Перес: Јасеновац пример чистог садизма

Komentar DN-urednika GD:

Mislim da je g. Peres ovo rekao iz čiste diplomatije, obzira prema domaćinu ali i pored toga je to deo sramne politike na račun žrtava koja je za svaku osudu bez obzira dali je u pitanju Peres ili neko drugi. Hrvatski predsednik je pokazao više hrabrosti od samog Peresa stim što ga je doveo na mesto zločina, zločina kojeg ne sme da opravdava pa ni da umanjuje niko pa ni sam Peres. Nemci su vršili odmazdu, što je dovoljno strašno i za svaku osudu ali istini za volju i sami su se gnusili nad ustaškim sadizmom.

Регион

Перес: Јасеновац пример чистог садизма

matia matić | 25.07.2010. 13:34

jasenovac je strašan zločin,genocid izvršen od strane kvišlinske ustaške vlasti NDH koja je bila sastavljena od malobrojnih fanatika te nije mogla kontrolirati teritorij bez njemačke vojske,te je već u blizini zgb počinjao slobodni teritorij.
taj zločin nema veze sa republikom hrvatskom pošto je većina naroda bila u NOPu .

joca j | 25.07.2010. 13:47

E ja sam ubeđen da ih na to Nemci nisu naterali. Ranije sam negde pročitao da su se i sami Nemci zgražavali nad zločinima Ustaša.

kondor istina | 25.07.2010. 14:27

Sve strahote Jasenovca posle zavrsetka drugog svetskog rata od svetske i domace javnosti sakrili su kumunisti i sva stratista gdje je narod ubijan , samo radi tz. bratstva i jedinstva , koje nam se svima razbilo o glavu u nametnutom ratu 1991g. . Ratu koji i danas traje i nevidi mu se kraj , rat ce trajeti sve dok se prognanici ne vrate na svoja vekovna ognjista i ne dobiju prava koja su imali pre 1991. g. ali to se nece desiti nikada .

bojan stevic | 25.07.2010. 15:22

Ovo gore da su Hrvati naterani na zlocine je cista glupost…veliki deo Hrvata(ne vecin) je ubijao SRbe iz zadovoljstva,,,a stotine hiljada tj tisuca sunarodnika sa uzitkom je pratilo i pomagalo istrebljenje pravoslavaca..to je istorijska cinjenica za koju imam dokaze..ja samstanovnik mesta u kojem su ustase zive pekli SRbe,,to treba hrvatskoj djeci i roditeljima staviti u citanke i da znaju sa kakvim se precima imaju ponositi…

Nada K. | 25.07.2010. 15:27

Kod nas u Hercegovini, tada dijelu NDH, ustaše su
počinile stravične zločine. Već u ljeto 1941. godine
kupili su ljude, civile, po njivama i bacali ih žive u
jame, klali nejač i starce po srpskim selima. A
Nijemaca kod nas nije bilo, bilo je Talijana koji jesu bili okupatori, ali ne i veliki zločinci.

Дијаспорац дипл.инж. | 25.07.2010. 15:33

Учите новокомпоновани политичари! Учите! Овако треба да говори један озбиљан вођа, једне озбиљне земље. Свака част.

Бањалучанин Република Српска | 25.07.2010. 15:38

Изјаве Переса потврђују да су и Јевреји у својој властитој држави на прагу Европе концентрисани пре свега на страховите злочине почињене над њиховим народом у циљу да се Јеврејима затре сваки траг. Јер када би се и Јевреји макар они у Израелу само малкице интересовали каква се све злодјела догађала на нашим просторима не само Јеврејима, него напримјер у усташкој ендехазији и у БиХ по милости Хитлера, никада се Израел за вријеме грађанско вјерског рата у БиХ и Туђмановој Хрватскох не би био спустио на тако ниске и срамотне гране и Тел Авив се и сам укључио у антисрпску пропаганду каква оној антихеврејској у 2. Свј. рату ниучему није заостајала. И јеврехска држава Израел не би током рата у БиХ селективно помагала босанске муслимане и муслиманску дјецу позивали масовно да се у Израелу склоне од ратних невоља. Док српска дјеца и Срби јеврејској држави нису били достојни ни једне лијепе ријечи. Од Переса најмање се могла да очекује једна жалосна и селективна кратка памет.

Lakji Dorcolac | 25.07.2010. 15:43

Opet neistina. Hrvatske vlasti su uvek pred dolazak nemackih delegacija rasciscavale i sredjivale Jasenovac. Da li gospodin Peres zna da su nemci Juru Francetica, sa celom njegovom jedinicom uhapsili zbog zverstava. Oslobodili su ga tek na intervenciju nemackog ambasadora u Zagrebu, i to preko ministarstva u Berlinu. Gospodin Peres, po novom svetskom poretku, precutkuje da su tu stradali Srbi i Romi. Kao sto se svuda u svetu, pa i od strane jevreja, precutkuje da su u ostalim logorima stradali masovno Rusi, Poljaci i Romi, (pored Jevreja) Inace, tacno je da su gradjani Hrvatske masovno bili u NOBu, ali Srbi..

Serbon Prvovencani | 25.07.2010. 15:46

Sto im nemci sada ne odgovore da su se i sami zgrazavali od tih krvnika koji su ubijali iz zadovoljstva….

С иМ | 25.07.2010. 15:48

…….. жртве нису били нужно и искључиво Јевреји. ……. чекићима, ножевима и камењем. ……. Немци на то натерали …….. садизам“, оценио је Перес. Ову верзију историје још нисам чуо, мада се мора признати оригиналност. Ако, остаће и ово забележено, штета само што иде у свет, књиге и главе људи – ваљда је процењено да је корисно. Зна ли се чему и коме?

Ivan Torontonovic | 25.07.2010. 16:57

Gospodin Peres je mogao preko usta da prevali i ime naroda koji je u Jasenovcu bio glavna zrtva. …

tv tv | 25.07.2010. 17:14

Ako odete na sajt zagrebačkog Večernjeg lista i temu o poseti Jasenovcu naićićete na ogromnu količinu mržnje prema srbima i jevrejima od strane čitalaca-komentatora teksta.Ne mogu da verujem da toliki broj hrvata opravdava Jasenovac i zločine.

Dišan Nonković | 25.07.2010. 17:33

Mislim da je g. Peres ovo rekao iz čiste diplomatije, obzira prema domaćinu ali i pored toga je to deo sramne politike na račun žrtava koja je za svaku osudu bez obzira dali je u pitanju Peres ili neko drugi. Hrvatski predsednik je pokazao više hrabrosti od samog Peresa stim što ga je doveo na mesto zločina, zločina kojeg ne sme da opravdava pa ni da umanjuje niko pa ni sam Peres. Nemci su vršili odmazdu, što je dovoljno strašno i za svaku osudu ali istini za volju i sami su se gnusili nad ustaškim sadizmom.

Dragan Pavlovic | 25.07.2010. 17:44

@tv tv,ako pazljivo procitate izjavu Peresa,onda se nesto ne poklapa.Ja vam verujem i necu da proveravam.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: