„Priče boje vatre“ na turneji po Toplici – Predlog Glasa Dijaspore, ako još niste našli poklon za novogodišnje praznike onda kupite ovu knjigu! Time bi jednim potezom troje usrećili!)

„Priče boje vatre“ na turneji po Toplici

ponedeljak, 28 septembar 2009 22:24
El. pošta

Ocena korisnika: / 0
LošeNajbolje  Ljubitelji književnosti u Toplici s velikom pažnjom pratili promociju nove knjige Luke Joksimovića Barbata. „Priče boje vatre“ pobudile veliko interesovanje čitalačke publike u Prokuplju, Blacu i Kuršumliji.

22. septembra 2009, sa početkom u 19 časova, u Narodnoj biblioteci „Rade Drajinac“ u Prokuplju, održana je promocija knjige „Priče boje vatre“. O knjizi su govorili književnici Dragan Barjaktarević i Dragan Borisavljević, kao i sam autor Luka Joksimović Barbat.

Barjaktarević je, u svom prikazu, težište stavio na sadržinske elemente priča, dok je Borisavljević, u svom prikazu, ukazao na simboliku koju priče nose, na moguće analogije sa univerzalnim tragičkim poimanjem – na primer sa Danteovim paklom. Posebno je istakao vrednost priča u tome što se u njima pripoveda o događajima na takav način da svako od čitalaca lako može da zamisli da se svaki od tih događaja mogao desiti bilo gde na svetu, u bilo kojoj zemlji, u bilo kom mestu.

Samo dan kasnije, 23. septembra, ova knjiga je promovisana u Blacu. Celokupno književno veče održano u blačkoj Narodnoj biblioteci „Raka Drajinac“ snimala je lokalna televizija i snimljeni materijal, u koji je bio uključen i intervju sa Barbatom, emitovala u dva termina 24. septembra. Književno veče u Blacu bilo je začinjeno i sa nekoliko pesama koje je autor knjige otpevao uz pratnju na gitari. Odlomke iz „Priča boje vatre“ čitali su gimnazijalci Jelena i Miloš i autor Luka Joksimović Barbat.

25. septembra 2009, ova kratka toplička turneja „priča boje vatre“ završena je u Kuršumliji. U 19 časova, u svečanoj sali Skupštine opštine Kuršumlija, dobrodošlicu autoru Luki J. Barbatu i gostima poželeo je upravnik „Narodne Biblioteke Kuršumlije“, gospodin Nebojša Gašić.  Profesor književnosti, doajen lepe pisane reči, pesnik Radomir Milojković – Bale, koji je, ujedno, ispred Književnog društva „Milutin Uskoković“, autoru Luki Joksimoviću Barbatu i uredniku Milanu Ž. Joksimoviću uručio počasne članske karte ovog književnogdruštva, takođe se, prigodnim govorom obratio prisutnima, i nakon što ih je upoznao sa osnovnim biografskim podacima autora, o knjizi su veoma nadahnuto i ubedljivo govorili gospodin Nebojša Gašić i književnik Radivoje Pantić.Pročitane su i neke od priča iz knjige, u odličnoj interpretaciji gimnazijalki  Sandre i Jovane. Po završetku promocije, druženje je nastavljeno u restoranu „Srbija“.

Sledeća >

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: