„И З Д А Ј Н И К Ј Е….: Нација може да преживи будалу, па и оне амбициозне.Али, издају изнутра – никако

Поново се осврћем на ову „вредну“ књигу, али ћу почети са једном старом изреком:

„И З Д А Ј Н И К  Ј Е….:  Нација може да преживи будалу, па и оне амбициозне.Али, издају изнутра – никако. Непријатељ пред вратима, мање је страшан – јер је познат и, он носи своју заставу отворену. Док се издајник креће слободно, међу онима унутра градских капија, његов лукави шапат шири се свим улицама и чује се чак и у кулоарима владе. Такав издајник нам се не појављује као издајник, он прича гласом који је жртвама близак и пријатан; његово лице и начин одевања сличан је њиховом и он оживљава ону поквареност која лежи дубоко у срцима сваког човека. Издајник разара душу нације;  подривајући темеље града; он шири заразу у телу политике, све док она његовој болести не подлегне.
Мање се требало да се плашимо убица – издајник је куга!“   –   Марко Тулије  објави ово пре 2000 година, па оно никада не застарева.

Продужићу са својим ставом:

„ТРОЈАНСКИ КОЊ“ МЕЂУ СРБИМА: Ову древну творевину убацује освајач, у сваку зајеницу коју жели да окупира, па тако и међу Србе.  То је мали вазал, који ће освајачу служити да лакше окупира земљу.  Вазал:  лаже, сладуњавим, демагошким причама, обмањује неупућене. Он је „народњак“ и, иза тога се вешто прикрива. Речи су му омамљујуће, за свакога ко не размишља својом главом. Вазал једно говори, а ради оно што му је господар наложио и за то је добро плаћен, али и уцењен. Њега господар држи под присмотром, па, ако изађе из тог контекста, мора рачунати на губитак подршке и губљење положаја.
Вазал је страшна куга, код сваког народа. То је плаћеник, гори од плаћених убица. Он трује народ, обећавајући му боље сутра и, ради му о глави. Он само извршава вољу освајача.
За народ су гори сви они који вазалу помажу да свој циљ оствари…
Господар не крије да је у држави запосео све кључне позиције и да му је овај  српски простор веома битан, јер се налази на важном стратешком путу. Он жели да на време запоседне ову „капију“, добро је контролише, како би угрозио своје конкуренте на овом простору, а они се налазе овде у Европи. Он је осмислио разне институције које му служе да овом народу исперу мозак новим читањем историје, како би заборавио властиту прошлост, што показује задњи став ове квази књиге,
где се говори о последицама ропства у Брозово време, где се наводе такве небулозе, а сви народи бивше Југославије, добро знају да то није било баш тако.
Тридесет година се експлоатишу, пљачкају и растурају творевине Брозовог времена, да би се удовољило капитализму – глобализму, а овај простор претворио у колонију коју ће сви експлоатисати. И ти Самарџићу си један од многих који овом Српском народу копаш по утроби, храниш га таквим г…..а  да је отужно о теби и твојој књизи и горорити. Није ни чудо да ти лако нађеш издавача, али у граду жртви и граду највеће колаборације у Другом светском рату.
„Ратници“ твог идола (свих врста), гинули су пред Београдом 1944. године, али не да га ослободе, већ на страни немачког окупатора, до задњег дана, а они који остадоше живи, са окупатором напустише земљу, наставише њихови потомци да је руже и на крају да њим овладају, али опет подпомогнути од страног господара – ти си један од њих.

Милан Марковић – Миле, Београд

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: