Emisija obveznica opštine Lopare

Kupite obveznice svoje opštine!!!

Emisija obveznica opštine Lopare

Prve obveznice u iznosu od 9.300 KM danas je  svečano kupilo rukovodstvo opštine i  odbornici SO Lopare.

Opština Lopare predstavila je prvu emisiju obveznica opštine  i uputila  poziv svim  zainteresovanim fizičkim i pravnim  licama da ulažu u  obveznice.

Upisom i uplatom za  obveznice  fizička i pravna lica  će pod veoma povoljnim uslovima ulagati na tržištu kapitala, a time  ujedno pomoći razvoj opštine Lopare.

– Novčana sredstva koja će se prikupiti koristiće se asfaltiranje puteva  i izgradnju  infrastrukture. Ulaganja u obveznice opštine Lopare su sigurna i svojim primjerom želimo da podstaknemo i druge da ulažu u obveznice- rekao je  Načelnik opštine  Lopare Rado Savić je prvi kupio obveznice u vrijednosti od 3000 maraka i pozvao sve zainteresovane da kupuju obveznice, a posebno građane opštine Lopare u dijaspori.

Predstavnik brokerske kuće „Advantis Broker“ a.d. Banja Luka Branko Kecman je istako da su obveznice instrument koji će u narednom periodu biti sve prisutniji na tržištu kapitala. On je dodao da su do sada sve emisije obveznica u drugim opštinama uspjele. -Opština Lopare je jedna je od desetak opština u Republici Srpskoj koja se odlučila za obveznice i dosadašnja iskustvo govore da je emisija obveznica  dobar način za kapitalana ulaganja, a za one koji upišu obveznice najpovoljinje ulaganje.

Javni upis otvoren je do 24. septembra 2010. godine. Obveznicima će se trgovati na Banjalučkoj berzi. Prvom emisijom obveznica emituje se 7.000 obveznica nominalne vrijednosti 100,00 KM, odnosno ukupne vrijednosti 700.000 KM sa dospijećem emisije od 10 (deset) godina. Obveznice se emituju uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 6,75%. U toku prve (1) godine isplaćivaće se polugodišnje samo kamata (grace period), a nakon toga glavnica i pripadajući dio kamate isplaćivaće se u jednakim polugodišnjim anuitetima.

Opština Lopare poziva sva fizička i pravna lica da upišu obveznice preko brokerskih kuća. Više informacija o obveznicama opštine Lopare moguće je dobiti kod agenta emisije „Advantis Broker“ a.d. BanjaLuka, Krajiških brigada 113, 78000 Banja Luka, ili na telefon 051/233-710.

Srdacan pozdrav

Udruzenje Majevicana u Svajcarskoj

http://www.majevica.net/

+41 79 419 86 58, Stojan Stevanovic predsjednik Udruzenja Majevicana u Svajcarskoj
+41 76 228 82 67, Miodrag Lukic sekretar Udruzenja Majevicana u Svajcarskoj.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: