Karadžiću će biti nametnut advokat

Šta se tu može očekivati od jednog tribunala koji ima na savesti mnoge živote ne samo optuženih već i svojih štićenika za koje je zadužen da im pravedno presudi i koji važe sve dok im sud ne dokaže suprotno, za nedužne ljude. Može se svako i za svašta optužiti ali dali je ta optužba istinita zadužen je samo sud da to ustanovi. Zato mora sud sve preduzeti da mu optuženi ostanu na životu da bi se došlo do istine. Milošević je tom sudu na vreme podneo molbu za lečenje zbog obolelog srca. I pored toga što je tribunalu bilo poznato koliko je Miloševiću zbog srca bio ugrožen život odbili su garancije Moskve za lečenje i stim svesno prihvatili rizik da im Miložević umre. Prema tome, taj sud snosi punu odgovornost za smrt Miloševića kojem nisu donelu sudsku presudu pa prema tome bez punovažene presude ostaje svako nedužan pa stim i Milošević. To znači u pravnom i sudskom smislu da je taj sud odgovoran za smrt neosudjenog čoveka pa bi bila logična posledica da se i sam nadje pred sudom zbog ne pružene pomoći i pored toga što im je moralo biti jasno da bi zbog nepružene adekvatne pomoći neko mogao izgubiti život. To se zove sudskom definicijom, barem po sadašnjem nemačkom zakonu, „ubistvo iz nehata“. Tu kod takvog suda nema G. Karadžić ništa dobro da očekuje. Ovaj sud koji zanemaruje zločin učinjen nad srbima, počev od masakriranja do trgovine ljudskim organima ne zaslužuje da se naziva sudom. Taj sud će ostati crna fleka budućem čovečanstvu, civilizovanog sveta koji na žalost ćuti i pored zdravih očiju! To je stvarno sramota za sve a ponajviše za one koji se smatraju modernom civilizacijom. Da se ovaj sud istakao svojim odmerenim i pravednim sudjejem i prema nepripadnicima srpskog naroda nebi niko imao primedbe na račun toga „suda“!
Dušan Nonković-urednik Glasa Dijaspore
Dokle će ova civilizacija da se sramoti!?

Eine Antwort

 1. eRepublik je masovna online strategija, sa aspektima socijalnog menadžmenta.
  Igrači mogu učestvovati u lokalnoj i državnoj politici, određivati ekonomsku politiku države, voditi firme, mešetariti na berzi ili učestvovati u ratu sa nekom od ostalih država.

  Kao i u stvarnom životu, tako i u ovom, virtuelnom, Srbi iz Republike Srpske se suočavaju sa velikim problemima u pogledu ravnopravnog učešća u vlasti BiH,kao i vojne i privredn ravnopravnosti.
  Trenutno u eBiH ima više muslimana i hrvata tako da su Srbi preglasani i eBiH je ušla u savez sa eHrvatskom i zajedno se bore protiv eSrbije.

  Da bismo se uspešno izborili sa ovim problemima i omogućili našim sunarodnicima u Republici Srpskoj pravo na normalan i ravnopravan život, potrebno je da se SVAKO OD VAS priključi našoj online zajednici. Igra ne oduzima mnogo vremena u početku, svega 10-ak min. dnevno i veoma je laka i zanimljiva.

  Pozivam svakog ko želi da pomogne RS da se registruje u West Srpska Republic preko ovog linka :

  http://www.erepublik.com/en/referrer/SavoRS

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: