Некоме је и текако стало да се са простора Србије уклоне сва згаришта које су нам непријатељи Србије, на самом крају 20. века, нанели без икаквог, нама познатог, разлога

Данашњи „Блиц“, на страни Б-6 и 7 објави, уз пригодне фотографије вест која вређа, а под насловом:

„Зграде срушене у НАТО бомбардовању и даље ругло престонице“

Шта ме је увредило?

Некоме је и текако стало да се са простора Србије уклоне сва згаришта које су нам непријатељи Србије, на самом крају 20. века, нанели без икаквог, нама познатог, разлога. Због тога, ове рушевине нису никакво „ругло“, по тврђењу ових аутора, већ, престављају стравичне споменике наше блиске прошлости, око којих се и те како задржавају страни туристи, па због тога би Србија имала доста разлога да ове споменике овековечи за цео 21. век, јер

престављају сву свирепост Запада, које ми, на овим просторима, не смемо заборавити.

Ко нас гура да то заборавимо, раван је онима који су нас бомбардовали. Уразумите се ви, савремена пискарала, јер знамо да сте за то добро плаћени, па се сами сврставате уз оне, које народ прозива.

Приказани су објекти које су непријатељи бомбардовали, а исти су обновљени, нажалост, промењена им је улога, па су обновљени, само незнам чијим средствима, а сада присвојени за мале паре. Ту лежи сва трулеж, која ће се, надомо се бити од народа осуђена, а њени актери, који све ово учинише, остају на бувљаку прошлости, као негативци.

И док се пишу ови редови објављена је вест да се данас, у посети Приштини, налази бивши председник В.британије, Тони Блер, један, који се и у свом данашњем наступу похвали бомбардовањем СРЈ, па закључујем и сам, с чим се умни стиди злочинац се поноси.

Због онога што нам је Запад, на крају прошлог века учинио, а и због будушћности, нас и наших нараштаја, најмање има разлога да тежимо тамо где нам место сада и  није: у осињак злотвора, убица, паразита, који се и не умеју стидети својих злодела, баш као и свака животиња. Када схватимо да смо равноправни, и да нас не сматрају својом колонијом, како нас данас цене и вреднују, могуће је да се и удружимо. Њима данас најмање можемо веровати, јер су свакога превали, а сигуран сам да ће и нас.

Због тога споменике, њихових злодела, треба сачувати да би нас поштовали.

Ко не уме себе да цени, њега други најмање ће ценити. Само онај ко се злоделу супростави биће и цењен.

9.јул 2010.                                                    Милан Марковић – Миле, Београд

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: