Хуманитарна организација „ПОДЕЛИ ОСМЕХ“

Поштовани,

 

Обраћам вам се у име хуманитарне организације ПОДЕЛИ ОСМЕХ. Организација је основана 30.03.2009.год и уписана код Министарства за државну управу и локалну самоуправу под бројем: 130-024-00-00461/2009-07 . Основна делатност нам је помоћ социјално угроженим породицама и појединцима.

Оснивачи организације су људи  различитих професија,што нам даје могућност да у потпуности сагледамо проблеме са којима се сусрећу социјално угрожени из свих друштвених категорија.

Наша мисија је борба за побољшање услова живота социјално угрожених у свим сегментима, као и оснаживање појединца да развија своје потенцијале,остварује складније односе са другима и другачијима и активно учествује у стварању хуманијег друштва.

Мада се о овом проблему доста говори, на том пољу је мало урађено.Због промена друштвених токова, увиђа се потреба за другачијим приступом у решавању ових комплексних проблема социјално угрожених који су важан део заједнице и државе.

Прелиминарни подаци Републичког завода за статистику за првих шест месеци ове године показују да је у Србији нешто мање од 700.000 (9,2%) грађана који живе испод границе сиромаштва, односно да месечно имају приходе мање од 8.360 динара. Број сиромашних у другом кварталу порастао је за око 0,2% у односу на прва три месеца ове године, када је евидентирано око 697.000 сиромашних грађана, показали су подаци РЗС на основу анкете о потрошњи домаћинстава.

ИЗВОР: www.seebiz.eu/sr/makroekonomija/srbija

Такође, у Србији према званичним подацима живи око 20.000 бескућника.

 

Тренутно покушавамо да помогнемо Младеновић Лази и Љубици из села Слатина код Шабца. Они живе у више него скромним условима. Месечни приходи су им 6.400 динара инвалидског додатка који остварује Младеновић Лаза на име повређивања при раду на комбајну локалне задруге. Немају купатило, немају судоперу, немају веш машину, живе у кући која је крајње неусловна за становање. Имали су сина, Младеновић Дејана, који је погинуо 1999.год. као професионални подофицир на Косову.

 

 

 

До сада су нам донатори били Компанија ГОРЕЊЕ, Електро привреда Србије, Mozzart кладионице…

Добијеним средствима успели смо да за њихове потребе набавимо веш машину, комплетан хидрофор за воду, као и неке ситније санитарије. Межутим недостају нам средства да на постојећој кући дозидамо купатило са потребним инсталацијама.

 

 

 

У колико сте у могућности да постанете донатори позивамо вас да нам се јавите путем адресе luckybre@vektor.net или телефоном:+381 64/122-36-03.

 

 

С поштовањем,

Председник удружења ПОДЕЛИ ОСМЕХ

Ненад Ђорђевић

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: