Odgovorimo na ne kulturu i nasilje, kulturom! Kultura je oštrija od svakoga mača i jača od svakog topuza!

Kultura je oštrija od svakoga mača i jača od svakog topuza! Violetina knjiga, posvećena dvanaest preminulih beba u Banjalučkoj bolnici zbog surove blokade i jedne trinaestogodišnje devojčice koja je u trinaestoj godini preminula od raka je slučajno prva knjiga kao putokaz kojim putem valja ići i boriti kako bi se naš narod ispravio i uspravno krenuo dalje. Niko od nas ne može učiniti sve ali svako može učiniti nešto kako bi se ovaj projekt uspehom krunisao!

Dušan Nonković

Prvi korak je već učinjen, prevodjenje te knjige na Engleski je u sigurnim rukama!

Traži se dobrotvor koji bi tu knjigu kompetentno preveo na nemački jezik !

Nama će onda još samo preostati da se pobrinemo kako bi što više sveta engleskog i nemačkog područja čulo za tu knjigu a i za sledeće koje  bi trebalo da slede ovom putokazu!

4 Antworten

 1. Спасибо. То, что нужно ))

 2. То что бредомысли это точно :)
  Видно настиг творческий кризис. Мысле нет о чем писать :)

 3. DRAGA VIJOLETA KAKVA KULTURA ,MI U SRBIJI NEMAMO HLEBA DA JEDEMO,OČAJNI SMO ,PALI SMO ..A USTATI NEMOŽEMO VALJAMO SE PO BLATU GLADNI I NEMOĆNI..O KAKVOJ TI KULTURI PRIČAŠ PA MI NEMAMO ZA OBIČAN ŽIVOT JADNA..ČEKAMO PETROVSKI POST U PONEDELJAK DA BI NAM BILO LAKŠE JEL KAO POSTIMO PA NEMA VEZE ŠTO SMO GLADNI…A SADA KO JE KRIV DA LI AMERIKA IL MI SADA JE NEBITNO..JEL JE SVE BOŽIJA VOLJA I SA BOŽIJIM DOPUŠTENJEM..HVALA TEBI I PRAŠTAJ SESTRO..A O NAŠEM UGLEDU ..TO JE PROŠLOST SADA..JA SAM DRAGANA ZLATARKA KOJA SAM IMALA PROIZVODNJU ZLATA TRI MALOPRODAJNA OBJEKTA A DANAS PATIM SA MOJIM NARODOM I NEMAM NISTA..

 4. Ovaj tekst o kulturi nije napisala Violeta veä ja, urednik Glasa Dijaspore pa si uzimam za pravo da odgovorim.
  1. Nije božja volja već naša odgovornos, zado smo dobili svest da sami odlučujemo, delujemo i sebe organizujemo!
  2. Mi smo, pogotovo mi u dijaspori zanemarili da negujemo i branimo svoju kulturu pa smo umesto toga prećutkivali kad nam se tovarilo da su srbi silovali trideset hiljada muslimanki, da su im u matericu presadjivali pseće fetuse(plodovove) pa i sada ćutimo kad su u pitanju oteti srbi i nasilno uzimali organi da bi se prodavali.
  3. Ko u tolikoj meri zanemari sebe, gubi prvo na kulturi pa potom postaje rob, gladan i žedan!

  Prvo se izgubi kultura pa se potom postaje rob, gladan i žedan i od nikog poštovan. Nemojte više govoriti da nam nije potrebna kultura jer stim samo pogoršavate svoju situaciju na radost svojih dušmana.

  Mi moramo naći put kako bi se ujedinili kako bi mogli reagovati na sve te nedaće i nevolje. Ako mi to ne uradimo drugi to neće uraditi za nas umesto nas.

  Ono što su nam uradili nesme ostati bez odgovora. U suprotnom neće biti kraja nevoljama i nedaćama. Prećutkivati svu tu negativnu propagandu kojoj su sledili zločini milosrdnog andjela ne vodi na bolje niti bilo kakvim pozitivnim rešenjima.

  Svako dobro
  Dušan Nonković-urednik Glasa Dijaspore

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: