МРКОЊИЋ ДОЈЕЗДИО ДО СТАРОГ ЗДАЊА ТЕК КАД СУ ГА ПОДКОВАЛИ КООРДИНАТОРИ НС

МРКОЊИЋ ДОЈЕЗДИО ДО СТАРОГ ЗДАЊА ТЕК КАД СУ ГА ПОДКОВАЛИ КООРДИНАТОРИ НС
Не прође ни две недеље од интервенције, координатора Нове Србије по питањима привредне сарадње, у вези Старог Здања а већ дојезди Мркоњић са милионима обећања за покривање Старог здања. Само се поставља питање где је био и шта је радио до сада по том питању када је Старо здање постало руина и полигон вандала и лопова!?

Као што је већ писао Глас Дијаспоре о пропадању Старог здања и о неопходној потреби хитне санације културног споменика од међународног значаја, могао се свако широм Србије и света уверити у потребу санације, а и у срамоту Тадићеве владе и његових за ту немарност одговорних министара.

Координатори за привредну сарадњу, Душан Нонковић-уредник Гласа Дијаспоре и Душанка Станић кандидат НС за одборника Скупштине Аранђеловца обавили су предходно добар део посла. Уз упознавање јавности о дезолатном стању Старог здања, фотографијама које говоре више од хиљаде речи, упознала се и привредна комора немачке како би се преиспитала средства за одржавање споменика од међународног значаја што се убрзо показало као прави корак у правом смеру. Поред тога, контактирали смо преко општине Аранђеловац директора/ку за туризам која нас је упознала да је Старо здање прешло у републичку надлежност. Потом смо успоставили контакт са министарством правде да би установили ко је одговоран за старо здање. После одисеје од министарства до министарства, при чему морам да напоменем да је министарство за приватизацију било недокучиво јер се нико није оглашавао на телефон, води нас на пут назад за Аранђеловац и између осталог и до Дир. Драгана Тодоровића који се показао као добар и компетентан познаваоц ситуације око Старог здања.
У међувремену се настављало са даљом сарадњом привредне коморе која нам је доставила и званичне податке да су силне милијарде еура одобрене како за кандидате за улазак у ЕУ тако и за Србију Косово и Албанију.
Изгледа да се овим ангажованјем координатора НС подигла велика бура која је и г. Мрконића покренула на пут до Аранђеловца и Старог здања!
Аранђеловчани ће по питању старог здања формирати одбор који ће бити суговорник и по питањима Старог здања. По нашим информацијама тај одбор треба тек да се формира па и да се брине о санирању а и о цени истог. Одале Мрконићу цифра од 15 000 000 за покривања Старог здања кад још ни лицитација за процену није извршена!?

Душан Нонковић-уредник Гласа Дијаспоре

Душанка Станић- одборник НС

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: