Kosmet: Kupite pasoš bilo koje zemlje!

eto josj jedne istine
Trajanovc

Kosmet: Kupite pasoš bilo koje zemlje!

Komentara 2

veličina teksta:+

Na Kosovu i Metohiji se za nekoliko hiljada evra prodaju pasoši i državljanstva pojedinih zemalja, ali i višegodišnje vize, piše ljubljanski „Dnevnik“.
„Firma ‚Megasitis konsalting‘ (‚Megacities Consulting‘), u centru Prištine, svim Kosovarima kojima je uspelo da prištede 10.000 evra, nudi kupovinu državljanstva Britanske Gvajane, sa pripadajućim pasošem, s kojim je, bez problema, moguće putovati po zapadnoj Evropi i Kanadi“, navodi slovenački list.
U tekstu je ukazano, takođe, da onaj ko dobije ove „papire“ ima mogućnost da zatraži i američku vizu „s velikom verovatnoćom da mu je vlasti SAD i odobre“.
Za nešto manju sumu – oko 6.000 evra – stanovnicima Kosova se nudi nabavka državljanstva Namibije, piše ljubljanski „Dnevnik“, dodajući da pomenuta firma nudi i osiguranje dvogodišnjih i petogodišnjih viza za Veliku Britaniju i Kipar.
Vlasnik firme, za koju „Dnevnik“ navodi da je uredno registrovana, tvrdi da je reč o potpuno legalnom poslu, koji zainteresovanima omogućava putovanje po svetu.

Ovakvih ponuda je na Kosmetu bilo i ranije, a poznata je prevara jedne agencije iz okoline Lipljana koja je, za 1.500 evra, zainteresovanima nudila rad u građevinarstvu neke od zapadnih država i zaradu od 14 evra na sat.
„Dnevnik“ podseća i da je prošle godine, više stotina građana s Kosova i Metohije s lažnim radnim dozvolama za angažman u slovenačkim građevinskim poslovima došlo u Sloveniju „odakle su, bez problema, otišli u zapadnu Evropu“.
Prema tvrdnji ljubljanskog lista, stanovnici Kosmeta sada bez viza mogu da putuju samo u pet zemalja sveta, a najzanimljivija im je Turska.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/37586/Kosmet-Kupite-pasos-bilo-koje-zemlje

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: