Neka se niko ne zavarava, da ce dobiti posao u toj Evropi bice to manje sanse nego sto su to sad u Srbiji a i tu su nikakve!

Neka se niko ne zavarava, da ce neko dobiti posao u toj Evropi. Prvo ima silnih miliona nezaposlenih koji bi da rade a nema radnih mesta a i drzava bi htela da ih zaposli kako nebi bili ti nezaposleni na drzavnom trosku pa nije u stanju. Ali je zato donela zakon koji predvidja drakonske kazne za rad na crno i to vise poslodavca ali i na crno radnika. Niko Vam nece dati posao bez potvrde stalnog boravka a potvrdu necete nikad dobiti bez potvrde da imate radno mesto. Pa kad nadjete nekog poslodavca koji bi Vas zaposlio nece moci jer zakon je takav da mora prvo ponuditi upraznjeno radno masto svojim drzavljaninom. To neka bude jasno svakom a pogotovo onom ko skupi poslednji novac za put radi posla. A bolnicko osiguranje kosta poprilicno pa ako se neko razboli mora platiti troskove lecenja iz svoga dzepa ili mora to da plati rodbina kod koje je covek u poseti.Dusan Nonkovic-Glas Dijaspore

Eine Antwort

  1. Потпуно исправна информација, важи и за Холандију.
    Тешко се добијао посао и за електроинжењере (у које спадам) и који су дефицитарни још пре пар година (практично немогуће без адвоката који би фирма ангажовала), а камоли сада.
    Ви из матице, маните се сада доласка у иностранство и поред без визног режима, то је чист губитак новца и времена.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: