Koliko smo mi kršcani Evrope tolerantni?

Koliko smo mi kršcani Evrope tolerantni? Kad je u pitanju njihov Islam, njihove Djamije – njihove Minarete       a  koliko su Muslimani vijernici prema nama Krscanima tolerantni?

Nisam literarni kriticar ali sto je previse je previse i nije u redu, da su svi odjednom pronasli krivca u objavljenoj knjigi Dr.Thilo Sarrazina? Pocetne “Borbe Kultura” (Krscansko – Muslimanske) na Balkanu, bliskom Istoku je prouzrokovao  Vatikan kroz “Krizarskeratove – Krizarskihviteza“, kategorija unistavanja  Pravoslavng Istocnog  Rima , zvanog  Byzansko Carstvo u Konstantinopelu.                                            Kroz  tu zlobnost , „bratskih Evropskih krscana“ nije se vise Konstantinopel, Pravoslavstvo  moglo  oporaviti. Mi govorimo pritom o toj 1200. godini nakon Krista, pohlepnosti krscana, imati ono sto im nije  pripadalo (Skupture Tri konja iz  Mesinga i zlato za gradnju crkve Sv. Marka), danas vidljivo u “Internacionalnom Kulturnom gradu Veneziji”. Taj povijesni prestup nije se dogodio u “Kameno Doba” onih zaostalih plemenskih kultura. To nisu bile nekakve “Teze Migranata – Dosljaka” vec krvava stvarnost tih “takozvanih Krizarskihkrscana”!!!

Tako je oslabljena odbrana Byzanskog Carstva, da je Osmanska sila kasnije lakse mogla osvojiti i promjenila ime Konstantinopel u danas svima  nama poznatog “njihovog” Turskog grada Istambula, kategorija Islama  – Muslimana?

Danas 2010. godine, Njemacko krscansko drustvo se u svakodnevnom zivotu smatra ugrozenom  kroz “Gastarbeiter” (Kategorije Muslimana) ali vecinski o tome cute? Njemci zive u jednoj mladoj Demokraciji  tek od 1949. – odjednom su se politicari probudili, kad je objavljena knjiga:

“Deutschland schafft sich ab…” =      “Njemacka dostigla da je nema…” ???

To je javna diskusija  gospodina Dr.Thilo Sarrazina stvarnost a   ne diskriminacija   u        Njemackoj pokusavane integracije Muslimana, ovdje vec u  III. generaciji!

Njegova krivnja moze biti samo tolika: Sluzio se tudjim tabelama i pokusavao na tom principu usporedjivati “Gene Muslimana” sa nama  krscanima?  Mladi muslimani ove „Trece – Turske Generacije“ koristili su skolske mogucnosti, nisu naravno ostali na onom nivou kao njihovi riditelji.   Muslimani koji su dosli u Njemacku da bolje zarade, kako bi se u  Tursku vratili s Njemackom penzijom. Njihov san se nije odtvario, ostaju vecinom tu u zemlji „Svapskih Domusa“ da u njihovoj domovini nisu vise sposobni da zive? Tamo nema trgovina Aldija, Norme, Lidela i Kauf Markta!!!

……..Kad se objavljuju “Teze”s Balkana, jos vece Diskriminjiranje „nekih Manjina“, koji se protjeravanju  u drugim Njemackoj „blizim Republikama”,  politicari se za pravdu ne zalazu?  „Großdeutschland (BRD-DDR)“ politicari su potpomagali diskrimirung,  slali u taj ratni kraj na Balkan oruzje i municiju? Svijetski zna se da je to zabranjemo, takvi Ratniprofiteri bi trebali pred Sud za ratne zlocince u De Haagu a ne smo kao uvijek „tup“i Balkanci?

Mi smo kao “Hrvatska Pravoslavna Manjina“ patili(1941. – 1945.), jos uvijek patimo bez Domovinskih, Ljudskih prava – sto su ti politicari “njemci(Genscher & Kinkel)jednostavno zaboravili“? Pomagali su nakon smrti TITA od 1980. (Nove-fasiste Dr. Ante Pavelica u Hrvatskoj, prijasnjom Hitlerovom i Musolinovom Vazalu – nisu potpomagali Demokratske pokrete?  To nije politicare Evrope smetalo tu “Novu Drzavu Republiku Hrvatsku ” primiti u NATO  i  vrata Evrope uskoro sirom otvoriti za takve Neo-Fasiste za kojih: KZ- Auschwitza, logora u NDH-a (Hrvatskoj) isto nije bilo? Najpoznatiji logor KZ-Jasenovac (Hrvatski Auschwitz), to su Tito i Tudjmann  izmislili ?…..

Ubijeno je samo 45.000 Hrvatskih Zidova a o drugim zrtvama se suti (Djeci, Ciganima, starim katolicima, slovenskim svecenicima, evangelistima, komunistima  i  nasim pravoslavaca) ?

I.)                Diskusija koja je momentalno “aktuelna”, dokaz da u Njemackoj nema stvarno     one prave Demokratije? Ne moze se ovdje sve reci ili u jednoj knjigi objaviti sto jedan covijek misli, kao gospon Dr. Thilo Sarrazin bivsi  clan  SPD i upravnog odbora      “Deutsche bundesbank”? Po misljenju nekih krugova, on je stim Tezama, objavom “pretjerao”, to  pitanje Islamskih Migranata?

II.)             Islam u Njemackoj nije prvi put napadan, zaboravili smo Sudske odluke o zabrani        nosenja marama muslimanskim uciteljicama u skoli?

III.)          Zasto se Kritiziranje samo planova gradnje Djamija s Minaretama  u Njemackoj,  smatraju se svi takvi  Njemacki pucani Rasisti, protivnici Islama ?

IV.) Misljenja sam, da cak u njihovoj Turskoj Domovini nema puno vise, toliko velikih i lijepih Djamija kao kod nas u Evropi: Rimu, Zagrebu, Kölnu i svakim danom ih vise ima na     javnim mjestima, medju vecinom nas Krscana?

V.) Zasto se mi krscani ne pitamo, koliko je Djamija je jos potrebno i u kojim gradovima?

VI.) Zasto se ne pitamo: Kad cemo mi krscani moci graditi bar jednu “malu novu krscansku crkvicu” u njihovoj MEKI” ili bilo kojoj Islamskoj drzavi?

VII.) Pitamo se: Zasto Minareta  jedne Djamije, mora biti visa od nasih krscanskih crkva?

VIII.) Prije je u Franken danas dio Bavarske, bio je zakon da u gradu gdje zive vecinom reformirani evangelist, „Toranj katolicke crkve” nije smijo biti visi od Evangelicke crkve!

IX.)  Protivnika imaju krscani isto u svojim redovima: Sudski pokusano Bavarskoj odstraniti iznad table u skolskim razredima, sve “Isusove krizeve” ?

X.) Dr. Thilo Sarrazina, imao bi vecu podrsku, da je sve te primjere u svojoj knjigi objavio! Tko svoju vijeroispovijest voli i postiva, kao na  primjer Dr.Thilo Sarrazina ne mogu se sve njegove Teze, pokusaj Diskusije  smatrati Rasistickim dijelom i protivnikom “Gastarbeitera” Muslimana, Migration i Intergration?

No, stvarnost je jasna: “Nismo mi krscani dosli  k njima muslimanima, nego oni                      muslimani k nama krscanima” ? Morali bi se vec prilagoditi nakom preko 40 – godina  u Njemackoj ovom kulturnom krugu i politickom sistemu! Bez poznavanja Njemackog  jezika i kroz “coporativno okupljanje” kao u Kreuzbergu, dio Berlina nama je ta “kategorija” Islama – muslimana iz drugih gradova poznata?

Kroz te navedene primjere, nije mogla Intergracija dostici svoj cilj, za to se nemogu kriviti drugi  – vec vecinom samo oni Muslimani. Nisu to godinama htijeli  koristiti, sve nacine Intergracije, to im nije do danas bilo potrebno, tko im je danas  kriv – otac domovine Atatürk ili  cak Bin Laden?

Pokusaj Islam shvatiti, imati straha (Bin Laden) od onog  pravog Islama nije potrebno…..?

Jednom prilikom kao Turista u Kairu 1985, imao sam priliku da upoznam glavna vjerska pravila njihove Islamske vijere na Islamskom Univerzitetu. Svima nama Evropskim krscanima, na prvi uvid ne prestavlja njihova vijeroispovijest, neku veliku prepreku? Moram priznat, to sto su nam na njemacki prevodili iz Korana, bilo je za mene prilicno progresivno i nebi se moglo tu nista lose ustanovit .

Kad se Musliman, zeni sa jednom zenom krscankom, stim je povezan automatski njen prelaz na Islam?  Vijera kao vijera ima svojih dobrih i losih strana,

sto je svima nama poznato ali zasto ima toliko puno Evropskih krscana muskaraca        koji napustaju krscanstvo i prelaze na Islam? Sigurno ne radi mogucnosti kao musliman imati veci broja zena, kojih se treba ne samo uzdrzavati?

Po Koranu to pitanje broja zena, jasno je reklementirano:“Kod stanja da  prva zena jednog muslimana, radi bolesti nemoze obaviti sve njene kucne poslove, njen muz moze da uzme jos jednu zenusvojoj prvoj zeni za ispomoc” ! Naravno ima tu drugtih negativnih iznimka, kojih se bogati muslimani sluze,            uzimajuci daljne a vecinom mlade zene, samo za njihov osobni provod?

Osobno me je iznenadilo, da su bolje stojeci muslimani  ne samo obavezni, vec    da od  svog dobitka pomazu dobrovoljno drugim muslimanima koji nisu imali tu srecu.

To sam jedino kod Zidova upoznao, oni isto tako pomazu svoje, kad treba netko njihov kucu ili drugo da kupi a nema za to dovoljno novca.

Sve vijere drze do svoga i nije cudo da smo mi braca krscani Evrope nesporazumni  kad je u pitanju netko od nas, bio to katolik, evangelist, stari katolik ili pravoslavac? Takve “bratske krscanske ljubavi” kod nas u Evropi nema, na Balkanu mi negativno djelujemo na druge. Njih koljemo, ubijamo i protjerivamo a u nedelju  idemo u crkvu se molit, kao da nista nije bilo?

No, ima drugih argumenata i njihove Turske Islamske vijeroispovijesti:

Sto je u Konstanopolu, Byzanskom Carstvu, nakon osvajanja kroz Osmane 1334. bilo dozvoljeno da na dalje prakticirati nasu vijeru, njihov pravoslavnii seminar –  nakon raspada Osmanskog carstva, danas Turska drzava ometa na sve nacine rad njegove visosti >>>Patriarha Bartholomaiosa  I. Archondonisa<<<?

Postojucu Byzanski Hram, Crkvu “Hagia Sophia” gradjena oko 532, kasnije je od Osmana 1453. sa cetri Minarete “ukrasena” i stim napravili iz nje Djamiju, danas je to “Muzej”? Isto tako Chorcrkva “Hagios Sergios – Bakchos” i  Manastir “Hagios Irene” gradjeni  oko 1100 nakon Krista, nisu jos uvijek Osmani – Turci vratili Orthodoxer – Pravoslavnoj Crkvi?  Kad bi svi krscani Evrope trazili  od  Turske drzave, da se “Hagia Sophia” vrati pravoslavnim krscanima u prvobitnom stanju, bez tih cetri Minareta.  Zna se, kako bi Tursko pucanstvo na to reagiralo?

Njihove visosti Papa Benedikt XVI. Patriarh Bartholomaios  I. Archondonis zajedno su naglasili u Istambulu vijekovna postojanja njihovih bratskih  krscanskih crkva, vaznosti ponovnog ujedinjenja a stim jacanje svijetskog krscanstva.

Ne samo sa Turskom, Indonezijom i  ostalim Islamskim  Drzavama postoji nesporazum u vijerskom prakticiranju vjeroispovijesti manje na nasem, vise na             njihovom prostoru: Zasto nije Islamska >MEKA<  pristupacna za sve nas kršcane?

Kad bi se moglo tamo graditi “jednu malu crkvicu” ili u drugim muslimanskim drzavama, nama kršcanima se to ne dozvoljavaju! Evropa – Njemacka mora dozvoliti gradnju njihovih Djamija, biti tolerantna da se u svijetu ne siri ponovo vijesti:                         “Njemacka mlada demokratija(1949.)  se ponovo vraca na stupanj Adolfa Hitlera”? Zna se dobro da je “Führer” Adolf Hitler nije bio “njemac” vec austrijanac, kao i nas Hrvatski fasisticki “Poglavnik”  Dr. Smrti Ante Pavelic iz Bosne i Herzegovine.

Mi krscani Evrope, nismo bolje zasluzili nego da nas kolju, kao ona tri kršcanina u istocnom –  turskom gradu Malatya! Zato što su krscani za kršcanstvo misionirali, što nije u Turskoj zabranjeno?   Europa je šutila i šuti a u Turskoj simpatiziraju sa ubojicama  “Ucenicima Korana” ?

Kao kod prijašnjih ubojstava kršcana, mrznja prema nama kršcanima je u Turskoj ustvari pravi razlog? Kad cemo se iz “Vijecnog Isusovog sna”, jednom probudit “zaboraviti birati” bas Turske plaze za dopust, tamo gdje se u       zaledju Turske krscani kolju?

Njihove Djamije dizu se do neba, ne da Allah vidi gdje mi “nevjernici” jos zivimo? U Rimu, Zagrebu, Kölnu itd, Djamije su vec dobro raspodjeljene u Evropi a bit ce više i vece nego naše crkve? Nije cudo da Evropski pucani imaju straha,        da ce zadnje kršcane Europe,  do groba jednog dana nositi muslimani?  Sto je tom lose?  Bolje je da ima netko da nas krscane bar pokopa!

„Smijemo se Srbima” kako su izgubili svoje krscansko vijersko gnjezdo od postojanja                       njihovog “Srpskog Kosovog polja”! Kosovo Albanaca bilo je 1945. samo 20% , dostignuli su  samo za 60 godina vec 80% svog pucanstva a srbi su postali samo jedna manjina sa samo 20% ?

Koliko Albanskih muslimanskih  drzava na Balkanu je jos potrebno? Do danas ima na Balkanu vec dvije Albanske Drzave: “Albanija” (Tirana) & “Albansko Kosova(Pristina)  –  zvan Kokainfeld”!!!! Albanska Makedonija, lbanska Crna Gora sljede?

Papa Benedikt XVI. svijetu potvrdio:   “Sto je bilo krscansko, treba da na  dalje ostaje krscansko  – ”Srpsko Kosovo polje”!  Kako bi bilo muslimanima, da krscani prisvoje jednostavno njihovu “M E K U” i sruse tamo sve Islamske spomenike?                                          Tako su Kosovo  Albanci popalili Srpske Hramove, crkve , “poravnali” sa buldozderima Srpska krscanska groblja, kao da na “Kosovskom polju–         Srpskog pucanstva  nikad nije bilo?

Tako se moze dogoditi Njemackoj u Berlinu, Kreuzbergu i sirom ove Republike

gdje svi oni “Dosljaci” (muslimani) “svoju novu domovinu” nasli a Djamija graditi je O.K.?                       Pocetkom su Djamije “nikle” u prostorima dvorisnjih skladista, danas se Djamije            nalaze na  javnim mjestima.  Vece  i ljepse nego negdje tamo  u  Turskoj Anatoliji od             kud dolaze vecina “Gastarbeitera”, sa vec trecom Turskom generacijom – stranaca?

Od onih “Osmana -Turaka” ucili su nasi predci Balkanci samo kroz borbu stoljecima:

„Dosli su Osmanci vec jednom preko Bosne pa do Beca” !

Tako smo mi Balkanci, Becani i Evropejci “upoznali” njihov Islamski jelovnik (Denner                   u jutro, u podne, na vecer iz ruke i bez tanjura), uz  to Tursku Kavu  ili Caj (Tee)?

Kad se prosetate u Nirnbergu ( Plerra, cosak Gostenhofe Ulice), imate osjecaj, ovdje je “Istambulski  Bazar” a ne Bavaska, Njemacka? Takvih primjera ima sirom Republike!

Sto danasnji sugradjani Turci muslimani ovdje u Evropi i tamo doma  u skoli ne uce njihovu povijest? Tad bi znali da je nas Hrvatski pravoslavac, krsteni Mico Latas presao je na Islam,  kroz svoju sposobnost  postao Osmanski Generalisimus, Ekrem Ohmer Pacha i stim njihov Turski najveci Ratni vodja. “Harao” je od Madjarske pa do Egipta, sahranjen je u  nasem Konstantinopolu  danasnjem Istambulu,  bas u zemlji prijasnjeg Byzanskog Orthodoxog Carstva.

Isto tako su Srbi “imali  svog Osmanca”, svog pravoslavca Djuru Sokolovica, kasnije  poznatog  muslimana Mehmed Sokol Pachu. Sto ovi Turci “Atatürk Drzave” ne zele

da znaju, njihove vodje Sultani, Pashe, Janicari bili su vecinom stranci. Osmani, Turci nisu jedan narod, vec skupina vise njih koje je Atatürk ujedinio, poslje pada Osmanskog Carstva nakon izgubljenog  I. svijetskog rata. Njegovi zakoni, drzava i vijera         nisu jedno te isto, sve  se vise u  Atatürk Turskoj zaboravlja i sve vise se Islam siri?

Mi Balkanski krscani pravoslavci, nemamo razloga sa tim “nasim poturicama” hvaliti!

Takva su vremena bila, opasna: “Ljudi su nosili takoreci glave u torbi” a  oni

Osmanci su  glave mucenika krscana “Nabijali  na kolac”, pred satorom kao ukras ?

Odsjecene krscanske glave u Bosni ili Hrvatskoj  tokom „Oluje – Sturm” 03. kolovoza 1995.?

Oko 5.000 stranih Muhadjedina (Koji su to zvijerstvo cinili) ima jos danas u Bosni, one  “Internacionalne Brigaade” osnovane od Bin Ladena ( cekaju da krenu za Europu)  i          Alije Izetbegovica. Oskrbljeni s Bosanskim pasosom i znanjem Bosanskog jezika, tko ih            moze na  granici kao “Bin Ladine” Teroriste prepoznati?

U zadnjim Balkanskim ratovima od 1991. do 1995. , to lodjelo  je bilo nazalost prakticirano? Nismo jos uvijek iz povijesti svih tih III. Balkanska rata naucili, ostali smo za Evropu krvnici, Barbari i Kanibali kako se u Vatikanu za hrvate 1943. pricalo. Ni srbi nisu po      tom pitanju bili jako “bolji”!!! “Slawen als Sklawen” wie 1914., 1941. i 1991…bis auf ein neues?

Ugodan Vam dan i noc u Kristu!!!

– V.i.S.d. § 55 RStV –   dusan marko backo – bogunovic –“Weltapostol von Balkan”

http://groups.google.com/group/hrvatsko-dalmatinsko-kosovo-polje—lika—kordun—banija

Izvorno –  Quellen –  Literatur nachweis:

1.) Stefan Novakovic:

„Istoria Hrvata, Bulgara i Srba“ – „Geschichte Kroaten, Bulgaren und

Serben” verlegt in Manastir Kovilj 1794,

2.)     Dr. Karlheinz Deschner: “ Die Politik der Päpste im 20. Jahrhundert“,

ab Seite 210 in Rowohlt Verlag.

3.)  Noel Malcolm; „Geschichte Bosniens“, S. Fischer Verlag,

4.)    Ralf Hartmann:„Die Ehrlichen Makler“, Dietz Verlag

5.)  „Der Spiegel“- 30/1992: „Der dümmste aller Kriege“

6.) Vladimir Dedijer: „Jasenovac – das jugoslawische Auschwitz und der Vatikan“.

Freiburg 1993 (4. erweiterte Auflage)

7.)

ARHIV     JUGOSLAVIJE  <arhivyu@eunet.rs>

2 Antworten

 1. Ovaj Text u gornjoj objavi pri kraju fali:

  Oko 5. 000 stranih Muhadjedina (Koji su to gornje zvijerstvo cinili) ima jos danas u Bosni, od one
  “Internacionalne Brigaade” osnovane od Bin Ladena ( cekaju da krenu za Europu) i Alije Izetbegovica. Oskrbljeni s Bosanskim pasosom i znanjem Bosanskog jezika, tko ih moze na granici kao “Bin Ladine” Teroriste prepoznati?

  U zadnjim Balkanskim ratovima od 1991. do 1995. , takva zlodjela su bila nazalost prakticirana? Nismo jos uvijek iz povijesti svih tih III. Balkanska rata naucili, ostali smo za Evropu krvnici, Barbari i Kanibali kako se u Vatikanu za hrvate 1943. pricalo. Ni srbi nisu po tom
  pitanju bili jako “bolji”!!! “Slawen als Sklawen” wie 1914., 1941. i 1991…bis auf ein neues?

  Ugodan Vam dan i noc u Kristu!!!

  – V.i.S.d. § 55 RStV – dusan marko backo – bogunovic –“Weltapostol von Balkan”
  http://groups.google.com/group/hrvatsko-dalmatinsko-kosovo-polje—lika—kordun—banija

 2. Kakve veze ima N.Y. 11. 09. 2001. sa Republikom Hrvatskom?
  Kakav Tito, bivsi losi USA-Engleski-Francuski Saveznik?
  Kakva danasnja Republika Hrvatska, bolja USA-Saveznik?
  Kakve USA-Atomske Baze skrivene na otoku Visu!!!
  Kakve veze imaju Atomske Baze sa NDH-a i Pavelicem?
  KAKVA…TORTA…ZA…AUSTRIJANCA…ADOLFA…HITLERA,
  Kakvi kukasti krizevi – ostat ćemo ponovo bez gaća,
  Kakvi „U“ – znakovi, Hitlerovi – Musolinijevi Vazali Ustase & Cetnici,
  Kakav >KZ-Jasenovac(Hrvatski Auschwitz)Troglavni Zmajevic – AdolfAnteBenito“<

  komentar od: "AdolfAnteBenito" = 0+O+O !!!
  komentirano: 11. 09. 2010.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: