Bili smo srecni…

Dana 09.10.2004. godine, u porodilistu u ul. Narodni front, rodjen je nas sin,  nase drugo dete.Njegova starija sestra Anastasija (rodjena 1999. god.) bila je presrecna  sto je dobila mladjeg brata i ona sama dala mu je ime SERGIJE.

Ja i suprug smo bili presrecni , ostvarila nam se zelja, imamo divnu i zdravu devojcicu, a sada smo dobili i sincica koji je na porodjaju dobio ocenu 10. Mi smo srecni.

Bili smo srecni…

Petog dana od njegovog rodjenja , moj mali decak dobija temperaturu 40 ºC.    Odlazimo u dezurnu deciju kliniku u ul. Tirsova, gde nas ostavljaju uz objasnjenje da mali Sergije ima „sepsu“.Kako je zarazen i ko je kriv za to doktor koji ne zeli da bude imenovan, kaze nam da je najverovatnije inficiran na porodjaju, bakterijom Klepsijelom, koja je bolnicka bakterija i koja je prilikom presecanja pupcane vrpce  (najverovatnije nesterilisanim instrumentima ili prljavim rukama) prenesena  kroz pupcanik u krv, iz krvi u likvoru, a dalje se brzo sirila ka mozgu gde je ostetila levu frontalnu stranu mozga. Meningitis je izazvan bakterijom Klepsijelom.

Moj mali andjeo star 8 dana dobija konvulzie , EPI napade.

Od tog dana pocinje nas pakao, zivot nam se vrtoglavo menja, slika idealno srecne porodice ostaje  samo na fotografijama.

Moj mali Sergi sada ima cetiri-ipo godina , isto toliko godina ide na fizikalnim terapijama  u  Specijalnoj bolnici za ceribralnu paralizu i razvojnu neurologiju u ul. Sokobanjska, Beograd. Gde mu je postavljena dijagnoza „St.postmengitis pur.Hemiparesis spatica l.dex“.

Ostecenje leve strane mozga, sto znaci ostecenje desne strane tela.

Svakog dana sem subote i nedelje idemo na terapije (kinezi, radna, elektro stimulacije, defektolog, logoped i psiholog), ali to Sergiju pomaze samo trenutno. Njegov problem nije fizicki u telu vec u mozgu.

Uz veliki trud lekara i fizioterapeuta, terapije mu pomazu ali to je samo trenutno ,ako se prehladi ili ako je pod stresom njegova desna strana tela se sva zgrci jer nema dovoljno snage da izdrzi  pritisak, to jest spazam .Na desnom uhu necuje uopste, desno oko slabije vide, desnom rukom ne moze da drzi ni olovku ,nema uopste fine motorike ,dok njegovi vrsnjaci uveliko crtaju zivotinjice i kucice  Sergije je jos uvek kod kruga i pokusavamo da nacrtamo cika glisu.

Na desnoj nozi, koleno i stopalo su iskrivljeni, nema ravnoteze,ne moze da sutira loptu, kada trci izgubi ravnotezu i pada.

Za sve ove godine probali smo sve zvanicne i alternativne metode lecenja ali su rezultati dostigli svoj maksimu, a to nije dovoljno za njegov budući život.

Jedina nada za njegov oporavak je u transplataciji maticnih ćelija koje bi obnovile oštećeni deo mozga. Maticne celije obnavljaju ostecene delove mozga, a to je za njega od vitalnog znacaja jer je u stvari to i jedini problem. Kada bi se taj problem resio ili bar delimicno recio, njegovo stanje bi bilo znacajno promenjeno. Komplikovana operacija se radi u Rusiji u gradu Novosibirsk. Stupili smo u kontakt sa neurohirurgom i poslali sve njegove nalaze, rezultate, snimke magnetne rezonance i EEG-a i ostale dijagnoze. Transplatacija je zakazana 26. u mesecu Oktobru 2009. godine. Sergije bi trebao samnom da ide na tu operaciju ,za to nam je potrebna vasa pomoc da sakupimo 8400 eura. Taj novac mi kao Sergijevi roditelji nemamo, te smo prisiljeni da se na ovaj nacin obratimo ljudima dobre volje da, ako su u mogucnosti, novcano pomognu.

Svaka pomoc je dobrodosla i nakon svake uplate smo blizi putu u Novosibirsk.

Klinika u kojoj bi trebalo da se rade transplatacije je u sklopu Ruske akademije medicinskih nauka. Kao roditelji ulazemo maksimalan trud oko lecenja Sergija, te stoga Vas molimo za pomoc.

Prilazemo Sergijeve dijagnoze i predracun iz Rusije kako bi vidli da nije u pitanju prevara vec na nasu veliku muku teska istina.

Molim vas da nam pomognete jer nemamo kome da se obratimo ,moj suprug je policajac ,ja ne radim  i podstanari smo,molili smo sve velike firme da nam pomognu ali oni obecaju i vise se ne javljaju.

Uz veliku pomoć vas docicemo do poslednjeg stepenika u njegovom izlečenju. Spremni smo za saradnju sa svima koji imaju ovakve probleme i da sa njima podelimo nasa iskustva u dosadasnjem lečenju. Sergijev odlazak na transplataciju biće od velikog znacaja za svu ostalu decu koja imaju slicne probleme i daće nadu roditeljima za spasenje njihovih najvoljenijih, za njihov srecan i zdrav zivot.

Molim  Vas da pomognete mom sincicu da i on kao ostala zdrava deca pocne da pise,igra fudbal ,cuje muziku .

Sa nadom u izlecenje, unapred zahvalni Sergije, Anastasija, Milena i Danijel Popovic.

Br.telefon 063/499-755

B e o g r a d

E-mail:  milenaspopovic@yahoo.com

Br.tek.računa: Banka Intesa 00-302-0031422/7 (devizni)

Banka Intesa 160-0000100482436-56

Komercijalna banka 205-1001546344588-98

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: