Uz naseg golmana i Pantelic i Lazovic uoci meca s Nemcima posetili pravoslavnu crkvu u Johanesburgu.

Vladimir Stojkovic se molio u crkvi

Uz naseg golmana i Pantelic i Lazovic uoci meca s Nemcima posetili pravoslavnu crkvu u Johanesburgu.

Arhimandrit Pantelejmon Jovanovic (36), staresina pravoslavne crkve sv. apostola Tome u Johanesburgu objavio je da su “svi Srbi ovde u Africi, u otadzbini i sirom sveta, proslavili veliku pobedu nase fudbalske reprezentacije protiv selekcije Nemacke na svetskom prvenstvu u Juznoj Africi“.

U saopstenju izdatom u Johanesburgu, tacno u ponoc izmedju petka i subote, arhimandrit dalje navodi:

“Pre utakmice, tri nasa reprezentativca su izrazila zelju da posete hram sv. apostola Tome u Johanesburgu i pomole se Bogu, a takodje su zamolili i svog svestenika da se pomoli za njihovo zdravlje i spasenje i pomaze ih svetim uljem sv.  Vasilija Ostroskog.“
Na molitvi u crkvi po dva puta su bili Vladimir Stojkovic i Marko Pantelic, a jedared Danko Lazovic. Nas golman, Vladimir Stojkovic, prvi je obecao da ce po licnoj zelji i potrebi dolaziti u nas jedini pravoslavni hram u Africi, svakog puta pred odlazak na utakmicu.

Nadamo se da ce do kraja svog boravka ovde i svi ostali nasi reprezentativci, ugledajuci se na Stojkovica, Pantelica i Lazovica, slediti ovaj lep primer i takodje doci na molitvu u nasu svetinju u Johanesburgu…

Crkvena kamera zabelezila je cin citanja molitava za zdravlje i spasenje nase trojice reprezentativaca i pomazivanje svetim uljem Vasilija Ostroskog.

Arhimandrit Jovanovic je, inace, Cacanin i za nastojatelja jedinse srpske crkve na africkom kontinentu postavljen je, blagoslovom patrijarha Pavla, decembra 2002. godine. Do tada, pripadao je bratstvima manastira Visoki Decani i Draginac kod Gnjilana na Kosmetu , i Crna Reka kod Ribarica.

Pred pocetak Svetskog prvenstva, seletor Gane Milovan Rajevac zatrazio je, preko dopisnistva Politike u Cacku, kontakt sa arhimandritom iz Johanesburga, planirajuci da dodje na jednu molitvu u taj hram.

Sent by:
Serbian Yellow Pages
Najveca baza podataka srpskih biznisa i Srba u Americi.
Povezujemo maticu i dijasporu, informisemo, posredujemo, organizujemo, reklamiramo – sve vezano za Srbe i srbske prijatelje u rasejanju!
Nudimo i graficke i stamparske usluge, web design & web hosting – www.SerbianHost.com, posrednicke usluge, jeftino telefoniranje – www.JeftiniPozivi.com.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: