beogradsku Paradu ponosa, i uoči nedavnog usvajanja srpske rezolucije o Kosovu od strane Generalne skupštine UN, a u cilju što bržeg približavanja EU i evropskoj porodici naroda, pozivamo Vladu Srbije da što pre i formalno prizna nezavisnost kosovske republike i uspostavi dobrosusedne odnose sa najmlađim članom velike evropske zajednice. Organizacioni odbor se iskreno nada da će beogradska Parada ponosa potstaći Vladu Srbije da prihvati realnost na terenu i da se konačno okrene evropskoj budućnosti naše dve zemlje.

Podrška QESh-a ovogodišnjoj Paradi ponosa (ParaDA! – DA šetamo zajedno) jasno pokazuje da je Parada ponosa ujedno i prvi suštinski korak ka uspostavljanju demoratskih normi, evropskih vrednosti i trajnog jedinstva u zemlji i regionu. Pozivamo sve građane da nas na sličan način podrže i da zajedno sa nama aktivno učestvuju u prvoj ali svakako ne i poslednjoj beogradskoj Paradi ponosa.

Vidimo se na Paradi!

Eine Antwort

 1. Na što su samo ponosni , nije mi jasno? Na to da svoju devijaciju iznesu javno kao primjer beščašća i civilizacijske nastranosti!? Niko njima nije ugrozio prava da budu „fensi“ i „in“, nego li je problem u finansijama, koji treba rešiti kroz budžet za poštovanje ljudskih prava. Gde su prava naše dece da ne dodju u opasnost od toga da im oni budu uzor, jer će tako pa , zaboga, po njihovom mišljenju a dakako i njihovih „sponzora“ biti nam deca manje zaostala!?
  Nama roditeljima su ugrožena prava!!!Nisu prava ugroćena njima, to je odavno jasno!?
  Nama se ne dozvoljava da decu vaspitavamo u duhu razumskih i moralnih okvira. Još, te drskosti, da oni „naredjuju“ Vladi Republike Srbije da prizna Kosovsku nezavisnost, jer to im je pa gej-lezbo činjenica za normalan oralni kontakt sa njihovim pravima da im krevet bude ufiksan orgijama.E,pa,Srbijo,odrekni se prava da imas porodicu kao osnovnu celiju drustva.Spremi se za izumiranje ,narode Srpski jer muskarac sa muskarcem ni žena sa ženom ne mogu ti doneti potomstvo.
  OVO što oni rade je javno silovanje tradicije,morala , časti, pojma porodice, poziv da gej parada srama, koju oni nazivaju ponosa, ti bude borba za bitku i vodjenje ljudskih sloboda. Hoću da imam slobodu da mi se sin ne ženi sa nekim tudjim sinom ili kćerka ne udaje za drugaricu! Na to imam pravo, jer deci dadosmo život,da bi nas časno nastavili,svojom decom!

  Ko će da odbrani moju slobodu i slobodu prava na dostojno odrastanje mog djeteta u sistemu koji ne promoviše ovu vrstu nasilja.!?
  Koliko novca i iz kojeg izvora su dobili i u koje svrhe i čiju političku ideju promovišu svojim“ponosom“.
  Ako se to zove ponos,ja od danas nisam Ponosna , i ne daj Bože da mi to neko udeli kao kompliment.!

  Kad su toliko važni i ispravni, da ih pitam, kako su oni uopšte nastali? Da ih na svet nije donela Roda MAMA I RODAC TATEK , da li bi danas paradirali ponosno u svom bezumlju!?

  Violeta Božović-Prijedor, Republika Srpska

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: