Internet biblioteka za decu!

Internet biblioteka za decu!

Interplov iz Londona je pokrenuo internet poduhvat pod nazivom Mala biblioteka, koji sadrži interaktivne elektronske sadržaje namenjene korisnicima od 2 do 92 godine, koji žele da čitaju, slušaju ili da se igraju srpskim jezikom. Mala biblioteka je zamišljena, kao siguran, valjan, ali i zabavan izvor reči za decu svih uzrasta i njihove roditelje i bake i deke koji žive širom sveta. Biblioteka sadrži dečje igre uz koje se deca upoznaju i igraju sa jezikom: od korisnih igara sa kojima deca mogu da se zanimaju, slikovnica koje mogu da slušaju ili da čitaju, do snimljenih priča i pesama gde će saznati o junačkim podvizima Marka Kraljevića, i mnogih drugih junaka.

Maloj biblioteci je cilj da se uči s ljubavlju i kroz igru. Radovi uključeni u Malu biblioteku raznovrsni i pogodni za sve uzraste, od najmanje do sasvim velike dece. Biblioteka sadrži elektronske knjige, audio-priče i audio-knjige, interaktivne slikovnice, pozorišne predstave, crtane interaktivne animacije i igrane filmove.

Mala biblioteka se nalazi na adresi www.malabiblioteka.net.

PISCI, GLUMCI I SARADNJA

Tokom razvoja sa Malom bibliotekom su sarađivali mnogi naši slavni pisci i stvaraoci za decu: Milovan Danojlić, Ljubivoje Ršumović, Mošo Odalović, Mirjana Bulatović i Pero Zubac. Pisci su za Malu biblioteku čitali svoja dela – ti zvučni zapisi su sastavni deo elektronske igrane knjige koja može da se čita ili sluša.

Mala biblioteka priprema objavljivanje „Plavog čuperka” Miroslava Antića, knjige izuzetnih pesama o mladalačkoj ljubavi, koju je sam Mika Antić pročitao, a čiji će se originalni zvučni zapis ovde prvi put pojaviti. U Maloj biblioteci je predstavljen i Duško Radović u knjizi o Nikoli Tesli, zajedno sa Dušanom Petričićem.

KLIKERI, KNJIGE I UČLANJENJE

Da biste koristili sadržaje Male biblioteke potrebno je da se učlanite, što je jednostavno i besplatno. Tada možete da koristite veliki broj sadržaja biblioteke koji su besplatni, na primer sve igre, pojedine knjige, zvučne zapise…

Prihodi Male biblioteke su zasnovani na prodaji klikera: kupljene klikere (jedan kliker se kupuje za jedan evro) korisnici na sajtu mogu da zamene za pojedine knjige ili druge radove.

SIGURNOST ZA DECU

Mala biblioteka je oslobođena i zaštićena od neprimerenih radova, reklama i spoljnih veza! Cilj Male biblioteke je da bude lepo, korisno i sigurno mesto na svetskoj mreži, čije sadržaje deca mogu samostalno da koriste bez obzira na uzrast, gde mogu da uživaju, i gde će sa ljubavlju upoznavati jezik.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: