Citajuci ove pakosne komentare posle predloga Srpsko-Kanadskog udruzenja

Citajuci ove pakosne komentare posle predloga Srpsko-Kanadskog udruzenja ,da posreduje oko vracanja svestenika u Nijagari,smatram da ne treba da trazim audienciju kod Njegovog Preosvestenstva. ?

Skocili su aktivisti protiv resenja, kao ose Ako tako nastavite procice jos najmanje 4 godine dok se ne opametite,a vasa crkva ce da zvrji prazna,kao do sada. ?

Sve mi se cini da aktivisti ovog sajta zele neku slobodnu takozvanu crkvu, pa vas zbog samovlasca bojkotuju pravi vernici SPC.
Sad onaj dokoni pensioner Steva, iz Nijagare, cak zahteva neku * kaznu * za Njegovo Preosvestenstvo,koji je samo *egzekutor*,odnosno izvrsilac zakona nase SPC za Kanadu..
Permanentno su ovi aktivisti, zavaravali Nijagarce ; te cekajte majski ,pa jesenji SA Sabor,te cekajte da smene Njegovo Preosvestenstvo, u Ohaju, te cekajte jos dva meseca,ali vasa crkva cvrji prazna. ?

Da se razumemo:

Ako Nijagarci ne zele da postuju zakon SPC,onda ne treba ni da pocinjemo akciju. Za vracanje bogosluzenja u vasoj crkvi. Da bi vratili svestenika ,moraju da se ispune uslovi:
1
prvo mora da se zakon SPC postuje.
2
Dosao bih 23.08.09, u Nijagaru sa namerom: da mi svi zainteresovani Nijagarci,koji zele da postuju zakon SPC, bili tzv punopravni,ili nepunopracni clanovi SPC a koji su parohijani u Nijagari,predaju pojedinacan listic,sa svojim imenom.prezimenom, adresom,telefonskim brojem i svojom izjavom:
• Zelim da se otvori crkva Sv Djordja u Nijagari po zakonu SPC. *

Ako bi bilo vise potpisa od 60.onda bi sve izjave sa adresoma predao Kanadskoj eparhiji, a Kanadska eparhija bi onda mogla da, preuzme sve zakonske obaveze.da vrati svestenika za Veliku Gospojinu.

Ono ,naj-jednostavnije bi bilo da me docekate sa * a tranverable general Power of Athorney,odnosno neogranicenim punomocjem,da Kanadska eparhija moze da izvrsi sve zakonske formalnosti,oko vracanja vase crkve po zakon SPC,pa onda otvori crkvu. ,za Veliku Gospojinu.

Ako sadasnja korporacija odbija da pripremi generalno punomocje,onda bi molbu mogli da uputimo preko radio Nijagare,da svi zainteresovani parohijani 23 08 donesu svoje punomocje., sa svojom adresom,ako zele da vrate svestenika u crkvi Sv Georgija.
Da se razumemo ,po zakonu SPC,pitaju se svi parohijani. Nijagare. SPC ne deli svoje clanove crkve,na punopravne,ili nepunopravne.

Javitye mi preko ovog sajta,ili na adresu moje zubne amulante,da li treba da dodjem 23.08.09 u Nijagaru za punomocje,ili izjave za otvaranje vase crkve

U ocekivanju pozitivnog odgovara ,srdacno vas sve pozdravlja

Srpsko- Kanadsko udruzenje, portparol,dr Petar Tucakov

By the way; Ne treba mi ni priznanje,ni neka slava,vec da resimo problem,kao jednorodna i jedno verna braca i sestre.

2 Antworten

 1. Redakciji,

  Gospodine urednice, da li ste vi procitali ovaj clanak. Jeste li primetili da, kako sa tekstom, tako i sa autorem nije nesto u redu. Ovo sto ste objavili pise neka budala nekakav Dr Petar Tucakov. Potpuno van sebe i svakog normalnog sveta, covek. I to sve stavlja na forum djokicinfo.com. Taj je Tucakov potpuno blesav i nepismen covek. A oni tamo na toj tribini uhvatili budalu, pa od njega prave komediju i navalace ga da se jos vise kompromituje. Evo recimo kako ga jedan covek danas inteligentno ismejava, u svom kontra komentaru.

  Gospodine Stevo,

  Nasmejali ste ne do suza. Sta kazete, nije problem ako Tucakov posisa ovce. Ali sta ce biti kada posisa ovna. Cini mi se da on nije posisao ovna, nego jednog bosanskog vola. Hajde pogodi kojega?

  Dobro ste me podsetili. Imao sam priliku u proslu subotu da budem svedok kada Angelinu vratise granicne vlasti iz Amerike nazad. Kada su je na kandskoj strani pitali zbog cega su je najurili amerikanci, ona nesto smumolji da postoji greska u zapisniku, u vezi nekavog krivicnog problema. Medjutim neko sinoc me navede na put da resim zagonertku. Ako si obratio paznju videces da se krivicna istorija moze steci, i za manja krivicna dela. U krivicnom zakonodavstvu, postoje dve vrste krivicnih delikvencija. Prekrsajni postuci, koji ne ugrozavaju prekrsiocu ugled. Recimo prekrsajni postupci u vezi saobracajnih prekrsaja. U krivicne prekrsaje naravno spada i trespesing. I kazna nije 500 dolara vec negde oko 50. Prema tome ono sto Tucakov govori, nema blage veze, osim sto ga to i defakto dovodi u situaciju sa njegovim obolonjem sisanja bosanskih vbolova.

  Ali podsetiste me Stevo na jos nesto. Jedan odlicanu anegdotu u vezi partije, kojoj pripadaju Tucakov, dva Milicevica, pa i, naravno Djuro Djokic.

  Kaze krenu Ibarskim putem odmah negde iza rata sa nekim Dzipom, na neki komunistickui uranak Jozef, marsal – sloser. Zajedno sa njim Stambolic Petar. Njega su pre rata na fakultetu u Beogradu zvalli mazga. I Slobodan Penezic. Primetiste li i vi Stevo koliko Tucakov ljubi te poturcenjake Stambolice. Nije ni cudo. Dva Petra. Jedan mazga, a ovaj drugi ovan.

  Sada na putu negde ispod Rudnika ispreci im se Mgarac. Pritsko sloser svirenu, pa ne pusta. Nevredi, magarac ne mrda. Izjuri Petar Mazga. Pa udri po onom magarcu. Polomi se ceo stap, ali ne vredi. Izlazi Penezic. Pridje magarcu, pa mu nesto prosaputa na uvo. Kaze odjednom magarac skoci i izgubi se u obliznjoj sumi.

  Penezic posto je sada siguran da je kod velikog sefa zaradio koji poen, sav zadovoljan seda ponovo u dzip.

  – Pita ga Sloser. – Sta mu rece?

  – Pa eto druze Tito, ja mu rekoh da ako se ne skloni bice prinudjen da udje u komunisticku partiju.

  Nastade smeh u onom dzipu. A Sloser ce Pnezicu. Jesi genijalan druze Krcune.

  Ma sve bi to bilo u redu, da se ovaj slucaj nije procuo kasnije, i ova anegdota dobije ime „Ni magarac nece u partiju“. Ime je nadenuto posle smrti Peneziceve. Mogu da zamislim sta bi se dogodilo kumu da je jos pak i on bio ziv?

 2. Gospodine Lazareviću,
  meni ne pada ni u snu da vršim cenzuru pa sve dok postoji Glas Dijaspore tako će i ostati!
  Glas Dijaspore pruža priliku čitaocima da im se čuje glas a na svakom pojedincu je da sebe predstavi po svojoj volji! Svako se može sam blamirati koliko mu je volja ili ne!
  Mora se imati na umu da čovek svojim pisanjem izdaje sebi neko vrstu lične karte odnosno legitimacije.
  To je naša realnost, takvi smo kako se predstavljamo javnosti. Možda se iz toga može nešto naučiti!?

  Dušan Nonković-urednik Glasa Dijaspore

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: