НЕОТРИБАЛИСТИ ПРЕТЕ ДА ЋЕ „СРУШИТИ ВЛАДУ ЗБОГ ПЕДЕРА“

НЕОТРИБАЛИСТИ ПРЕТЕ ДА ЋЕ „СРУШИТИ ВЛАДУ ЗБОГ ПЕДЕРА“

Пише: Драган Атанацковић Теодор, социолог и антропопсихолог и оснивач АНТИПОЛИТИЧАРСКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ, једине преостале наде да ће Србија не само имати опозицију, него и коначно добити власт која ће моћи да Србију извуче из хаоса и грађанима омогући пристојан живот.

Неотрибализам је социолошки појам којим су обухваћене све социјалне групе у савременом свету које се понашају као „модерна племена“. Имају „племенску“

структуру, организацију, па и идеологију. На челу су им вође , „модерне поглавице“, најчешће су и наоружани, према својим могућностима, и улазе у сукобе са дугим неотрибалистима или „племенима“.

У неотрибалистичке групе спадају навијачи, поготово њихов организовани део, разне градске групе, организоване по принципу „територијалне припадности“: Дорћолци, Земунци, Палилулчани итд.

А из редова тих „модерних племена“ се неретко регрутују и чланови неких политичких организација, које и саме себе, а и други их сматрају и називају десничарима.

У свету уопште, а у Србији посебно, влада поприлична конфузија када је у питању разврставање политичких опција.

Упрошћен поглед на те ствари све опције дели на две: демократске и недемократске,

Полазећи, наравно од тога, да су демократе good boys, а недемократе, следствено томе, bed boys. Такво гледиште влада захваљујући чињеници да је Америка незванична „владарица света“, будући да је у окршају са недемократским комунизмом изашла као победник. Додуше, тај зли, недемократски комунизам је више страдао од себе и својих политичких и економских будалаштина, него од Америке.

У Србији се уврежило мишљење да право, па и монопол на национализам имају само тзв. десничарске групе и организације, које најчешће настају из редова неотрибалиста.

То и није толико чудно, колико је нетачно. А последица је непостојања државе у Срба.

Откако је пропао титоистички концепт, у Србији никако да настане нормална држава, држава Срба, али не Срба који мрзе остале или су са њима у идеолошком и „психолошком спору“.

Никако да настане српска Србија, која би се понашала као поштована држава и која би могла да удоми и припаднике других нација, који су се ту затекли или који би ту дошли, а да при томе не губи свој идентитет и не угрожава идентитет несрба који су у Србији нашли своју ако не домовину, а оно прилику да живе нормално.

У тој нормалној, српској Србији, држава би била та која се стара о националном бићу Срба, док би припаднике осталих нација толерисала у њиховој логичној окренутости свом националном бићу, све док поштују државу у којој живе и националну суштину те државе.

Наравно, без обавезе да се у њој „утапају“, али са обавезом, која не би требало, да им пада тешко, а то је : да су Мађари, Роми, Бошњаци, Словаци у Србији. А обавеза Србије је да поштује оне који је поштују.

Али, таква Србија, нормална српска држава ће тек настати.

Ова садашња је стигла дотле да је национални идентитет препустила на старање ЕУ-комесарима и, што није битније боље,разним организацијама и неформалним групама, које, зарад вакуума који је настао услед неспособности политичара,  себе сматрају јединим чуварима српства, односно националног идентитета.

Садa те организације, групе и групице „прете да ће срушити владу због педера“, односно због најављене параде поноса у октобру ове године.

Замислимо да се то и стварно деси, да влада која је била за рушење пре свега због политичке и економске неспособности, падне због тога што је подржала одржавање „параде поноса“…

А замениће је? Дорћолци, Земунци, навијачи…?

И за тако нешто су одгворни политичари, не толико што подржавају „параду поноса“, то је мање битна глупост, него што се нису понели државотворно и све што је битно за нацију која чини већину у Србији, дакле: за Србе, ставили у надлежност државе.

Али сви ти социјалисти, демократи, либерални демократи, „кoштунични“ демократи, радикали свих врста, па и ови „напредни“ и сви остали су исувише опседнути идеолошким тричаријама да би направили ишта велико, односно ишта за поштовање.

Зато је њихова највећа одговорност у томе што, упркос евидентним доказима своје „маленкости“, незналаштва и неспособности и даље не признају да им није место ни у опозицији, а камоли у власти.

Став будуће Србије, односно државе коју ћемо направити, када од милиона Срба, а надамо се и доброг дела несрба у Србији добијемо „зелено светло“,  према „паради поноса“ и свему сличном је следећи:

НИ ГЕЈ НИ СТРЕЈТ ПАРАДЕ

Сексуална опредељеност је лична ствар сваког појединца.

Нови Устав Србије предвиђа широк спектар заштите личних слобода, под условом да те слободе не угрожавају слободу других. У том смислу је слобода сваког ограничена слободом другог, што је једини поуздан начин да људи једни поред других живе са довољно толеранције.

Нови Устав такође предвиђа врло ригорозан став Државе према сваком облику дискриминације, што, између осталог, значи да нико никога не сме излагати било ком облику шиканирања само зато што се не слаже са нечијим личним опредељењем, па и оним које се тиче сексуалности.

Али исто тако је предвиђено да личне ствари остану личне, па један од ставова новог Устава на ту тему гласи:

„Због чињенице да је сексуална опредељеност лична, односно интимна ствар сваког човека, у Републици Србији нико нема право да сазива јавне скупове на којима би манифестовао, односно пропагирао неслагање са сексуалном опредељеношћу другог, односно других, нити има право да сазива јавне скупове на којима би манифестовао и пропагирао своју сексуалну опредељеност, без обзира о којој се сексуалној опредељености ради.“

То, поједностављено речено, значи да после изборне победе АПС у Србији закон, а самим тим ни органи који га спроводе, неће одобравати нити толерисати ни геј ни стрејт параде.

(Из програма АНТИПОЛИТИЧАРСКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ)

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: