САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ – Обука српске дијаспоре за припрему пројеката за ЕУ фондове

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Обука српске дијаспоре за припрему пројеката за ЕУ фондове
 
Од 13. до 15. новембра 2009. године у Штутгарту, под покровитељством Министарства за дијаспору, за чланове српских клубова и удружења одржава се обука за припрему пројеката за ЕУ фондове.

- Ова обука у Штутгарту је прва фаза пројекта „Србија је у Европи“. Министарство за дијаспору овим пројектом намерава да чланове српских клубова, удружења и организација у европским земљама обучи за писање пројеката и аплицирање за средства из фондова Европске заједнице, европских градских и регионалних фондова, објаснио је министар Срећковић.

- Намера Министарства за дијаспору је да кроз пројектне активности приближи дијаспори процес европских интеграција Србије, јер наша дијаспора има потенцијал да буде најбоља карта Србије за Европу и свет.
Стратешки и дугорочни циљ Министарства за дијаспору је да овим пројектом обухвати српску дијаспору у свим земљама Европске уније. У сарадњи са Савезом српских удружења Немачке и Европским покретом у Србији, пројекат смо започели у Штутгарту и Савезној Републици Немачкој, на основу извршених истраживања и препознатог интересовања за овакав вид сарадње, рекао је министар за дијаспору Срђан Срећковић.

Београд, 15. новембар 2009. године

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: