На основу чијих и каквих овлашћења министар војни одлучује да наше војнике пошаље на војне маневре НАТО-а у Грузију? Зашто се у Србији још увек ћути о скандалозној вести, о овој бруки и срамоти ?

За оставку министра одбране Србије!

На основу чијих и каквих овлашћења министар војни одлучује да наше војнике пошаље на војне маневре НАТО-а у Грузију? Зашто се у Србији још увек ћути о скандалозној вести коју су објавиле многе светске агенције: да ће Војска Србије бити међу 19 учесника НАТО вежби у Грузији? На ову бруку и срамоту за српски народ постоји само један одговор: хитна смена министра одбране у Влади Републике Србије.

Ко командује Војском Србије?

Српски сабор Двери свим званичним институцијама наше државе поставља питање да ли је Србија још увек демократска земља у којој се поштује подела власти и политичка тежина коју имају демократски изабране институције каква је Народна скупштина Србије?

Народна скупштина Србије (као државни орган са највећим демократским легитимитетом у држави) донела је резолуцију о војној неутралности Србије и, колико је познато, та резолуција до данас није измењена.

На основу чијих и каквих овлашћења онда министар војни одлучује да наше војнике пошаље на војне маневре НАТО-а у Грузију? Зашто се у Србији још увек ћути о скандалозној вести коју су објавиле многе светске агенције: да ће Војска Србије бити међу 19 учесника НАТО вежби у Грузији? На ову бруку и срамоту за српски народ постоји само један одговор: хитна смена министра одбране у Влади Републике Србије.

У тренутку када председник Русије Дмитриј Медведев обуставља сарадњу са НАТО-ом због војних вежби на граници Русије и када се у самој Грузији не зна колика је политичка тежина режима Михаила Сакашвилија (пошто су у току велики протести опозиције са захтевом за његову смену), наш министар војни, дрско поништавајући одлуку свих демократских установа Србије самовољно шаље наше војнике у помоћ НАТО пакту и диктатору Сакашвилију!!!

Постајемо ли ЛатиноСрбија?


Званично захтевамо, у име аутентичне српске и православне јавности чији смо представници, да нам Председник Србије, Председник Народне Скупштине Србије и Председник Владе Србије одговоре на следећа питања:

када је и којом одлуком у Србији укинута парламентарна демократија и уведен режим војне хунте на челу са министром војним?

да ли наши војници на маневрима у Грузији потврђују да смо, против резолуције Народне скупштине Србије, постали чланице НАТО?

да ли наши војници у Грузији (заједно са другим НАТО снагама) постају преторијанска гарда диктатора Сакашвилија, како би застрашили грузијску опозицију?

ко ће сносити одговорност за угрожавање живота и здравља наших војника у случају оружаних сукоба у Грузији?

Независно од одговора који ћемо добити од институција Србије на ова питања, Двери желе да подсете нашу јавност на сву срамоту и последице које ће овако слугерањска одлука министра војног изазвати: на наше односе са Русијом и њену подршку српској борби за одбрану Косова и Метохије, на чињеницу да се Србија претвара у банана републику у којој НАТО амбасадори одређују нашу спољну и унутрашњу политику, на чињеницу да су НАТО амбасадори на сличан начин деценијама у Латинској Америци овако подржавали министре војне у рушењу легитимности демократских установа и да је то као последицу тим земљама оставило разорену привреду, корумпиране државе и масовне гробнице политичких противника,

на чињеницу да чак ни нацисти нису успели да ђенерала Недића натерају да српске војнике пошаље против Русије, а да је актуелни министар војни показао већи степен колаборације према НАТО пакту него што је окупирана Србија показивала према Силама Осовине, на чињеницу да се у тренутку десетогодишњице од НАТО бомбардовања настављају припреме за улазак Србије у НАТО упркос противљењу Скупштине и већине народа Србије.

Српски сабор Двери ће подржати све протесте против ове срамоте на части Србије, као и покренути иницијативу за смену министра одбране у Влади Републике Србије који је Србију обрукао више него ико у модерно доба.

У Београду, 22. априла 2009.

Српски сабор Двери

Пренео из „Видовдан-а“ Душан Нонковић-уредник Гласа Дијаспоре

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: