DRUGI DEO, ONIMA KOJI MISLE DA TREBA SAMO ROTŠILDA SMENUTI I PROBLEM JE REŠN – Pismo jednom prijatelju

Kažeš da se Bilderberggrupa ne može staviti pod demokratsku kontrolu. To zvuči da se po tvojem Rotšild to može! Ili i tu nema šanse!?

Pa kako onda misliš staviti Rotšilda pod kontrolu? Ako tu nema šanse onda čemu pisati tu knjigu? Ako se po tvome ne može Bilderberggrupa staviti pod demokratsku kontreolu onda so ne može po toj logici ni Rotšild staviti
Prvo, sva razlika, izmedju mene i tebe je u tome što sam dobio utisak da je za tebe samo Rotšild problem i ako se njega otresemo da je problem završen. Ako je tako onda bi to bilo nedopustivo naivno gledanje stvari.
Pošto si napisao veoma dobru i veoma informativnu knjigu bilo bih šteta ako se zbog takvog stava, kako si do sada to isticao, da je Rotšild taj po čijem taktu svi ostali marširaju, onda bi te veoma važne argumente učinilo manje ubedljivim jer to jednostavno nije tačno. On je deo Bilderberggrupe, poseduje medju njima najviše novca ali svi ostali skupa poseduju više nego on a i da to nije tačno on se mora povinovati većinskim odlučivanjima te grupe. Da nebi mnogo pisao u ove sitne sate pa da kažeš da nisam ništa rekao evo ti u kraćoj formi. Sam naslov tvojeg članka pa mislim i knjige govori o tome da znaš ono što mnogi ne znaju tvrdeći da je Rotšild za sve odgovoran zanemarujući pri tom ulogu Bilderberggrupe.
Ako je to tako kako sam ja to razumeo onda ti kažem ko rodjenom bratu da je to veoma naivan stav da ne kažem diletantsko tvrdjenje odnosno rešerširanje. Ovo što ti pišem nije zlonamerna kritika ili pisano iz zlih i nižih namera već zato što želim da ti ta knjiga bude što uspešnija. Kronologija rasbijanja Jugoslavije je bez primedbe ali ovaj deo koji suzava celokupnu stvar eksponirajući Rotšilda pa navodeći njegovo jevrejsko poreklo dovodi kod ne informiranog čitaoca i sve ostale nabrojane argumente u pitanje. Tim klišejem da su jevreji bogati i uticajni bankari nebi smeo, kao ozbiljan pisac, da se služiš ako želiš da se od dobro informisanih osoba ozbiljno shvatiš. Ja nisam jevrej niti imam bilo koga u bližoj idaljnoj rodbini jevreja da bih po toj liniji bio pristrastan. Dokle god budeš mislio da je jedna osoba a ne organizacija koja je proizašla iz ideološkopolitičkih sistema kriva za ovu svu katastrofu neće to informisan čovek prihvatiti. Ili možda misliš da nisam dovoljno informisan i pored toga što dnevno provodim po deset do dvanaest sati pred komjuterom. Da ne dužim, menjaj koncepciju zasnovanu na odgovornosti jednog jedinog čoveka jer se tu radi o imperijalističkom pohodu sa sprovodjenjem neokolonizacije sa ciljem otimanja Ruskih resursa prije svega nafte i gasa. Tu strategiju vrši ceo štab a ne neki senilni Rotšild. Ova me tvoj stav već pomalo i ljuti zbog naivnosti koja se izražava kroz tog Rotšilda što bagatelizuje celokupan problem i odvraća pogled od pravog problema. Ako već pišeš knjigu na nemačkom i ako želiš da verodostojno i politički zrelo da deluje onda moraš izbaciti jevreje kao argument i teoriju o Rotšildu i njega podrediti grupi koja ima svoju dinamiku zbod istih političkoekonomskih ciljeva. Iza toga stoji politički sistem Amerike kojoj je potreban svakih trideset do pedeset godina rat kak bi savladjivala svoje krize odnosno opstala. Nije slučaj da Američka privreda procveta posle svakog rata. I to mora doći do izražaja da je sa podpaljivanje vatre u Jugoslaviji pa i proglašavanje Kosova nezavisnim samo pokušaj Amerike da podpali rat svetskih dimenzija kako bi sebe sanirala. Kakvi bakrači Rotšild. Privredno uredjenje Amerike je uzrok svih daća i ne daća. Rotšild je samo točak u tom sistemu!
Sve što sam napisao je napisano iz želje da ti ta knjiga na Nemačkom bude uspešna. Po tom pitanju imamo isti cilj. Ovo je bio tome moj doprinos sa najboljim namerama, šta ćeš stim uraditi u tvojoj je moći pa radi onako kako misliš da ti odgovara. Tim ne mislim da umanjujem tvoj učinak i tvoju knjigu, naprotiv vidim da bi mogla biti izuzetno dobra i važna stvar kao i dokument. Da nje tako nebih se sad jedan posle pola noći ovim bavio odnosno sebe i tebe gnjavio. Suština je odlična možda tu i tamo treba neka manja kosmička korektura

Svako dobro
Dušan Nonković

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: