Проглас 200 истакнутих личности за расписивање референдума о НАТО-у Текст је преузет са сајта Фонда Слободан Јовановић, komentari iz Vidovdana

Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)

Predgovor: Dlasa Dijaspore
од Dušan Nonković (dusan.nonkovic@gmx.de) у 2010-01-18 10:53:41

Ljudi, šta vam je! Zašto ste se toliko upucali na Nadicu pa ona je lepo rekla da nije za ulazak u NATO!Bez obziro ko je protiv ulaska u NATO dobro je došao pa makar to bio i sam dojučerašnji član NATO. Medjusobnom sečom se ne mogu rešiti problemi! Ko zanoveta, tanjir je preplitak il predubok, okrugao il četvrtast il nedovoljno šaren, taj ostajese gladan. Prva faza morala bi biti da se skupi što više sveta protiv ulaska u NATO pa pridobiti većinu sveta za odlučno „NE“ Severnoatlantskoj alijansi pa tek potom odlučivati referendumom. Prvo preskočiti jendek pa onda podviknuti, hop! Jer, kako smo u ovoj diskusiji jedinstveni nećemo stići daleko a narodu kad se obeća još koja šarena laža i doda nešto pritiska ode on glavom bez obzira u NATO!
Zato i reče; svaki od ovih podpisnika nek dodje na beleg pred skupštinu srbije i neka pozove svoje pristalice na protest. To bi bio prvi korak za praktično rešenje problema! Ovako, sve neki generali bez vojske a mi se ovde na forumu izkrvarismo medjusobno! Ne trebamo mi ovde na forumu jedno drugo mnogo da ubedjujemo, narod treba pridobiti da uvidi da sa ovom vladom može u najboljem slučaju dobiti manje ili više milostinju milosrdnog gospodara! A to mu je stvarno na sramotu pored ovakvog bogatstva u resursima po glavi čoveka koju ima državljanin Srbije. Treba samo da se otrese tutora i tutorstva uz pomoć prave strategije i pravih prijatelja. Niti ijedna država Evrope ima tolikog bogatstva u resursima po glavi svog stanovnika koliko ga to ima državljanin Srbije. Zar onda nije sramota da bogatiji prosi od siromašnijeg za koru Hleba kao što to čini sadašnja vlada Srbije!
Dušan Nonković-urednik Glasa Dijaspore

Актуелно: Проглас 200 истакнутих личности за расписивање референдума о НАТО-у
Постављено 14.01.2010
Тема:

Снимак прес конференције у Медија центру погледајте овде

Љиљана Смајловић о прогласу

Матија Бећковић о референдуму о НАТО-у

Матија Бећковић о војној неутралности Србије

Матија Бећковић о уласку у НАТО као признавању независности Косова

Светозар Стојановић о НАТО, ЕУ и Партнерству за мир

Питања новинара


Љиљана Смајловић и Матија Бећковић

Љиљана Смајловић и Матија Бећковић

Грађани Србије су једини позвани да одлучују о својој будућности. У такве одлуке спада и питање чланства Србије у НАТО-у, на које се легитиман одговор може дати само на демократском референдуму, порука је преко 200 истакнутих јавних личности, потписника захтева за расписивање референдума који је представљен у Медија центру.

Председник Фонда Слободан Јовановић, академик Матија Бећковић, који је потписом пружио подршку овом прогласу, истакао је да се о уласку Србије у овај савез расправља у готово свакој кући.

За расписивање референдума о уласку у НАТО-пакт потребно је 100.000 потписа грађана.

Академик Матија Бећковић:

Када је реч о питањима која су од судбоносног значаја за један народ, управо он и треба да одлучује о њима.
Ми смо задобили подршку 200 најистакнутијих личности како би покренули јавну дискусију, а затим и демократско изјашњавање народа, и тиме спречили бојазан да ово важно питање буде решено иза затворених врата, иза леђа грађана Србије.

Ми смо задобили подршку 200 најистакнутијих личности како би покренули јавну дискусију, а затим и демократско изјашњавање народа, и тиме спречили бојазан да ово важно питање буде решено иза затворених врата, иза леђа грађана Србије.

Професор Светозар Стојановић, такође потписник прогласа, сматра да на Западу има моћних кругова који се надају да ће Србија, корак по корак, ићи много даље од Партнерства за мир, прећутно постајући барем фактички део НАТО организације.

„Да тамошњи пријатељи, непријатеље нећу ни да помињем, не би и даље били у недоумици, можда би било упутно да наши грађани, што пре, референдумом одлуче да ли и даље подржавају или одбацују Декларацију Народне скупштине Србије о војној неутралности, једногласно усвојену 26. децембра 2007. године“, рекао је професор Стојановић.

Светозар Стојановић

Светозар Стојановић

„Чуде ме људи на власти који дају изјаве које су у супротности са скупшинском декларацијом“, истакао је он.

Новинаре је занимало на чему се темељи бојазан да ће Србија ући у НАТО-пакт без референдума, и зашто се оваква иницијатива покреће баш у овом тренутку.

Академик Бећковић је одговорио: „Волео бих да смо се преварили у вези ове иницијативе. У свакој кући у Србији расправља се о овом питању. Нама се чини да је питање нашег чланства у НАТО-у општа ствар, која је остала без икога свога. Расправа по овом питању се покреће да не би дошао дан за референдум о уласку у НАТО, а да није било расправе о томе што се тиче укупне судбине српског народа“.

Љиљана Cмајловић је истакла да одлука о уласку Србије у НАТО никако не сме бити препуштена једино институцијама, странкама или појединцима, и указала да она мора бити донета једино на референдуму. Подсетила је како је генерални секретар НАТО-пакта Андрес Фог Расмусен управо, недавно, рекао како „Србији треба дебата о НАТО-у“.

„Министар одбране Драган Шутановац каже да би о чланству Србије у НАТО-у најбољи одговор дали људи из привреде и безбедности, и да је право питање да ли је боље да некретнине вреде више или мање. Високе цене некретнина одговарају људима који имају пуно некретнина“, истакла је Смајловић.

На питање какав се одговор народа очекује у вези чланства у НАТO-пакту на референдуму, Бећковић је одговорио да је „битно да се одлучи демократски, након отворене расправе, а да народна воља не буде фалсификована“.

Текст Захтева:

Грађани Србије су једини позвани да одлучују о својој будућности. У такве одлуке спада и питање чланства Србије у НАТО, на које се легитиман одговор може дати само на демократском референдуму.

Ми доле потписани захтевамо благовремено расписивање референдума како грађани Србије ово питање не би оставили без веродостојног одговора и тако непозванима и неовлашћенима омогућили да на њега одговоре по својој вољи уместо грађана Србије.

Речју да је „Србија исток западу и запад истоку“ одређен је и њен пут и њен идентитет и њен положај међу народима. Србија никад није била члан ни једног, било источног било западног војног савеза. А кад није до сад, било би неразумно и погубно да то учини баш сад уласком у једини још преостали војни савез.

Остајући верна себи и својим традицијама, војно неутрална Србија није никакав изузетак. И низ европских држава, чланица ЕУ, нису чланице НАТО из својих принципијелних, историјских, политичких, економских, идеолошких, моралних разлога.

За такав статус, уз све те разлоге, Србија има и један разлог више, разлог какав нема ни једна друга држава, разлог познат читавом свету, а то је злочиначко бомбардовање и уништавање Србије и њеног народа, од стране НАТО алијансе, уз гажење свих освештаних норми међународног права. Тај разлог није извучен из незапамћених времена, нити је за тај злочин одговоран неки други, а не овај исти НАТО.

Преко тог разлога српски народ не може прећи, а да не пређе преко свог памћења и свог достојанства. Уз то, са најважнијих говорница света, Србија је више пута објавила „да никада неће признати независну државу Косово“. А то значи и да никада неће ући у НАТО. „Независно Косово“ је дело НАТО алијансе која је ту лажну државу створила и у њој себи доделила врховну и неприкосновену власт. Уласком у НАТО Србија би зато једновремено признала независност Косова.

Као и друге европске државе које нису чланице НАТО, ни Србија не би била ни мање европска, ни мање демократска, ни мање успешна. Остајући војно неутрална, ни Србија се ни са ким не конфронтира, па ни са НАТО.

На путу напретка, стабилности и мира, отворена за сарадњу са свима, чувајући свој суверенитет, Србија би сачувала своју част и обезбедила достојну будућност новим нараштајима. Зато је неопходно да се о овом судбоносном питању изјасне грађани Србије и на референдуму кажу последњу реч.

Потписници:

Матија Бећковић, академик
проф. др Светозар Стојановић
Емир Кустурица, редитељ
др Војислав Коштуница
Милован Данојлић, академик
Коста Христић, новинар
Добрица Ћосић, академик
Милорад Екмечић, академик
Чедомир Попов, академик, председник Матице српске
Бата Михајловић, академик
Михаило Ђурић, академик
митрополит Амфилохије
Михаило Марковић, академик
Јадранка Јовановић, примадона
Василије Крестић, академик
Синиша Ковачевић, редитељ
Момо Капор, академик
генерал Јагош Стевановић
Коста Чавошки, академик
владика Артемије
Драгослав Михаиловић, академик
Петар Омчикус, академик
др Бошко Мијатовић
Драгољуб Живојиновић, академик
проф. др Небојша Митић, декан Медицинског факултета
у Косовској Митровици
ЊКВ принц Владимир Карађорђевић
ЊКВ принцеза Бригита Карађорђевић
Душан Ковачевић, академик
проф. др Радослав Бубањ, ректор Универзитета у Нишу
Слободан Ракитић, књижевник
владика жички Хризостом
проф. др Душанка Јововић, декан Правног факултета у Косовској Митровици
проф. др Смиља Аврамов
Драган Недељковић, академик
Коса Бокшан, сликар
владика Атанасије Јефтић
Драган Јочић, некадашњи министар МУП-а
проф. др Срећко Милачић, декан Економског факултета у Косовској Митровици
Бора Ђорђевић, песник
Милош Благојевић, академик
Милорад Вучелић, новинар
проф. др Томислав Трифић, декан Факултета уметности
у Косовској Митровици
проф. др Данило Баста
Љиљана Благојевић, глумица
проф.др Драган Поповић
Љиљана Смајловић, новинар
Владо Стругар, академик
проф. др Мирјана Васовић
проф. др Слободан Самарџић
Петар Краљ, глумац
Михаило Војводић, академик
проф. др Божидар Лековић, декан Економског факултета у Суботици
Слободан Рељић, новинар
проф. др Ратко Марковић
Јагош Ђуретић, издавач
проф. др Стеван Настасић
др Миша Ђурковић
Светлана Васовић Мекина, новинар
Душан Михајловић, некадашњи министар МУП-а
Марко Недић, књижевник
Танасије Узуновић, глумац
проф. др Благоје Бабић
проф. др Радмила Накарада
др Марко Јакшић
проф. др Мирјана Стефановски
Раде Булатовић, адвокат
проф. др Милован Здравковић
др Славенко Терзић
др Милан Ивановић
Мирослав Јосић Вишњић, књижевник
проф. др Милена Микалачки, декан Факултета спорта и физичке културе у Новом Саду
Марина Рајевић, новинар
проф. др Александар Јовановић
Цисана Мурисидзе, редитељ
проф. др Миле Савић
Никола Вујичић, књижевник
проф. др Драган Аранђеловић, декан Грађевинског факултета у Нишу
Горан Султановић, глумац
Иван Јевтић, академик
Алекса Буха, академик
др Милан Јанковић
др Драгомир Л. Антонић
проф. др Милан Брдар
Зоран Вацић, издавач
проф. др Драгослав Аћимовић, декан Факултета уметности у Нишу
Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ
проф. др Александар Васић
Бошко Обрадовић, публициста
проф. др Весна Ломпар
генерал Бранислав Петровић
проф. др Миладин Костић
Андреј Шепетковски, глумац
проф. др Стеван Ђорђевић
Рајко Петров Ного, академик
Слободан Дивјак, публициста
Слободан Реметић, академик
Слободан Деспот, издавач
проф. др Ранко Бабић
Предраг Р. Драгић Кијук, књижевник
др Зоран Аврамовић
проф. др Радмило Рончевић
Бранимир Нешић, издавач
др Недељко Радосављевић
генерал Бранислав Дашић
Гојко Ђого, академик
проф. др Горан Релић
Драган Лакићевић, књижевник
проф. др Слободан Антић
Недељка Бискуп Михаиловић, економиста
др Саша Бубањ
Љубомир Кљакић, публициста
проф. др Јован Младеновић
Боривоје Рашуо, књижевник
Момчило Мрдаковић, редитељ
генерал Радојко Николић
проф. др Владимир Мако, декан Архитектонског факултета у Београду
Владимир Радомировић, новинар
др Слободан Вуковић
др Ђуро Ковачевић
Александар Митић, новинар
проф. др Мило Ломпар
Димитрије Војнов, драматург
проф. др Зоран Којовић
Игор Ивановић, публициста
проф. др Стеван Станковски
др Драгана Митровић
Игор Турчиновић, продуцент
др Игор Вуковић
Миливоје Глишић, новинар
генерал Драган Илић
проф. др Часлав Копривица
Миливоје Иванишевић, публициста
проф. др Ђорђије Вуковић
Зоран Радојичић, издавач
др Милан Јовановић
Никола Томашевић, спортиста
проф. др Слободан Миленковић
пуковник Слободан Стојановић
др Миле Бјелајац
Раде Калик, публициста
проф. др Бранко Ракић
Милош Јовановић, научни истраживач
др Бранислав Неранџић
Слободан Ерић, новинар
др Драган Благојевић
др Божидар Јовановић
Бранко Радун, публициста
др Борислав Гајић
Александар Никитовић, научни истраживач
др Слободан Симић
Јово Цвјетиновић, публициста
др Александар Крапеж
Мирослав Тохољ, књижевник
проф. др Зоран Ђорђевић
др Веселин Перовић
Петар Петковић, научни истраживач
др Драган Урошевић
Павле Ћосић, књижевник
проф. др Драган Раденовић
Миленко Васић, електроинжењер
др Вељко Вујичић
Срђан Фуртула, издавач
др Зоран Огњановић
проф. др Драгиша Бојовић
Радован Калабић, књижевник
проф. др Александар Фатић
Душан Савић, спортиста
проф. др Драгољуб Петковић
Милош Миловановић, математичар
проф. др Александар Грубор
Зорица Кубуровић, књижевник
др Владимир Драговић
Батић Бачевић, новинар
проф. др Ратко Станковић
др Милорад Миленковић
Милутин Шошкић, спортиста
проф. др Ненад Живановић
Радован Тврдишић, публициста
др Милена Радновић
Милан Лане Гутовић, глумац
др Ненад Младеновић
Љуба Поповић, академик
проф. др Слободан Стојиљковић
Светислав Бајић, издавач
др Стана Никчевић
Брана Црнчевић, књижевник
Нада Момировић, правник
др Слободан Здравковић
Милош Шобајић, сликар
Тадија Качар, спортиста
проф. др Александар Илић
проф. др Бранко Крсмановић
Мирослав Цера Михаиловић, књижевник
др Драго Његован, кустос Музеј Града Новог Сада
др Томислав Угарковић
Борис Милосављевић, научни истраживач
др Владимир Ђурић
проф. др Александар Липковски
Ђорђе Баралић, математичар
проф. др Љубиша Деспотовић
проф. др Зоран Јевтовић

Текст је преузет са сајта Фонда Слободан Јовановић

Линкови који се баве истом темом
 


Најчитанији чланак о :
генерал Милен Симић: Заборав води у нестанак

Оцена чланка
Просечна оцена: 5
Гласова: 9

Одвојите мало времена и гласајте за овај чланак:
Изврстан
Веома добар
Добар
Довољан
Лош
Опције

Страница за штампу Страница за штампу
Пошаљи пријатељу Пошаљи пријатељу

„Проглас 200 истакнутих личности за расписивање референдума о НАТО-у“ | | 48 коментара
Коментари су власништво особе која их је поставила. Нисмо одговорни за њихов садржај.

Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Надица у 2010-01-14 00:59:48
Коначно, било је право време да најзад српски интелектуалци дигну глас против ове свињарије. Зар је требало да дозволимо да издајници сами трче у загрљај НАТО, договорен да изгледа тако како нас они уопште и не зову у НАТО, него им се бајаги ми сами нудимо.
Ово доказује да постоји доњи праг националног поноса, части и достојанства.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Вељко (lavrnic@verat.net) у 2010-01-14 08:26:42
Еве како стоје ствари, о браћо Срби.

Када је била 10-то годишњица НАТО бомбардовања у Страва Центру, на улазу су момци „Необавијештеног” нудили папире ДСС-а. А када је „Необавијештени” почо да говори (сада би нај рађе написо када је почо да се..е, ал ће испасти да сам простачина) е тада смо ја и јаран изашли напоље. Иначе, званичног обиљежавања 10-то годишњице НАТО бомбардовања није било те је ово у Страва Центу било не званично, наводно од нашије. Када је наш „Необавештени” почо да прича припала ми је мука и моро сам напоље.

Да ми Коштуница, Душан Михајловић, Душан Ковачевић и многе друге ДОС манлије од драгог Господа Бога носе 10 Божји заповијести – нема те силе која би ме наћерала да ји од њих узмем.

Како дупе-лисци и осведочени НАТО робови да воде Србе против НАТО-а?

Наши јунаци су углавном у Хагу а овај јад ође је за избегавање. Свака част Смиљи, Василију Крестићу и осведоченим Србима јунацима али ји не треба мешати са дупе-лисцима.

Што се тиче Србије и НАТО-а, ако ли, не дај Боже, Србија на превару уђе у НАТО, нека Руси ома окрену своје оружје на Србију и нека не чекају НАТО напад (а који свакако следи) већ нека одма распале по Србији да је нема, да се не срамоте преци.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Вељко (lavrnic@verat.net) у 2010-01-14 08:51:42
Еве како стоје ствари, о браћо Срби.

Једина истакнута ствар ткоју је Коштуница урадија је била да се сруши Милошевић. А када је дошо на власт друга истакнута ствар му је била да стане испред свију ДОСманлија, а у току хапшења Милошевића, и да каже ни тко није изнад закона и да је за легитимитет и легалитет. Потписо је папир да Слоба неће бити испоручен Хагу а за време Коштуничине владавине је нај више Срба уфаћено и испоручено у Хаг. Док је бија на власти – бија је необавијештен – сада, када више није на власти, е сада је против цепања Србије и одвајања Војво Ђанера. Коштуница је дошо на власт на крилима НАТО-а и као НАТО човек не може да води Србију протов НАТО-а.

Сва Коштуничина обећања и замајавања, као оно о Хагу који ће бити 9 рупа на свирали, су била лажна и служила су да се српски народ преведе преко воде, тј. да се на магарчи. ДОСманлије као НАТО слуге су дошле на власт преко Коштунице и од овога неће бити ништа јер ђе Коштуница угради себе то је на штету Срба и Србије. Али ође није само Коштуница ође је и море другије ДОСманлија ткојима не треба веровати ни када истину говоре.

Српски јунаци су у Хагу а наши дупе-лисци ји фатају и испоручују. Хаг је НАТО намештаљка која служи за превару и понижавање Србије. Наше истакнуте јавне личности треба да се побуне протв Хашке преваре, против сарадње са ММФ-ом, против уласка у ЕУ, против приватизацијске и транзицијске преваре, против педерских телевизија ткоје трују народ и протв мора других настраности, а којих није мало. НАТО је ситница у односу на погрешно васпитање ткоје данашња српска властела, као робови и слуге страније господара, нуде младим Србима за пример.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Вељко (lavrnic@verat.net) у 2010-01-14 08:59:07
Еве како стоје ствари, о браћо Срби.

Надице, да постоји доњи праг српског поноса, части и достојанства, не би Вожд овчани гласали за нај новијег ДОСманлију „Неверног Тому” и НАТО Напредну странку, већ би изабрали српску странку.

А ни Тома не би пристао да продаје веру за вечеру.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Dušan Nonković (dusan.nonkovic@gmx.de) у 2010-01-14 11:19:16
Nema dileme da je žrtvovanje Srebrenice režirano od Izetbegovića da bi stvorio islamsku državu a priželjkivano od Amerike kako bi nesmetano nastavila sa Globalizacijom! Sad bi joj trebala i rezolucija iz koje bi proizišlo da je Srbija za sve kriva da bi Amerika na taj način pred istorijom očistila svoj obraz, da nebi odgovarala za učinjeni zločin i razturanje Jugoslavije od NATO-aliance! To je suština i basta! Neka niko ne zamajava ovaj nevini narod! Dosta mu je patnje bez obzira koje vere i etnije bio. Nije Jugoslavija Težila globalizaciji već je to bila Amerika! Nemačka je financirala svoje ujedinjenje, posle pada berlinskog zida, prodajom oružja kojeg je dobila u miraz od Istočne Nemačke tada šeste armije sveta po naoružanju prodavajući ga u Bosnu i Hrvatsku! A Amerika je za severnoatlantsku alijansu prisvojila svetska tržišta na koje je imala Jugoslavija, kao osnivač nesvrstanih, poseban uticaj. Rasturili su Jugoslaviju dabi preuzeli njene tezge na tržištima nesvrstanih zemalja. U svrhu imperijalističkog pohoda su izmislili globalizaciju pa im je sad za posledice klobalizma čiji je tvorac Amerika kriva i Srbija! Još im treba samo da im to i vlada Srbije potvrdi kako nebi morali, Amerika i NATO-aliansa, odgovarati za počinjenin zločin i plaćanje odštete bivšim republikama Jugoslavije a posebno Srbiji zbod bombardovanja a i drugih zločina koje su počinili njeni štićenici i saveznici trgujući nasilno otetim organima kidnapovanih i ratnih zarobljenika! Dosta je više laži! Nije Srbija izmislila globalizaciju već Amerika. Sva zla što su nastala nastala su zbog globalizma! Da nije bilo globalizma nebi bilo ni zločina ne samo u Srbiji već ni u Iraku a ni drugde! Prije mešanja Amerike odnosno NATO-alijanse u unutrašnje stvari Jugoslavije bilo je samo u Sarajevu 30% mešanih bračnih brakova izmedju etnija. Neka mi niko ne govori da su se ti brakovi stvarali pod bilo kojim pritiskom ili zbog mržnje, naprotiv! Koliko ih ima sada u Sarajevu pod upravom zastave globalizma !? Pa pogledajmo tu „sreću“ koju je donela ta globalizacija na K/M! Da i tu nisu možda srbi krivi što su „albanci“ proterali i stoosamdeset hiljada roma pa i sve druge etnije koje se ni za živu glavu ne vraćaju na K/M, ne zbog srba već zbog onih koji su preuzeli silom vlast na sebe i proglasili sebe državom a to sigurno nisu stbi jer ih takoreći i nema tamo van logoraških, bodljikavom žicom ogradjenih endklava u kojima su prinudjeni da žive.Dušan Nonković-urednik Glasa Dijaspor

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Z.Karaklajic у 2010-01-14 16:29:29
Eto vidis, „elita“ Srbije digla glas protiv toga sto tamnicari vode okovani Srbski narod da skapa u usranoj EU/NATO tamnici.
Jos traze da suznji skupe 100,000 potpisa za peticiju, ne bi li se tamnicari smilovali da ga cuju.
Samo nezno, da se kojim slucajem ne zaljulja brod kojem jos samo jarbol nije potonuo.
Ma bre skidaj ove lazne okove i bukagije narode Srbski, ne ide da nekoliko pacova izjede citavog lava. A ako pacovi to i urade, vecni greh pred Bogom ostaje na lavu, ne na pacovima. Jedino ako vec nismo postali narod pacova.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од raskoljnikov у 2010-01-15 11:09:36
I Veljko i Dusan su ovde rekli izneli ozbiljne argumente. Sve se svodi na pitanje kredibiliteta. Ne mogu da ozbiljno shvatim peticiju koju poptisuju Kostunica (covek koji je Milosevica isporucio Hagu kako bi potom ustolicio Djindjica kao novog Kralja Srbije), ili valjevski pandur D. Mihailovic. Takodje, koji su to generali ovde na listi potpisanih? Da li su to oni koji su se povukli kao p…e sa Kosova? Tu je je i golman Soskic, jos nam samo fali Garinca pa da uspemo u nasem nacionalnom programu. A sta tek da kazem za NJKV Karadordjevica? Coveka koji je uvek bio protiv Srbije. Zakljucak: lazna elita koja bi htela da samo napravi haos u Srbiji. Ova elita je toboze antiamericka, ali nije proruska i po tome se vidi da je lazna. Podmetnuta.

Zakasnili ste Drugovi NJKV. Zar stvarno mislite da NATO ludi za Vasom ljubavlju? Pa NATO ima bazu u Vasoj zemlji, ugovore sa Bezmudim Tadicem, mogu sa Vama da rade sta hoce. A sta Vi potpisnici hocete: da posaljete pod noz sto vise srpske omladine, da ginu za vase ciljeve?

Gde ste bili pod Titom koji je 50 godina uvozio najgore trendove zapadne kulture i predstavljao ih kao vrhunac ljudskog duha? Opet se igrate vatrom, ali je vatra na zalost ugasena. Srpska omladina je na zescim drogama, cuju Vas samo penzioneri koji su jednom nogom u grobu. Boze, sve sto danasnji Srbi rade cista je sprdacina.

Ziveo anonimni srpski seljak, jedino sto je jos srpsko. Akademicima savetujem da se sto pre isele u zemlje njihovih poslodavaca. Mogli bismo i bez njihovih peticija.

Jer oni nece ni na Istok ni na Zapad, sto prakticno znaci da hoce na Zapad. Ako su zaista protiv Zapada, zasto se onda ne izjasne za sta su. Pa ako vec 200 godina ne mozete da se odlucite izmedju Istoka i Zapada, nemojte se cuditi ako vas Rusija uskoro zaspe bombama kao DEO ZAPADA.

Good luck braco Srbi

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од raskoljnikov у 2010-01-15 11:09:37
I Veljko i Dusan su ovde rekli izneli ozbiljne argumente. Sve se svodi na pitanje kredibiliteta. Ne mogu da ozbiljno shvatim peticiju koju poptisuju Kostunica (covek koji je Milosevica isporucio Hagu kako bi potom ustolicio Djindjica kao novog Kralja Srbije), ili valjevski pandur D. Mihailovic. Takodje, koji su to generali ovde na listi potpisanih? Da li su to oni koji su se povukli kao p…e sa Kosova? Tu je je i golman Soskic, jos nam samo fali Garinca pa da uspemo u nasem nacionalnom programu. A sta tek da kazem za NJKV Karadordjevica? Coveka koji je uvek bio protiv Srbije. Zakljucak: lazna elita koja bi htela da samo napravi haos u Srbiji. Ova elita je toboze antiamericka, ali nije proruska i po tome se vidi da je lazna. Podmetnuta.

Zakasnili ste Drugovi NJKV. Zar stvarno mislite da NATO ludi za Vasom ljubavlju? Pa NATO ima bazu u Vasoj zemlji, ugovore sa Bezmudim Tadicem, mogu sa Vama da rade sta hoce. A sta Vi potpisnici hocete: da posaljete pod noz sto vise srpske omladine, da ginu za vase ciljeve?

Gde ste bili pod Titom koji je 50 godina uvozio najgore trendove zapadne kulture i predstavljao ih kao vrhunac ljudskog duha? Opet se igrate vatrom, ali je vatra na zalost ugasena. Srpska omladina je na zescim drogama, cuju Vas samo penzioneri koji su jednom nogom u grobu. Boze, sve sto danasnji Srbi rade cista je sprdacina.

Ziveo anonimni srpski seljak, jedino sto je jos srpsko. Akademicima savetujem da se sto pre isele u zemlje njihovih poslodavaca. Mogli bismo i bez njihovih peticija.

Jer oni nece ni na Istok ni na Zapad, sto prakticno znaci da hoce na Zapad. Ako su zaista protiv Zapada, zasto se onda ne izjasne za sta su. Pa ako vec 200 godina ne mozete da se odlucite izmedju Istoka i Zapada, nemojte se cuditi ako vas Rusija uskoro zaspe bombama kao DEO ZAPADA.

Good luck braco Srbi

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од sofronije у 2010-01-15 11:23:47
Cim sam video na listi potpisanih Karadjordjevica koji je za vreme bombradovanja Srbije samo gledao kako da ne izgubi svoj NJKV rejting, sve mi je bilo jasno. Protiv sam NATO-a, ali ne verujem potpisnicima. Dakle, ovde imamo Karadjordjevice, propale srpske generale, srpske akademike mahom masone … Hajde da se ne zamajavamo, ideja je odlicna ali je propagiraju ljudi koji u srpskom narodu nemaju autoriteta.

ZIVELA RUSIJA bez koje nece biti nis Srbije.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Вуле у 2010-01-15 15:22:00
Познато је да је „Необавијештени“ стручњак да од готовине направи вересију, расписује изборе а зна да их губи, онда пилатски пере руке од пропасти народа и државе. Увијек је ту да се буса патритизмом а да патриотским странкама не дозволи долазак на власт.Разумио бих референдум о изласку из НАТО да смо којим случајем чланови, али ово је много, много мутно.
Улазак у савез са окупаторима и џелатима није први пут у нашој историји. Треба се сјетити класичног пакта кнегиње Милице и Бајазита за кога је касније Стефан ратовао по Азији. За њену „прагматичност“ неки налазе слово оправдања, али је чињеница да се она руководила круном за сина, а не мудрошћу обзиром да у самом Косовском боју Турци нису побиједили. Кнез Лазар, као и остали великаши, осим Николе Автомановића су признавали србског краља Твртка крунисаног у Милешеву над моштима Св. Саве, али не и Милица. Србска коб је била погибија часнога Лазара а сада је у латиномислећој интелигенцији и перфидном унијаћењу народа.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписиваѢ> (Оцена: 0)
од ratko у 2010-01-15 22:17:02
Na zalost zakasnili ste sa inicijativom. Danas je pravi problem koji dolazi gradjanski rat izmedju Srba i Srba na Kosovu a onda i u citavoj Srbiji. Seme zla odavno je posejano i biljka je vec ojacala. Drzava Srbija odavno je mrtva a 2010. moze lako biti godina smrti i Srpskog naroda. Moje saucesce ako imam kome da ga izjavim…Bog visoko, Rusija daleko!

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Ranko у 2010-01-15 22:48:34
Ne mogu da verujem kad vidim ovakve komentare. S jedne strane, jasno mi je da NATO lobisti više ne mogu otvoreno da lobiraju za NATO, pa sad govore kako 200 srpskih intelektualaca ne valja, kako je Srbija mrtva, kako je kasno za sve, itd.
Pa svakome je valjda jasno da mrtvi ljudi ne mogu da se izjašnjavaju.
Sada se NATO lobisti predstavljaju kao malodušni Srbi.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од raskoljnikov у 2010-01-16 00:45:07
Gospodin NJKV princ Karadjordjevic je djak engleske vojne skole i samim tim dupelizac NATOA za sva vremena. Mnogi potpisnici su masoni, drugi su rashodovani generali koji su na povlacenju vojske sa Kosova verovatno zaradili. Mozemo li tim ljudima verovati?

Kusturica je u najgorim danima srpske istorije Srbe prikazao kao majmune i idiote u njegovom odvratnom „Podzemlju“. Takvim konvertitima, propalim tipovima, Srbi ne treba da veruju. Neka se oni prvo isture protiv Nato/a na Zapadu. Ne, oni prodaju tu ideju samo u Srbiji. Sta je to ako ne dokaz da su agenti i mesetari. Neka NJKV princ Karadjordjevic izjavi u nekim americkim ili engleskim novinama da je protiv NATOA i ja cu skociti sa mosta u Savu.

Naravno, to se nikada nece desiti.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од raskoljnikov у 2010-01-16 00:45:26
Gospodin NJKV princ Karadjordjevic je djak engleske vojne skole i samim tim dupelizac NATOA za sva vremena. Mnogi potpisnici su masoni, drugi su rashodovani generali koji su na povlacenju vojske sa Kosova verovatno zaradili. Mozemo li tim ljudima verovati?

Kusturica je u najgorim danima srpske istorije Srbe prikazao kao majmune i idiote u njegovom odvratnom „Podzemlju“. Takvim konvertitima, propalim tipovima, Srbi ne treba da veruju. Neka se oni prvo isture protiv Nato/a na Zapadu. Ne, oni prodaju tu ideju samo u Srbiji. Sta je to ako ne dokaz da su agenti i mesetari. Neka NJKV princ Karadjordjevic izjavi u nekim americkim ili engleskim novinama da je protiv NATOA i ja cu skociti sa mosta u Savu.

Naravno, to se nikada nece desiti.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од simeon у 2010-01-16 10:47:57
Samo Vi verujte globalistima braco Srbi, uskoro ce Vam crni jebati cerke (i oni su ljudi zar ne), a Kinezi ce vam prodavati knedle i ostala kineska govna dok nacisto ne izumrete. Svi smo mi ljudi, zar ne. Jesmo, ali na njihovu korist a na nasu stetu.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од cakan у 2010-01-16 10:57:13
Neka Gosin Karadjordjevic izjavi u zapadnoj stampi makar jednom da je protiv Natoa pa da mu verujem.

Osnova peticije su njegovi poltroni, a preko njih on samo skenira srpsko javno mnjenje. Karadjordjevic i njegova Brigita samo me nasmejavaju. Cim se oni negde potpisu, Srbima se ne pise nista dobro.

Natovci su osnova ove peticije. Imaju para vise nego sto im treba, ali srecu nemaju. Srecni su samo kada razaraju SRBIJU.

Srbija iznad svega, jebite se sa svojim peticijama. Onaj koga je vec jebao NATO, neka se ne prikazuje kao nevina djevojka.

Neka Karadjordjevic kaze samo jednu rec pohvalnu o Rusiji, ja cu pojesti masno cebe. Covek je imbecil, sluga Zapada.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од pavle у 2010-01-16 11:05:53
Kusturica ide na noge Borisu Tadicu (najvecem slugi Natoa), slika se sa njim za novine, podize mu rejting, a ovamo se potpisuje na peticiju protiv Natoa. Pa zar on stvarno misli da su Srbi toliko glupi? Bolje bi mu bilo da se vrati medju sarajevske mudzahedine jer takvi stosevi ovde u Srbiji ipak ne pale.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Надица у 2010-01-16 15:30:57
Овакви коментари које поствљате, само показују ко сте и шта сте.
Исте српске интелектуалце који су против НАТО Нато лобисти представљају као руске лобисте, а овде у коментарима као припаднике британских обавештајних служби.
Коначно се неко јавно супротставља НАТО и сад нама Србима то не треба да ваља и да се згадимо на то.
Ономе ко тврди да је Кустурица Србе представио као мајмуне, поручујем да добро размисли у контексту себе самога о следећим речима Његоша:
„Гледа мајмун себе у зрцало!“

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Mija у 2010-01-16 15:52:10
Sram te bilo Nadice!Zensko a nekulturno.Strasno!

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Надица у 2010-01-16 16:33:18
Колико је некултуран Његош, толико сам и ја.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Dušan Nonković (dusan.nonkovic@gmx.de) у 2010-01-16 17:07:27
Niko nije nepogrešiv, zar ne?
Ali da bi se saznalo ko misli ozbiljno a ko je samo tobože protiv NATO bilo bi najbolje da njih svih dvesta pozovu svoje pristalice na protest pred skupštinu pa da vidi vlada a i svet da je Srbija protiv ulaska u NATO a ujedno da im se vidi koliki im je kredibilitet kod naroda! Svi od njih neka pozovu narod da se nadje u isto vreme iza transparenta onog kojeg bi sledio!
A ko od njih 200 ne izadje na beleg znaće se koje i koliko mu je stvarno stalo do Srbije i srpskog naroda! Dušan Nonković-urednik Glasa Dijaspore

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Вељко (LAVrnic@verat.net) у 2010-01-16 18:54:32
Еве како стоје ствари, о браћо Срби (и сестро Надице) 1/1

Надица проспе три реченице и замути цијели извор:
„Исте српске интелектуалце који су против НАТО-а, НАТО лобисти представљају као руске лобисте”

Када сам бија на правном факултету са јараном ДОСманлијом, а спроводом гостовања руског амбасадора, тај мој јаран, оштро смотрећи и обазирући се около, ко да је ушо у пакао, примети: „Ево ова њушка, тај ти је руски шпијун”.
Тај мој јаран је 10-15 година провео у Америци па се врнија ође. Добро, да узмемо за истинито његово тврђење да је „та њушка” руска шпијунчина. Сматраћу да се у Америци обучио и затвореније очију може да намирише руса уходу.

Шта је циљ рускије шпијуна. Па ваљда да открије тко од српскије дупе-лисаца издаје Србију западнијем педерима. Па и да устврде тколико западни педери имају својије доушника у Србији.

А дал руски шпијун може да нанесе штету Србији? Да ли су икада руски шпијуни ненели неко зло Србима? Да ли су тако упропастили Србију да је постала лак плен за руско освајање? Да ли су Руси преко својије доушника, преко својих људи у Србији, преко Срба оштетили Србију на било ткоји начин? Дал је икада било шта руско: неки доушник, неки подузетник, неки руски поп, неки руски војник, макар и један тренутак, минут, сат, дан, мијесец, годину, стољеће, читаву вечност упропаштаво и понижавао Србе и Србију.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Вељко (LAVrnic@verat.net) у 2010-01-16 18:56:06
Еве како стоје ствари, о браћо Срби (и сестро Надице) 1/2

Шта оћу да кажем? Шта је то руски лобиста?

То је као када Ђетићи,у Црној Гори, оптужују неке Србе/Црногорце да су српски лобисти.
Ил као када у Војво Ђанери, Еуропској Војводини, оптужују неке Србе/Војво Ђанере да су српски лобисти.
Ил када Шиптари, а Косову, оптужују неке Србе да су српски лобисти.

Шта је то српски лобиста? Шта је српски лобиста у Црног Гори, Еуропској Војводини и на Косову? Да ли Срби и Руси могу да бране Србију и Русију?

Шта је било са Источном Немачком, Пољском, Чехо Словачком, Румунијом, Бугарском? Њих су освојили Руси зато што су освајачи у души, била им је мала Русија, па су освојили и Источну Јевропу.

Па ђе је сада та Источна Јевропа? Њи су убеђивали да су руски робови а сада се љубе са талибанима у Афгани стану – или ји силују – и фале се тиме на све стране: Крв-ати, Пољаци, Чеси и др. уводе љуцка права, демоно кратију и западно педерску слободу међу заостале домороце Афгани стана.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Вељко (LAVrnic@verat.net) у 2010-01-16 18:57:04
Еве како стоје ствари, о браћо Срби (и сестро Надице) 1/3

Надица проспе три реченице и замути цијели извор:
„Исте српске интелектуалце који су против НАТО-а, НАТО лобисти представљају као руске лобисте”

Ти се бориш против НАТО-а – а за Русе, ко Невијерни Тома када се залаго за Србију као руску губернију. Тек касније је постало очито да је Тома са „руском губернијом” причо ко НАТО роб и тако је у ствари ружио и пљуво Русе у српским очима.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Вељко (LAVrnic@verat.net) у 2010-01-16 18:58:45
Еве како стоје ствари, о браћо Срби (и сестро Надице) 1/4

Надица проспе три реченице и замути цијели извор:
„Коначно се неко јавно супротставља НАТО и сад нама Србима то не треба да ваља и да се згадимо на то.”

Нетко се јавно супротставио НАТО-у 1999. године. Ел се не сећаш тога? И због тога су га НАТО дупе-лисци испоручили Хагу.

Коштуница се јавно супрот ставио Хагу обећавајући српским заборавним бирачима: Хаг ће бити 9-та рупа на свирали.
А током његове владавине је нај више Срба испоручено Хагу. Надице, Хаг је исто што и НАТО. Коштунца је НАТО роб.
Када се неко јавно супрот ставља НАТО-у, не треба заборавити да се тај неко већ супрот стављао НАТО-у и да је то супрот стављање упропастило Србију.
Нема краја броју „супрот стављања” и обећања ДОС манлија. А једини смисао је био да се сруши Милошевић и Срби, жедни, преведу преко воде.

Скоро је Мркоњић бија на насловној страни Курира, а његова изјава је била: „Европо једи говна.”
Ни јесам мого да верујем. Али, чим је дошо на власт, избацио је језик да лиже дупе западно европским педерима.

Када се јунак супрот ставља, Срби треба да га следе. А када се дупе-лисци супрот стављају, Срби треба да се сете њиховије ранијије супрот стављања и обећања.
Нема смисла да се Срби брез коначно варају и на магарчују.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Вељко (LAVrnic@verat.net) у 2010-01-16 19:00:29
Еве како стоје ствари, о браћо Срби (и сестро Надице) 1/5

Надица проспе три реченице и замути цијели извор:
Што се тиче Његоша и мајмуна, боље би било да се сетиш да је Његош руко положен за митро плолита, 1833. године у Петро граду и том приликом је реко да је само Господ Бог виши од руског Цара.

Има и један непријатан опис једног од интелект уалца ткоји се налази на списку а то је Матија Бећковић. Не пријатност је његова ћеркица Оља, која својим дуго годишњим деловањем не пружа добар пример младијем Србима. Тешко је Матији поред накве ђери да се бори за Србију. Па сама Оља не да није убеђена да се треба борити за Србију, него је предводник и света крава ДОСманлија. На жалост Ољино дијеловање се преломило на нај невинијем ђетићу: прошле године се јавно износило свашта за и око Бећковићевих, крајње не пријатно. Али деловање Оље Бећковић није могло другачије ни да се сврши, то би и слепац видо. Толко зла просути по свом народу је и драгом Господу Богу мучно.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од pavle у 2010-01-17 00:24:53
Одговор Надици, а поводом Кустурице.

Хвала Вам што сте ме назвали мајмуном који себе гледа у зрцало (у Кустурицином филму). Кад бих само ја био мајмун, то не би било вредно полемике, али Кустурица се у свом чувеном „Подземљу“ не бави мојом личношћу већ Србима као народом. Он је филмским језиком приказао Србе управо у складу са идејама Мадлен Олбрајт и других ратних злочинаца. Дакле, у том филму су Срби као народ приказани као комбинација ЦИГАНА, ИДИОТА и МАЈМУНА. То је то Свето тројство у које верује православни Куста. Ако се Ви слажете са таквом сликом о себи, ја Вам ту не могу помоћи. Можда Ви у томе видите истину и о Србима и о својој личности. Или се Ви можда огледате у неко друго огледало, у ком случају Вас онда морам упитати: шта ће Вам онда ово Кустурицино?

Драга Надице, наведите ми једно филмско остварење овог режисера у којем је он дао ишта позитивно о Србима, Русима или Словенима уопште? И зар се наш имиџ у свету уопште променио од времена „Скупљача перја“ који Кустурица само варира са својим Циганима. Па када Запад награђује само такве филмове где смо приказани као прљави и зли, ко је онда ту најзаслужнији за негативну слику о Србима у свету? Бојим се да нас је Кустурица више сатанизовао него лидери Натоа. А сада га ево у Београду, проспе две три фразе против Запада и милиони Срба опет клече пред њим. Ко је ту мајмун Госпођо Надице? Ја који указујем на овај механизам манипулације или Ви који му подлежете?

Шта је тајна изненадне љубави Срба према дојучерашњем Емиру. Е па то што се прекрстио и што прича против глобализма. Па сваки агент почетник булазни против глобализма, то му доње као вежба. Ето нашег Емира ускоро и у Израелу. Свуда ће он отићи, само о Србима и Русима ништа позитивно неће снимити. А неће јер је православац?! Сад Ви процените какав.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од жарко у 2010-01-17 00:53:09
Поводом Матије Бећковића.

Матија је несумњиво интелигентан човек, велики полемичар и значајан песник. Али, он овде не наступа као књижевник него као РОДОЉУБ. Е, па, имам једно питање: како је могуће да неко у два сукцесивна режима (комунистичком и овом демоно-кратском) буде нека врста дисидента а да и даље УЖИВА СВОЈ АКАДЕМСКИ СТАТУС И СВЕ ПРИВИЛЕГИЈЕ У ДРУШТВУ?

А шта тек рећи за Ћосића од чијег имена ми се диже коса на глави, па тај је клао Србе у име комунистичке интернационале, а сада га ево глуми српског националисту.

КАКО ЈЕ МОГУЋЕ ДА СВЕ ПЕТИЦИЈЕ ПОТПИСУЈУ УВЕК ИСТИ ЉУДИ. И како је могуће да тим људима ништа никад није учињено, а да су њихови следбеници (мање славни потписници) седели понекад и у затвору док су Матија и Добрица пили кафу испред Москве и правили нове „националне“ комбинације.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од славенко у 2010-01-17 01:11:39
Добрица Ћосић је срамота српска, његове руке још су крваве од убијања некомуниста. Нека се зато склони са свих српских петиција јер је у Србији радио исто оно Србима што и Павелић у Хрватској. Ствар је елментарног достојанства замолити овог крволока да сиђе са политичке сцене. Нека оде код његовог Тита и нека му буде келнер што и јесте његов крајњи интелектуални домет.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Voja Kostic у 2010-01-17 03:46:19
Lepo da se protestuje akademski.

Samo sumnjam da NJV Karadjordjevic il Prinzesa Brigitta imaju akademskih sposobnosti .

Patriotizam:

hm-Beckovic-neprijatelj1.srpskom i jedinom predsedniku od 1944 do danas a Kostunica tek salje ga u Had ko i sve ostale koji su branili zemlju.

Brat Nemanja ,
ljudi gore rekose,prikazuje Srbe ko majmune il Cigane(svaka cas Ciganima).
Problem -kad me stranci upitaju o „Underground“-u da im objasnim ,ostajem bez reci jer ni ja ne razumem „sta je pisac/reditelj“ hteo da kaze .

Naravno,za srbski patriotizam u jeku najvece anti-srbske propagande i bombardovanja biva demogradski nagradjen od demokrada.

Pitam se takodje,dali je lista bila ogranicena samo na 2oo .
Takodje-divim se da je moj omiljeni golman Milutin Soskic na listi intelektualaca -sigurno procito bar neku Matijinu knjigu i vido neki Kustin film-napr.“Dolly Bell“.

Al kako fali najveci ziv rodoljubiv intelektualac Prof.S.Antonic?(mozda nije Srbin?)

Il istoricari Prof.Dincic , Miloslav Samardzic,Nebojsa Malic?
Sta su danasnji kriterijumi da se bude srbski intelektualac?

Vidis,juce na „politikaonline“i M. Lazanski (brozov pionir ko vecina na gornjoj listi) malo ljut i razocaran sto ne bi pripisan tom izabranom krugu.

Lepo je napraviti 1.korak ka protestu u nasoj ojadjenoj Srbiji .
Al vasa lista namerno kratka il za druge ne hajete?

Nedostaju najvazniji intelektualci koji su ogorceni protivnici NATO-a:

Dr.Radovan Karadzic,Djeneral Ratko Mladic.

Ajd ,svima Srecna Nova Godina

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Вуле у 2010-01-17 06:24:09
Kako Србин може бити Руска шијунчина??? Ја разумијем да може бити енглеска, америчка, њемачка, ватиканска, али Руска???
Русија (Расија) је један изданак србског рода. Је ли работа у добробит народа по раси и вјери шпијунажа???
Волим „Видовдан“, мирисну ливаду саздану од различитог цвијећа. Сваки на свој начин мирише, и то смо ми, Србљи, некада тешки себи и другима, али народ чудан који се никада у својој историји није ухватио за исти штап. Преко нас, и преко Космета се прелама историја човјечанства. И када све опашу невидљиви ланци зеленаша и златног телета …ђе је Србин ту је слава.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Dušan Nonković (dusan.nonkovic@gmx.de) у 2010-01-17 11:23:44
A gde je glas boljih patriota ? Dali ih uopšte i ima kad se ne čuju niti toliko sposobni da se organizuju kako bi se mogli čuti!? Očigledno je da su ovde poneki komentatori samo zato glasni ne da bi ujedinili već i ono malo žari rasturili, kako bi i ovako zavadjen narod još više zavadili umesto ujedinili! Zar to nije dokaz da rade u interesu NATO-alijanse! – Zavadi pa vladaj! Ko je ovde izdajica a ko patriota, onaj ko rastura svadjom ili onaj ko ga ujedinjuje. Svi smo mi svesni da se samo ujedinjenjem može nešto promeniti! Dosta je više krokodilskih suza!
Prije nego što neko nešto rekne o Matiji Bećkoviću pa i o Slobodanu Miloševiću neka pogleda i posluša orginalne govore obadvojice koje mogu lako naći medju banerima Glasa Dijaspore, https://dijaspora.wordpress.com/ pa klikniti na govor Matije Bećkovića pa potom Slobodana Miloševića! pa se potom javite ponovo!

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Ranko у 2010-01-17 13:34:32
NATO lobisti se skrivaju iza tobože srpskog stila. Koriste čirilicu, busaju se u svoja bajagi velikosrpska prsa i čak koriste provincijalni dijalekt, a zapravo hoće da nas ubede kako srpski rodoljubi nisu rodoljubi, nego o njima govore isto ono što govori okupator.

Nemaju nikakvu argumentaciju kojom bi se suprotstavili NATO-u, nego samo pljuju po rodoljubima, govoreći kako oni u stvari nisu rodoljubi.

U pravu je Nonković. Ako imamo bolje rodoljube od ovih 200 potpisanih, onda, ko su i gde su oni?

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Надица у 2010-01-17 13:40:05
„Хвала Вам што сте ме назвали мајмуном који себе гледа у зрцало“

Да сам то урадила, рекла бих „хвала, и други пут“. Али нисам. То је рекао Његош.

Немања Кустурица је једини Козак међу Србима данас.

п.с.

Нема потребе да понављате двапут све што напишете. Није баш толико без везе да мора двапут да се понови.

: )))

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од sasa у 2010-01-17 14:00:33
A sta kazes Nadice Emir Kusturica najveci kozak? Ti to nas palis da udjemo u masinu…jezuitska posla.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Надица у 2010-01-17 14:08:23
Нећу се ја довека петљати са Вељком који се труди да пише језиком Сима Матавуља и његовим „аватарима“.
Пошто нисте могли да одговорите на речи великог Његоша, сад ме оптужујете за језуитизам. А ја ћу вам одговорити парафразирајући Матију Бећковића:“Јуришају на мене удружени, кивни што сам их познала!“

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Dusan Tubic у 2010-01-17 14:30:52
Potpuno se slazems a vecinom komentara,naravno u pitanju je kredibilitet pojedinih licnosti.Smatram da je predvodnik ovog proglasa Vojislav Kostunica,za vreme cije vlade je potpisana vecina najnepovoljnijih ugovora sa NATO-m!!!Ne vidim razliku izmedju NATO-a i EU!Nato je vojni ogranak a EU politlicki ogranak jedne iste namere!!!!!Gde je veca opastnost nestanka ?! To nasi politicari jos ne razmisljaju!!!Smatram da ce nas ulazak u EU stajati vise nego prvi i drugi svetski rat i ova desavanja devedesetih.Nemoj mo se smejati recima Prokica iz LDP-a,koji je izjavio surovu i zalosnu istnu:“Ako se mi ne snadjemo,oni ce promenuti narod!“,a kako oni to rade?!?
Tony Bler kaze:“Srbi napolje,Albanci unutra!“.Potsetite se malo kako su prosli Srbi izbegli u „OLUJI“ izbegli na Kosovo njih nekoliko hiljada koje su po ubrzanom postupku,proceduri Amerikanci preko svoje ambasade u Bukurestu izmestili na „SIGURNO“ Kanadu i druge zemlje.Vidi te da Madjarima uvode vize da ne bi izbegli u Kanadu usled krize koja ih je zahvatila da li bi Srbi dobili istu takvu sansu,PROCENITE!!!Samo jedna stvar nije jasna kako mi da se snadjemo da izvrsimo kolektivno samo ubistvo ili da se svi iselimo odavde treceg nema!Nema razdvajanja EU i NATO,vecina potpisanih su evrounijati!!!

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Ranko у 2010-01-17 14:58:10
Šta vam je Tubiću, pa nam vi preporučujete da se poubijamo ili iselimo?

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Надица у 2010-01-17 15:17:50
господина Тубића су притисле црне мисли. Заиста смо у тешкој ситуацији. Међутим, самоубиство није решење. А да бежимо, немамо куд.
Много је мојих вршњака и старијих који су мислили да је „тамо далеко“ бољи живот. На жалост, иселивши се у туђину, остали су странци и они и њихова деца. Међутим, уместо бројних проблема које су оставили код куће, наишли су на нове, још теже, које нису ни очекивали. Знам само две породице које су „добро прошле“. Једни су у Канади, а други у Словенији. „Канађани“ су се иселили 1991. године, а „Словенци“ су у ствари прешли ради посла још 1984. године, док смо још били једна држава, тако да то и није било право исељавање.
Мене су овде прозвали „језуитом“, али није у реду пришивати неком да је „евроунијата“. Па већина нас само жели да нам буде боље и сматра да ће уласком у ЕУ да буде боље. Шта је ту лоше?

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Вељко (LAVrnic@verat.net) у 2010-01-17 17:01:30
Еве како стоје ствари, о браћо Срби (и сестро Надице)

Када је Легија хапсио Слобу скино је чарапу и тео је да се убије, реко је да неће да буде српски Јуда, а Слоба му је реко: Или се паравиш будала или си стварно глуп.
Исти тај Легија данас чами за убиство Ђин Ђића, са којим нема ни какве везе.

Надице ако ти није јасно шта је ЕУ прочитај шта је о старој курви Јевропи реко Николај Велимировић, исти онај кога не подноси Теофил Панчић и остали јевропски дупе-лисци.
Николај није мого простијим, једно ставнијим и истинитијим речима да опише Европу. То није било тако давно. То је било током предходног похода зададније педера на Исток. А овај данашњи поход на Исток је исти ко тај 1941. – само што је подмукао, притајен и обмањивачки.
А притајен је јер су Руси Божји народ а педери ни јесу јачи од Бога. Западни педери су умислили да ће на преијевару победити Русе и зато иду подмукло, више не смеју отворено да не би јопет добили батине. Међутим, биће новог Стаљин града и биће новије батина, јопет ће Руси испрашити западне педере.

Све речи ткоје је свети Николај реко о Јевропи су биле истините, како онда тако и данас.

Па сама кажеш да се млого твојије вршњака дебело зајебало на Западу а послије тога кажеш да би нам било боље уласком у тај Запад. тј ЕУ. У мало реченица сама себе побијаш. Или се правиш будала или си стварно глупа, да поновим Слобу.
Зар није без смислено тврдити да су се многе, скоро све, породице ткоје су се иселиле на Запад, зајебале? А пошље тога касти да већина од нас жели да нам буде боље и да ће нам бити боље атко уђемо у ЕУ. Да уђемо тамо ђе су отишли многи твоји вршњаци и старији и да су се за јебали што су тамо отишли.

ЕУ срање је у току, ЕУ превара траје и није завршена. Наговијештаји и срања по Румунији, Бугарској, Португалији и Грчкој показују ђе се ЕУ упутила. То је пут у пакао, да будем јасан и отворен. ЕУ је западно европско педерско удружење у коме Србима нема мијешта.

Господин прешједник Слободан Милошевић је српска јуначина. Разлика измећу Слобе и Матије је ко између Неба и земље.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Делиблатска пешчара у 2010-01-17 18:25:50
Омладино,

ЊКВ Владимир и Бригита карађорђевић нису престолонаследник и његова супруга, многи их вероватно мешају па зато осипају дрвље и камење.

Вуле и велија би вероватно волели да се нико и не успротиви Шутановцу при увођењу Србије у Нато, па зато овде објашњавају нама Србима како смо пропали и да ништа нема сврхе. нихилисти! Секташине!

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Милош Мошоринац у 2010-01-17 18:51:48
Даме и господо, нуде нам ЕУ, нуде нам НАТО, донели су нам „демократију и благостање“ после „петог октобра“.
Да ли ико зна шта нас то „добро, а шта лоше“ очекује уласком у ове две исте организације. Исте по организацији, методама и циљевима.
Нека ми подписници ( ових 200 „виђенијих“ ) или неко од писаца коментара наброји : шта нас то добро очекује, ( таксативно набројати ) ако уђемо у ове две ђаволске творевине ?
Шта ће ЕУ и НАТО сиромашна Србија, па неће ваљда да нам без услова, уступака, … тек тако поклоне милионе евра. Чисто тако-само нам дају !
Па зар то није јасно, ко ће имати користи, а ко само штете и ништа више.
Народ Србије губи у сваком случају.
Потписала ова силна господа, добро и шта ћемо сад ?
Шта је то почело овим потписом ? Ништа ! Шта се постигло ? Ништа !
Само коментари, паметни и ( они други ) и све остало остаје исто.
Сервилна власт и убоги народ.
Која ЕУ, коме ЕУ, зашто ЕУ, шта СРБИЈА тачно добија ? Нека ми неко таксативно наброји све
„благодети“.
Мене та ЕУ подсећа на време када нас је „друг Тито и КПЈ убеђивала … када уђемо у комунизам, … имаћемо све, радићемо по потреби, … и сви ће бити једнаки, …!!!“
Ко то у Србији има право да лицитира у име народа ?
Ми морамо, ми требамо, ови на власти нам константно говоре … а ми продали Србију за „шаку евра“. И која Србија сада да иде у те њихове „интеграције“ ?
Када ми неко понуди аргументе бићу за ЕУ, НАТО, Русију, …
А дотле сам само и искључиво – за Србију !

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Ranko у 2010-01-17 21:13:34
Ovde se radi o tome da treba referenddum o NATO. To jest, da narod treba da se pita.
To je ja mislim skroz normalno.
Zašto se raspravlja ko je kakav na spisku?
Pa da se skrene pažnja s glavne teme:
VLAST U SRBIJI HOĆE DA NA UVEDE U NATO A DA NE PITA NAROD!

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Вељко (LAVrnic@verat.net) у 2010-01-17 23:00:01
Еве како стоје ствари, о браћо Срби

Ни јесам видовит, нити знам шта је ће бити од Прогласа истакнутих личности за расписивање НАТО референдума, али.

Првенствено указујем на Коштуницу као нај одговорнијег за довођење на власт ДОСманлија и упропашћавање Србије.
Указујем на пропаст и као на замку за Србе, било којег предузећа иза кога стане Коштуница.

Коштуница као знак преваре и обмане. А и многије другије ДОСманлија ткоји се налазе на овом списку.

Да ли сам довољно јасан: Сваки посо са Коштуницом (на челу и преосталим ДОСманлијама) ће се обити о главу Србима.

Да се Коштуниоца, неким не могућим сличајем, на примар, мени у сну, јави као савијетник а све у друштву са Светим Савом, Кара Ђорђијем и Николајем другим – не би му веровао, већ би ми Коштуничино присуство било знак и упозорење да савијет и понуду избегнем.

Реч, име и потпис многије са овог списка су опомена и знак Србима и Србији да се чувају и да се не залећу, ко што су се већ залијетали.
Има код старије Грка изрека: Не веруј Данајцима ни када дарове носе.

Ми смо као појединци поље душа над којим се испробавју свакојака могућа и не могућа зло дела и преваре.
Када сам сумњичав према овом прогласу то је више (или само) на основу неког унутрашњег пред осећаја.
Срби ни јесу свесни колики притисак иде на њих. Већина. Имамо ми и сведочанстава о сили која иде на нас. Као пример шта нам прети је „Пркосна пијесма”, Добрице Ерића.
Значи, има људи који виде, али, изглада да већина није свијесна јачине напада на Србију.
Ја Русе сматрам већим Србима од Срба. Пошље жртвовања Николаја другог за Србе и Србију – Срби имају само један смисао постојања: да се моле Николају другом што су преживијели и да се одуже Русима што постоје.
Све што је претекло из пакла ткоји су преживјели Срби, не можемо сматрати Србима: Крв-ати, по турице, Војво Ђенери, Македонци, Тито грађани, Пољаци, Украјинци итд. То су утваре, ни јесу људи.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Hадица у 2010-01-18 00:09:29
Пишеш као да је Коштуница написао тај проглас.

Он је потписник иницијативе, а потписници су и многи други. Владике српске цркве, Бранко Радун, Смиља Аврамов, Милорад Екмечић, Дуле Савић, Славенко Терзић, Ккоста Чавошки, Гојко Ђого…

Њих знамо, а знамо и ко се јавно противи овој иницијативи. Само нато лобисти.

Уистину, шта има лоше у иницијативи да се народ на феререндуму изјасни о чланству у НАТО и да се расправља о томе.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од pavle у 2010-01-18 05:14:24
Драга Надице,Ви сте ухваћени у драму неузвраћене љубави. Ви волите Кустурицу, али он не воли Вас већ Бориса Тадића, најмоћнијег Натовца у Србији. Умете ли да објасните зашто? Ко коме ту подиже рејтинг, да ли је нормално да један уметник иде на ноге политичару?

Дакле, прво на ноге, а можда и у крило, највећем Натовцу, а потом се потписује на петицију против Натоа?

Питате: зашто да се народ не изјасни поводом уласка у Нато? Па овде нико није био против те идеје, нити ико заговара некакав Нато, само се наметнуло питање поверења: како то да су потписници свих петиција увек исти, а да ни од једне петиције до данас нисмо имали никакве користи? Профитирају петиционаши, а народ увек изнова губи?

Кад уђемо у Европу, ми ћемо већ бити у Натоу, остаће још само питање форме, јер шта је данашња Европа него слепо црево Натоа. Зар сте заборавили ко Вас је бомбардовао, драга Надице? Било је ту европских земаља Надице, јер када Нато помери мали прст, културна Европа испуњава наређења.

А на јутубу један од потписника петиције, проф. Стојановић, каже како је он против Натоа, али за Европу. То може да каже само хохштаплер или неко коме је Алцхајмер појео мозак. Човек не зна шта прича.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од филарет у 2010-01-18 05:48:03
У једном свом писму, учесница у овим разговорима, Надица, пише:

„Па већина нас само жели да нам буде боље и сматра да ће уласком у ЕУ да буде боље. Шта је ту лоше?“

Е, па лоше је Надице то што очито не знате ништа о тој Европи, јер да имало знате не бисте се залагали за унијаћење са онима који су нас уништили.

Европа је слуга Нато алијансе, европске земље су чланови те алијансе. Па не мислите ваљда да су Вас бомбардовали само Американци. У Европи се у Хагу суди „српским злочинцима“, па се посредно ствара слика о Вама као сумњивој особи Надице. Прошетајте мало Европом, па ћете видети колико тамо једва чекају Србе.

Мислим да Вам недостају основне информације и образовање. За похвалу је што знате један Његошев стих, али молим Вас немојте се задржати на томе. Шта мислите: да ли би Његош да је жив био за ту Вашу Европу? Ако сте га читали, сложићете се да не би, он би био против ње. Толико о Вашем разумевању Његоша.

[ ]


Re: Проглас 200 истакнутих личности за расписива� (Оцена: 0)
од Dušan Nonković (dusan.nonkovic@gmx.de) у 2010-01-18 10:53:41
Ljudi, štavam je! Zašto ste se toliko upucali na Nadicu pa ona je lepo rekla da nije za ulazak u NATO!Bez obziro ko bio da bio protiv ulaska u NATO dobro je došao pa makar to bio i sam dojučerašnji član NATO. Medjusobnom sečom se ne mogu rešiti problemi! Ko zanoveta, tanjir je preplitak il predubok, okrugao il četvrtast il nedovoljno šaren, taj ostajese gladan. Prva faza morala bi biti da se skupi što više sveta protiv ulaska u NATO pa pridobiti većinu sveta za odlučno „NE“ Severnoatlantskoj alijansi pa tek potom odlučivati referendumom. Prvo preskočiti jendek pa onda poviknuti, hop! Jer, kako smo u ovoj diskusiji jedinstveni nećemo stići daleko a narodu kad se obeća još koja šarena laža i doda nešto pritiska ode on glavom bez obzira u NATO!
Zato i reče; svaki od ovih podpisnika nek dodje na beleg pred skupštinu srbije i neka pozove svoje pristalice na protest. To bi bio prvi korak za praktično rešenje problema! Ovako, sve neki generali bez vojske a mi se ovde na forumu izkrvarišmo medjusobno! Ne trebamo mi ovde na forumu jedno drugo mnogo da ubedjujemo, narod treba pridobiti da uvidi da sa ovom vladom može u najboljem slučaju dobiti manje ili više milostinju milosrdnog gospodara! A to mu je stvarno na sramotu pored ovakvog bogatstva u resursima po glavi čoveka koju ima državljanin Srbije. Treba samo da se otrese tutora i tutorstva uz pomoć prave strategije i pravih prijatelja. Niti jedna država evrope ima tolikog bogatstva u resursima po glavi svog stanovnika koliko ga to ima državljanin Srbije. Zar onda nije sramota da bogatiji prosi od siromašnijeg za koru Hleba kao što to čini sadašnja vlada Srbije!
Dušan Nonković-urednik Glasa Dijaspore
Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

w

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: