Druga runda, SVA SRPSKA NESREĆA

Prezivesmo i to cudo (Internet) a deli nas dobrih 50,000 km (nagadjam). Opet valjda gurati, pokretati, terati narod da misli svojom glavom te da izbegava ovo ispiranje mozga kroz medije. Misljenja sam da su nam svi mediji – (radio – tv – dnevne novine) kompletno rezimski instrumenti i tu narodu spasa nema, zato tako blentavo i glasamo. Trudimo se da od dva zla izaberemo manje. Kad ono ispadne obratno. Evo sad jos i Tita kuju u zvezde – gde su bili kad su mene iz Crne Gore, Hrvatske i Slovenije terali s posla samo zato sto sam Srbin (izmedju 1968me i 1971ve, nijedan posao nisam mogao da odrzim duze od 6 meseci – nikad clan partije, a uvek nesto imao „previse da kazem“)

pozdrav
Stanislav

Dušan:

Hoće mo li u drugu rundu, da nastavimo sa objavljivanjem jer u jednom si sigurno u pravu, treba narod pokretati, podsećati da može daleko više da učini za svoju sudbinu nego što momentalno čini. Narodi drugih država ide za manju katastrofu na ulice da pokaže svoje ne zadovoljstvo a naš narod ćuti li ćuti. Zbog takvog fenomena je Hitler uspeo da uguši gasom tolke milione sveta. Principielno je tako, što se duže čeka postaje problem sve veći sve dok ne dodje do neke katastrofe.
To zlo u isto to tvoje vreme našlo je i mene kad sam posle završenog studija i odslužene vojske morao u inostranstvo trbuhom za kruho. Svugde po svetu su trebali naše stručnjake samo se naša država Jugoslavija raskošno razbacavala njima po svetu,  samo njoj nisu bili potrebni naši stručnjaci! To je dovelo bilo da joj na kraju, ovako lako i brutalno, slome kičmu.
>
> Pozdrav
> Dušan
PS: ako hoćeš da dodam još ova dva članka samo javi na vreme jer mi je jednostavnije preneti malo nego kad se toga nakupi.

Stanislav:

Gandija su pitali jednom „sta mislite o zapadnoj civilizaciji?“ – odgovorio je „mislim da bi to mogla da bude dobra ideja“. Ocigledno da je i on (koje je umro 1960tih), jos u ono doba gledao Evropu sa podozrenjem i nije se nesto divio „zapadnoj civilizaciji“ – Srbija je tu neka jako vazna geo-politicka spona (osovina) jer kroz svoje vizantijsko nasledje (valjda svi znamo da je „rimski imperator Konstantin bio Nislija) i da se Carigrad tako po njemu i zvao jer ga je on osnovao – daklem svo to hriscansko nadahnuce iz Svete Zemlje (Jerusalima i Carigrada) je doslo do nas putem Grcke – tako da smo uvek bili zastita „zapadnoj civilizaciji“ od svega i svacega sto je moglo doci iz Azije – i sama Krajina je tako dobila ime jer to je bio kraj Evrope i pretnja Azijata. Danas ta ista Evropa cedi Srbe kao limun da se dokopa nase (fenomenalne vojske koja je po svim merilima izvojevala pobedu nad hiljadustruko jacim NATO paktom) – istina da su oni bombardovali Beograd a da mi nismo bombardovali ni London ni Pariz – ali to nije merilo uspeha. Ponos i snaga naseg naroda (jednom spomenuh „bundzijskog karaktera“) lezi bas u tome sto nikad nikom nismo robovali ma koliko su nas gazili. Ni meni nije jasno odakle ovakva letargija i neodlucnost jednog velikog, snaznog i pametnog naroda. Nedavno je jedan moj drugar nabrojavao uticajne Srbe drugde u svetu i nasao da se na svakom kontinentu nalazi barem 10-20 Srba izuzetnih sposobnosti – nije moguce da su to jedini Srbi koji su sposobni da pogledaju istini u oci i da se obracunaju sa svim prevarama i lazima kojima su okruzeni. Jedared sponenuh nekog Amerikanca Edward Abbey-ja koji je rekao „pravi patriota jedino mora branti svoju zemlju od svoje drzave“ slicno je reako i Thomas Jefferson (pisac americkog ustava) Otpor i neposlusnost su najplemenitija forma patriotizma (mada se ista recenica pripisuje i istoricaru Howard Zinn-u) „dissent is the noblest form of patriotism“. Nisu svi ti ljudi pasli travu – a takvih primera, barem u srpskoj istoriji ima sijaset. Jedino lose resenje je LETARGIJA, – ne ciniti nista, pomiriti se sa porazom pre nego sto smo jos porazeni.

Stanislav

Dušan:

Nisi mi rekao dali će mo u drugu rundu, dali da ovo nadokalamimo?
Dušan

Stanislav:
Fala Bogu da cemo i u drugi i trecu i petnaestu. Zivojin Misic je davno rekao da vojska nikad nije pobedjena dok sama ne prizna poraz – stoga Srbe niko nije pobedio. Inace umesto onih Jeffersona, Molotova, Napoleona i ostalih glavonja ima jedna dobra srpska izreka: „Nije srpski cutati“ – i u tome se ocitava bundzijski duh naseg naroda i nasa volja i ljubav (teznja) za slobodom. Nikom ne gospodariti ali da je nama raditi kako nama volja, zelja, dusa – nalaze.

Pozdrav
Stanislav

Dušan:

Ipak nam se narod nešto ućutao!

Tu nešto ne štima!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: