Лекар одбио да помогне Србину

Лекар одбио да помогне Србину

Црква у Оточцу

ЗАГРЕБ – Челници хрватске општине Врховине оптужили су лекара у Дому здравља у Оточцу Енеса Мујкановића да је одбио пружити адекватну помоћ пацијенту Бошку Радићу који је довезен са симптомима можданог удара, зато што је Србин, пише Јутарњи лист.

Начелник општине Врховине Милорад Делић најавио је да ће се на понашање Мујкановића жалити министру здравља, а да ће обавестити и делегацију Европске комисије у Хрватској, јер то није први пут да грађани српске националности имају примедбе на поступке тог лекара.

Проблеми су, тврди Делић, настали када је Мујкановића позвао телефоном и замолио га да болесног суграђанина санитетским возилом отпреми у болницу у Огулин, што је он одбио.

Заменик начелника Врховина Мирослав Машић тврди да их је, када су он и Делић дошли у стационар у Оточцу, лекар одмах почео вређати, а мало је недостајало и да их физички нападне.

„Говорио нам је ‚доста је било вашег четниковања у Врховинама… гамад Врховљанска… скинућу вам ја кокарде са главе обојици… што ћете кад сте рођени као четници сви… хоћете ли можда запевати Војводу Синђелића овде” и многе друге увреде којих се више и не сећам”, рекао је Машић.

Он је додао да је Мујкановић све то говорио у ходнику стационара пред још десетак пацијената, а на крају је челнике општине истерао речима „марш ван”.

Делић и Машић су Радића општинским аутомобилом превезли до болнице у Огулину тек после телефонске интервенције директора Дома здравља Оточац Ивице Милетића, и тамо му је дијагностификован модани удар.

Прозвани Мујкановић није коментарисао случај само је рекао да га није брига за новинаре и да се за оно што ради једино може изјаснити на суду.

ФоНет
[објављено: 07/09/2009.]

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: