Nikola Janic traži saradnika na honorarnoj bazi!

Postovani,
Opet ja i vise (mozda) necu! Obracam vam se zbog dole prikazanog dela Arhive od oko 2000 DVD-a sa dokumentarnim materijalom: spisima, dokumentima, fotografijama, TV emisijama i dokumentarnim filmovima, TV vestima, reportazama i specijalnim emisija emitovanih sirom sveta, kao i vise od 100 Diskova sa materijalom iz  80-tih i 90-tih godina, od pocetka rasapada bivse Jugoslvije, pa do danas.
Namera mi je da ovaj izuzetno vredan istoriski materijal, koji je vec prebacen u Beograd, ostavim jednoj instituciji ili organizaciji u matici i nasim mladima u rasejanju, pocevsi od Savezu srpske omladine u Svedskoj. Ali zelim da to ostavim sredjeno, kao vrednu i konstruktivnu bazu podataka o desavanjima na prostorima bivse Jugoslavije. O onome sto je uticalo na promenu granica ratom, sto je mnogim porodicama i pojedincima, na jedan ili na drugi nacin, promenilo zivot.
Cilj stvarnja baze podataka nije da negiramo ono sto je pocinjeno sa srpske strane, vec da ne dozvolimo da ljaga na nasem narodu ostane i za ono sto nismo ucinili. A verujte mi, mnogo toga nismo. U materijalima se nalazi veliki deo skrivene istine o desavanjima na prostorima nekadasnje Jugoslavije. Svi mi, ali i ostali svet, mora da sazna tu, skrivenu istinu o raspadu Jugoslavije, o gradjanskom ratu i o svim zlocinima. Samo ta i takva, potpuna i cinjenicama potkrepljena istina, moze ubrzati proces i mozda nas pribliziti prihvatanju negde zajednickog, negde dobrosusedskog, buduceg komuniciranja i zivota.
Potreban mi je savet i predlog imena od nekoliko ljudi (najradje iz neke od srpskih matica) koji bi uz mesecnu nadoknadu (normalnu ne izrabljivacku) mogli da urade taj posao, za koji procenjujem da su nam potrebni meseci, ako ne i godine!?
Neophodnost je poznavanje materije i odlicno znanje engleskog jezika. Nadam se da cete shvatiti ozbiljnost ovoga i da su nam za ovo zaista potrebni sposobni i odgovorni ljudi, a ne samo da se nekome obezbedi posao za nekoliko meseci ili godinu. Samokriticnost je primarna neophodnost zbog svih nas, a prvenstveno bas zbog onih koji danas nemaju posao ni pozitivnu viziju buducnosti!
Srdacan pozdrav uz zahvalanost za vas eventualan predlog,
Nikola Janic

Blizu 2000 dvd-a, stotinu Diskova sa dokumentima, fotografijama  i Tv vesti i diokumentarnih programa

Deo materijala koji se mora srediti i klasificirati, da bi smo ucinili ono sto je neophodno i konstruktivno za nas, i za sve oko nas!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: