Počelo prikupljanje potpisa za održavanje Parade ponosa-SD

Počelo prikupljanje potpisa za održavanje Parade ponosa El. pošta
Oko nas
petak, 16 jul 2010 15:59
BEOGRAD – Udruženje građana Gej-strejt alijansa počelo je da prikuplja potpise podrške za održavanje Parade ponosa u Beogradu, i kontaktiralo brojne javne ličnosti koje bi trebalo da podrže taj događaj, izjavio je danas predsednik te organizacije Lazar Pavlović. Pavlović je na konferenciji za novinare izjavio da je cilj Gej-strejt alijanse da ovogodišnju Paradu ponosa potpisima podrži deset hiljada građana.

„Predstavnici većine političkih partija su, tokom pregovora sa Gej-strejt alijansom već dali podršku održavanju parade u glavnom gradu“, rekao je Pavlović, i podsetio da je nedvosmislenu podršku dao i predsednik Srbije Boris Tadić.

Predsednik Centra za promociju kulture i nenasilja „Kvirija“ Boban Stojanović izjavio je da se prava seksualnih manjina u demokratskim društvima realizuju nakon svih ostalih, i da bi Parada ponosa potvrdila da je u Srbiji došlo do značajnog pomaka u ostvarivanju prava malih grupa, kao i da Beograd ima duh metropole.

Predsedavajući amsterdamske „Parade ponosa“ Frank van Dalen rekao je da je za održavanje te manifestacije u Beogradu neophodna dozvola gradskih vlasti i finansijska ulaganja, kao i saradnja sa policijskim snagama radi osiguranja bezbednosti svih učesnika, a važna je i podrška građana.

LGBT (lezbo-gej-bi-trans) aktivisti nisu na današnjoj konferenciji za novinare predložili datum i mesto održavanja Parade ponosa. Parada ponosa trebalo je da bude održana u Beogradu 20. seprembra prošle godine, ali su organizatori odustali od skupa nakon što je policija saopštila da ne može da garantuje bezbednost učesnicima u centru grada i preporučila da se skup održi na Ušću. (Tanjug)

Eine Antwort

 1. Tekst za sva vremena.
  Iz ne-gej ugla.
  Žao mi je što se do sada nisam zainteresovao za problem u državi, sve se više šuška, pa eto i mene.
  Puna podrška ravnopravnosti.
  Nego šta raditi sa siledžijama. Skup je visokog rizika.
  Biće potreban veliki broj čuvara reda, u kombinaciji skrivenog video nadzora, trase i zgrada.
  Prvi put sam na internetu večeras pogledao niz snimaka prethodnog skupa-zaprepašćen sam.
  Setio sam se nekada davno regrutacije, kada je grupa od desetak klinaca u vojnom objektu osetila prisustvo jednog geja, koji nije izazvao nered, samo je imao drugačiji glas, u početku su ga zavitlavala, a do ujutru su ga tukli do krvi, nikoga nisu osudili, a medicinski radnici u zgradi gde su se obavljali pregledi, su imali neskriven osmeh, nijedan pokušaj zaustavljanja očiglednog. Regrutacija se obavljala u Beogradu.
  Nemojmo se praviti naivni i dosta je bilo apelovanja.
  Postupiti po zakonu…akonu…konu…onu…nu…n.
  Možda me niste čuli.
  Postupiti po zakonu…akonu…konu…onu…nu…n.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: