TAJNE VITKIH ŽENA

iZVOR http://www.stil-magazin.com/clanak/broj-117-23-mart-2009/tajne-vitkih-zena

TAJNE VITKIH ŽENA

Posle tridesete, svakih deset godina razmena materija se usporava za 10 odsto, a aktivno kretanje i zdrava hrana su jedini način da se ubrza metabolizam

Za smanjenje težine potrebno je napraviti najmanje petnaest hiljada koraka dnevno, a tokom dana napravimo svega pet hiljada. Posle 45. godine jajnici polako smanjuju aktivnost, samim tim i proizvodnju ženskih hormona, pa sve više dolazi do pojave masnog tkiva. Organizam se priprema za „slaganje“ masnoće i zato ga ne treba suviše hraniti! Vaš spas je – porcija s malo masnoće i što više aktivnosti.

Lepi maniri za stolom
Lepi maniri su važni kad treba ostaviti utisak na pregovorima, sastanku ili na večernjem izlasku. Ali, tu je još jedan razlog – pomažu da se manje jede i da ostanemo vitki.
Prema istraživanjima objavljenim u jednom britanskom medicinskom časopisu, gojaznost u Engleskoj povezana je s lošim manirima za stolom, navikom da se jede na brzinu, hodajući, ispred televizora i bez društva. Kada se brzo guta, čovek se sistematski prejeda, a kad polako žvaćemo, osećaj sitosti nastupa ranije i tako ćete sačuvati vašu figuru. Pol Makabl, član britanskog Udruženja dijetologa, smatra da vraćanje tradicionalnim pravilima za stolom može da se odrazi na obim struka nacije. Na primer, neke žene su vitke samo zato što jedu elegantno, koriste prelepe pribore za jelo, što im pomaže da jedu mnogo manje. Tajna 44-godišnje zvezde iz serije Seks i grad Kristin Dejvis je u tome što su joj leđa uvek ispravljena dok jede, a Hale Beri jede samo male porcije.

Lako do vitkosti
Da se lepo ponašate za stolom i da pri tome izgubite i neki kilogram, pomoći će vam sledeća pravila: večerajte bez žurbe, izbegavajte previše kaloričnu hranu, sedite ispravljenih leđa, ne stavljajte laktove na sto, koristite viljušku i nož i secite hranu na male komade. Žvaćite polako, zatvorenih usta, ostavljajući sa strane viljušku i nož. Ne sipajte dvaput! Ostavite nekoliko zalogaja u tanjiru – tako su radile sve dame u vreme viktorijanske epohe.

Robot nutricionista
Samo zamislite kako bi vam dobrodošlo celodnevno nadgledanje ličnog trenera. Istraživači sa Tehnološkog instituta iz Masačusetsa potrošili su godinu i po dana kako bi napravili robota nutricionistu. Metalna mašina traži da joj date informaciju o tome koliko ste u toku dana jeli i koliko ste vremena potrošili na fizičke aktivnosti. Posle analize podataka, dobijate preporuke na koji način možete postići željenu težinu.

TAJNE MRŠAVICA
One jedu sve što požele!
Mršave devojke vole da jedu, ali samo ono što vredi – čorbu, supu, a ne čips i čokoladu. One ne trpaju u tanjir sve redom, ne traže repete i za njih ne postoje dobri i loši proizvodi.
Ne propuštaju obroke
Vitke žene jedu minimum tri puta dnevno, čak i više. One biraju i jedu zdravu hranu i puno voća i povrća.
One se mnogo kreću!
Mada se brže od ostalih penju stepenicama ako dugo nema lifta, one se ne žale kad zaborave da kupe hleb i idu po njega u najdalju prodavnicu! I još nešto – mršave devojke mnogo, ali zaista mnogo vežbaju!

DOSTAVILA STANIC DUSANKA

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: