Tradicionalna zabavno-turistička manifestacija „Dani piva“

Tradicionalna zabavno-turistička manifestacija „Dani piva“, ove godine održaće se po 24. put u Zrenjaninu, od 26. do 30. avgusta, u organizaciji Grada Zrenjanina i Turističkog centra grada Zrenjanina, uz podršku Izvršnog veća Autonomne pokrajine Vojvodine. Program festivala će se realizovati na Žitnom trgu, Trgu Republike, u Gradskoj bašti i u ulici Kraja Aleksandra Karađorđevića. Festival koji je odavno probio sve okvire lokalnog karaktera i ove godine nudi bogatu muzičku i kulturno-umetničku ponudu.

Stecište najvećeg broja posetilaca tokom pet dana održavanja „Dana piva“, predstavlja Žitni trg, na kom su raspoređeni štandovi pivara učesnika, na kojima će se točiti oko 20 vrsta piva. Na centralnoj bini gostima ovog festivala predstavice se zrenjaninski bendovi, ali i Moomin&Undercover Maniacs, Partibrejkersi, norveški bend Bengalo, Orkestar Marka i Bobana Markovića, Eva Braun, Orthodox Celts, Zabranjeno pušenje, bubnjari pod vođstvom Dragoljuba Đuričića, Louis, Overdrive, Van Gogh i mnogi drugi.

Osvrćući se na tradiciju zrenjaninskog festivala piva, organizatori najavljuju povratak korenima.Tako će identitet koji će biti prepoznatljiv  za sadržaj 24. Dana piva na Trgu republike, ogledati u tradicionalnoj, “domaćinskoj”, vojvođanskoj atmosferi, u znaku Sime Cacina, kao omaž zrenjanisnkm glumcu Radovanu Lukoviću, kreatoru zaštitnog lica i maskote Dana piva, Sime Cacina.  Na sceni „Sima Cacin“, postavljenoj na Trgu republike i gostima Panonskog dvorišta, prve večeri festivala će se predstaviti Zvonko Bogdan, a tokom naredna četiri dana, nakon tradicionalnog programa Internacionalnog festivala folklora „Lala“, na istom mestu će u okviru Festivala tamburaša „Prim za primom, festival sa pivom“, nastupati renomirani tamburaški sastavi.

Najmlađu publiku na „Danima piva“ će animirati Kreativni centar CEKOM i novosadska „Žuta kuća“, koji će svakodnevno nastupati na bini u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, a nakon dečijeg programa, na istoj bini, publici će se predstavljati ulični svirači: Neozbiljni pesimisti, Vladimir Stanković kvintet, Screaming Brothers i Branimir i neprijatelji.

U sportskoj hali „MEDISON“ tokom realizacije 24. Dana piva, održaće se jubilarni X Međunarodni sajam preduzetništva – INOCOOP.

Detaljne informacije o svim programima 24. Dana piva u Zrenjaninu, možete potražiti na web adresi http://www.danipiva.rs.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: