СВЕЧАНИ СКУП БОРАЦА НОР-а

СВЕЧАНИ СКУП БОРАЦА  НОР-а

ВОЖДОВАЦА  ОБЕЛЕЖИО ЈЕ ЕПОХУ

У склопу обележавања  65. годишњице завр-шетка Другог светског рата, борци НОР-а, потомци, поштоваоци, са својим гостима, на свечан начин су обележили 65-ту годишњицу завршетка Другог свет-ског рата и победе над фашизмом.

Скуп је поздравио генерал-пуковник у пензији  Стеван Мирковић, борац и високи руководилац ЈНА са пригодним, али веома запаженим излагањем. Његове речи и поруке с пажњом су присутни са-слушали. Основне порке његовог излагања су: да је после контрареволуције дошло до распадања многих институција претходног система, али да се није распала борачка организација НОР-а, што доказјује да је Народно-ослободилачки покрет остао дубоко укорењен у нашем народу и да одолева свим при-тисцима, који настоје да га кривотворе, окаљају и ликвидирају у народу. Ово што се тренутно догађа на српској сцени, биће кад-тад потиснуто истином о  тој борби,  „будимо уверени“ – рече генерал Мирковић.

Друга се порука односи на окупацију Косова и Метохије од стране Западних сила сврстаних у НАТО алијанси,  и  под њиховим патронатом се ствара, ква-зи држава и то силом натура Србији. Томе слично, су италијански окупатори у Другом светском рату ову окупирану територију припојили Албанији. Због тога је била и легетимна борба становништва са КиМ у том рату, за ослоођење од окупатора, што је и довело до ослобађања и присаједињавања Србији ове територије, која је по завршетку рата и призната. Тако ће, по међународном праву и борба за осло-бођење те територије од окупатора бити легална,  јер НАТО не може вечито остати тамо, а право Србије на ту територију не могу силе запада тек тако да реше. Српски се народ определио да ће се борити за ту своју територију свим средствима, а народ, укључује и оружјем, што садашње руковод-ство вешто избегава, али на крају ће српски народ пресудити.

Посебно је апострофирана  дипломатска ак-тивност актуелног министра спољних послова Вука Јеримића, који у контакту са земљама у развоју, а које су се у своје време сврстале у алијансу несврстаних у периоду „хладног рата“, па се на тим просторима рехабилитује време Југословенске поли-тике под вођством Друга Тита.

Скуп су поздравили и гости, а на крају су присутнима уручене пригоне захвалнице, које ће бити уручене и свим учесницима у НОР-у, као и посебна, коју уручује општинско руководство, пото-мцима и поштоваоцима НОР-а, а који се и воде као чланови.

Сваки пригодан израз био је топло поздрав-љен од присутних. Опште задовољсто су присутни  понели са овог скупа.

Треба имати у виду да се овај јубилеј (65-и) не може  никоме понови.

6.јули 2010

Београд                      Милан Марковић – Миле

Eine Antwort

  1. Борци НОР-а, њихови потомци и поштиваоци ОО – СУБНОР – ВОЖДОВАЦ, су 7. јула 2010.године присуствовали обележавању ДАНА УСТАНКА НАРОДА СРБИЈЕ, у Другом светском рату.
    Тада су, у склопу свечане јубиларне годишњице у Белој Цркви код Крупња, присуствовали, одали пошту изгинулим и умрлим борцима и положили свеће на бисте зачетника устанка у Србији у Другом светском рату.
    У одласку и повратку, уз пригодан, успутни, програм, оживљавана су сећања на славну прошлост.
    У повратку је посећен и меморијални споменик, на Текеришу, посвећен победи на Церу у Првом светском рату. Тако су, у истом дану, обележена сећања на два, у народу, призната и позната догађаја, вредна да се памте и сачувају од заборава.
    Милан Марковић – Миле, Београд

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: