Апел српској јавности поводом тзв. Резолуције о Сребреници СРПСКЕ ЖРТВЕ НИСУ МАЊЕ ВАЖНЕ

Апел српској јавности поводом тзв. Резолуције о Сребреници

СРПСКЕ ЖРТВЕ НИСУ МАЊЕ ВАЖНЕ

Поводом актуелне иницијативе Председника Тадића у вези са усвајањем Резолуције о Сребреници у Скупштини Србије, у име будућности наше деце и наше државе, обраћамо се српској јавности са следећим апелом:

Сматрамо да је осуда сваког злочина, укључујући и ратни, потребна и неопходна. Међутим, извлачење једног јединог случаја из многобројних ратова на Балкану у 20. веку и његово претварање у антисрпски митски симбол о коме није дозвољено сазнати ни околности ни тачан број погинулих, нити било какву информацију ван званично наметнуте верзије догађаја, говори да се иза тога не крије потреба за осудом злочина већ најбаналнија политизација – утолико гора што манипулише људским жртвама.

Прихватање „историјске истине“ оних који су 1995. и 1999. бомбардовали наш народ и усвајање посебне резолуције о Сребреници представљаће велику и непоправљиву грешку. Усвајање овакве резолуције значиће напад на опстанак Републике Српске, поткопавање њене садашње борбе за будућност и шамар за преко 30.000 Срба погинулих током њеног стварања. Подсећамо да су такву идеју јединствено осудили они који су о њој најпозванији да се изјасне: сви представници српског народа у Републици Српској.

И не само то: предвиђена резолуција ствара дугорочну политичку хипотеку над државом Србијом и читавим српским народом, коме се истовремено у Хашком трибуналу намеће злочиначки идентитет и овим координираним деловањем онемогућава свака будућа борба за националне интересе у региону и свету у целини.

Не постоји ни један једини разлог да Скупштина Србије усвоји такву резолуцију и да тиме навуче срамоту на читаву нашу државу и садашњу генерацију њених становника. Упозоравамо сваког посланика који за такву резолуцију буде гласао да ће вечна срамота остати уписана на његовом имену.

Још се у историји није десило да један народ тако понизи своје жртве и своје национално достојанство. Посебно то не сме да учини народ над којим је у 20. веку учињен вишеструки геноцид о коме се још увек ћути, а уместо да историјско сећање и превенција геноцида постану темељ званичне спољне политике Србије, наши властодршци планирају да сопствени народ избришу из историје. Апелујемо на власт да одустане од ове самоубилачке идеје, а на српску јавност да се подигне и одбрани своје достојанство.

22. јануар 2010.

Ovo je apel poslat u ime Dveri! Ko je zainteresovan da ga podrži neka mi se javi na adresu: dusan.nonkovic@gmx.de radi prosledjivanja na glavnu zajedniöku listu!

Postovani prijatelji,

Treba nam hitno Vas odgovor da li Vas potpis ili Vasa organizacija mogu da se nadju kao deo ovog apela koji od petka treba da bude plasiran kao citava kampanja protiv rezolucije o Srebrenici u Skupstini Srbije. Na nju se iduce nedelje nastavlja kampanja anti NATO o kojoj cete posebno biti obavesteni, kao i jos dve velike kampanje Dveri za pocetak februara o cemu cete takodje na vreme biti informisani. Korisno je i da nam preporucite ili prikupite potpise i drugih licnosti za koje smatrate da treba. Prvi talas je u naredna dva dana, a drugi u narednih 7 dana.

Svako dobro

U ime Dveri,

Bosko

Obradovic

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: