Obavestenje i pozivnica iz Crkveno-skolske Opstine Sveti Sava u Johanesburgu

http://www.youtube.com/watch?v=JT1jdSLF4x8 pogledajte ovaj link okji sam nedavno postavio slobodno ga distribuirajte trajanovic

— On Mon, 3/8/10, Pantelejmon Jovanovic <pantelejmon@svetitoma.org> wrote:

From: Pantelejmon Jovanovic <pantelejmon@svetitoma.org>
Subject: Fw: Izbor delegata za Skupstinu dijaspore – nedelja 14. mart u 11:00 casova: Obavestenje i pozivnica iz Crkveno-skolske Opstine Sveti Sava u Johanesburgu
To: Undisclosed-Recipient@yahoo.com
Date: Monday, March 8, 2010, 5:11 AM

—– Original Message —– From: Pantelejmon Jovanovic Sent: Monday, March 08, 2010 1:07 PM Subject: Izbor delegata za Skupstinu dijaspore – nedelja 14. mart u 11:00 casova: Obavestenje i pozivnica iz Crkveno-skolske Opstine Sveti Sava u Johanesburgu

Telefoni crkveni (kucni i fax): 011-234-32-70,                           Ponedeljak Telefoni mobilni:  083-325-78-72                                               8. mart 2010.

Adresa: 14 Tana Rd. Sunninghill Park, Johannesburg           u Johanesburgu

– South Africa ; P O Box: 1078, Rivonia 2128

Racun: Serbian Orthodox Church Nedbank Wadeville 193 608 4287;Code:193-642

Email: pantelejmon@svetitoma.org web:www.svetitoma.org

Obavestenje iz crkve u Johanesburgu

Nedelja 14. mart 2010. u 11:00 casova

Izbor delegata za Skupstinu dijaspore

Postovani parohijani, draga braco i sestre,

U prethodnoj 2009. godini, Skupstina Srbije je usvojila Zakon o dijaspori. U okviru tog zakona je predvidjeno osnivanje i rad Skupstine dijaspore. Skupstina dijaspore ce brojati 45 delegata i zapocece sa radom na Vidovdan 28. juna 2010. godine. Srpskoj zajednici u Africi je pripalo jedno delegatsko mesto i nasa Crkveno-skolska Opstina Sveti Sava u Johanesburgu je preuzela inicijativu, kao jedina Srpska Crkveno-skolska opstina u Africi i jedina aktivna srpska „organizacija-udruzenje“ na tlu Afrike, da organizuje skup i izbor delegata.

Izbor delegata ce se odrzati u nedelju 14. marta u nasoj crkvenoj sali u 11:00 casova, dakle odmah po zavrsetku svete liturgije. Pravo da glasaju i da budu birani imaju svi Srbi, svi nasi parohijani, bilo odakle da poticu ili bilo koje drzavljanstvo da poseduju. Jedini uslov je da se izjasnjavaju i osecaju kao Srbi, da imaju ljubav prema svojoj otadzbini i srpskoj zajednici i da zele da se nesebicno trude i da rade na korist nase zajednice u Africi.

Delegat treba da bude izabran na osnovu licnih, ljudskih i rodoljubivih vrednosti i da sve nas dostojno predstavlja. Pozivamo sve clanove nase zajednice, nase parohijane – ljude dobre volje, da se tog dana prvo okupe na svetoj liturgiji u nasem hramu sv. apostola Tome u Johanesburgu, da se zajedno Bogu pomolimo, a da posle molitve u atmosferi uzajamnog postovanja, u bratskoj slozi i hriscanskoj ljubavi, na demokratski nacin izaberemo  naseg delegata.

Po obavestenju iz Ministarstva dijaspore, izabrani delegat nece imati nikakve beneficije za svoj rad. Bice obavezan da svake godine poslednje sedmice juna (oko Vidovdana) bude u Beogradu i ucestvuje u radu Skupstine dijaspore. Troskovi povratne avionske karte i smestaja i boravka u Beogradu snosi sam delegat. Od Ministarstva dijaspore smo dobili uputstva o nacinu izbora delegata. Tih uputstava cemo se pridrzavati i na osnovu njih cemo efikasno, pravilno i dostojanstveno obaviti proceduru izbora naseg delegata.

 

Svako dobro od Boga zele vam,

 

Clanovi Crkvenog Odbora

Crkveno-skolska opstina Sveti Sava

Johanesburg – Juzna Afrika

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: