Н О В А И З Д А Њ А Ф О Р У М А

Н О В А И З Д А Њ А  Ф О Р У М А

На свечаној академији поводом 10 година рада Београдског форума за свет равноправних која ће се одржати 26. марта 2010. у Студентском културном центру, Краља Милана 48, Београд, са почетком у 19 часова, биће представљене три нове књиге Форума:

АГРЕСИЈА НАТО – СУМРАК ЗАПАДА

СПОЉНА ПОЛИТИКА СРБИЈЕ

АНТИФАШИСТИЧКИ ПОКРЕТ У СРБИЈИ

Ове књиге, као и већи део издања Београдског форума, резултат су колективних напора и прилога чланова Форума и пријатеља из Србије и иностранства.

Књига Агресија НАТО – Сумрак Запада представља капитално дело трајне вредности. На 520 страница штампани су аналитички радови преко 70 аутора од који  већину чине инострани научници и аналитичари стратешких кретања.

Међу домаћим ауторима су академици Михајло Марковић и Коста Чавошки, професори Смиља Аврамов, Зоран Аврамовић и Сава Живанов, бивши државници Момир Булатовић и Ратко Марковић, дипломате Владислав Јовановић, Станислав Стојановић и Живадин Јовановић, генерали Спасоје Смиљанић, Љубомир Домазетовић, Љубиша Стојимировић и многи други.

Од страних аутора својим јасним и дубоким анализама стратегије глобализма која је основни покретач агресије НАТО, издвајају се прилози канадског научника Мишела Чосудовског, француског генерала Пјер-Мари Галоа, швајцарског еколога и књижевника Франца Вебера, руског генерала Леонида Ивашова, британског политичара Алис Ман, руског научника Јелене Гускове, америчког научника Дијане Џонстон, грчког адмирала Ђаниса Нтоунијадакиса, француског издавача Луја Далмаса, немачког адмирала Елмара Шмелинга, грчког политичара Танасиса Пафилиса, италијанског аутора Џин Тоши Мазарани Висконти, немачког политичара Вилија Вимера и многих других. Ту су и врло значајни прилози српских интелектуалаца из расејања као што су радови Срђе Трифковића, из САД и Комнена Бећировића из Француске.

Ово јединствено издање илустровано са око 120 фотографија, неизбрисивих симбола разарања, представља до сада најсвеобухватније сведочанство и најдубљу анализу узрока и последица агресије НАТО на Србију (СР Југославију). Последица  које ће се још дуго осећати не само у региону Балкана и Европи, већ и у целокупном систему правних и политичких односа у свету.

Уредник издања: Драгомир Вучићевић, амбасадор у пензији. Аутор предговора Проф. Радован Радиновић, генерал у пензији. Издавачи: Београдски форум и Миленијум груп, Београд.

Паралелно се припрема издање ове књиге и на енглеском језику.

Књиге ће се ускоро појавити у књижарама, а засад се могу наручити директно од Београдског форума за свет равноправних, Кнеза Милоша 82, тел. +381 11 26 44 293, имејл: beoforum@gmail.com

Hinterlasse einen Kommentar

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..