Бајка о породици која је на Тамишу вежбала да испира злато – Tekst kojim završa 2009 i koji započinje 2010 g. u Glasu Dijaspore… а сека Нађа… Е, она ће заувек бити наша љубимица

Predgovor: Završavam ovu godinu i započinjem novu ovim tekstom sa željom da želje, željice, i snovi postanu javnost kako Nadji tako i njenoj familiji a prije svega poželimo im dobro zdravlje, mir u duši, zadovoljstvo u životu i tu i tamo po koji zračak sreće! Dušan Nonković-urednik Glasa Dijaspore.

Кујунџије Хиглови

Бајка о породици која је на Тамишу вежбала да испира злато, а нашла га у Тибру

Данашњем свету, изгледа, најбоље од руке иду трагедије. Криза кризу престиже, нови грипови, вероватно, већ траже кума, силеџије ове или оне врсте су и испред нас, и иза нас, и изнад нас, а, можда, и у нама.

Још се праве филмови са срећним завршетком, али тешко да се и деца уживе у њих. Једино где још има бајки, где се чуда дешавају, где је све могуће – то је спорт.

Били једном тата, мама, бата и сека. Живели су на обали реке. Волели су воду и њој поверавали све своје жеље и наде. И тако из дана у дан, из године у годину…

А онда… Не, нису упецали златну рибицу, него… Тамо негде иза мора и седам гора сека је нашла злато.

Да ово није доба медија без душе овакви би могли да буду делови бајке о Хигловима. С колена на колено би се препричавало о породици, која се у време „контроверзног бизниса” посветила пливању, због чега је, вероватно, код неких изазивала и сажаљење…

Али, Хиглови су били упорни и вежбали на Тамишу да испирају злато. И како то бива у бајкама у којима се бундеве претварају у златне кочије и настају још триста чуда, тако се догодило да златни грумен заиста и изваде из воде.

У Риму се 31. јула 2009, на Светском првенству у пливању, показало да за злато и код нас може да се нађе кујунџија. И ми се сада, ни криви ни дужни, дичимо златним токама и срмом Хиглових.

Они се нису полакомили, нити ће се полакомити за кулама и градовима у иностранству. Остају у свом „егзотичном” Панчеву, где ће тата Драган и даље бити пливачки судија, бата Себастијан пливачки тренер, а сека Нађа… Е, она ће заувек бити наша љубимица.

И. Цветковић

[објављено: 31/12/2009]
stampanje posalji prijatelju

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: