Koliko puta treba da nas prevare prevaranti da im se više ništa ne veruje

Ekspert koji je dobio poverenje vlade da Srbiju zastupa na medjunarodnom sudu proneo je preko Politika Online „senzacionalnu“ vest da nam se Kosovo ne može uzeti dva puta. Kakve gluposti, kao da nam je to rešenje ako nam se samo jedanput oduzme! Jednom ili više puta, oduzeto je oduzeto i izgubljeno.

Pored te gluposti navodi taj visoki specijalista medjunarodnog prava da je posebna dilema to što se ne sme povrediti suverenitet države ali da je i svakom narodu zagarantovano pravo na samoopredeljenje! Tom prilikom zanemaruje taj specijalista, od vladinog poverenja, da su albanci narod u svojoj suverenoj državi Albaniji a da su na Kosovu ti albanci nacionalna manjina Srbije pa prema tome nemaju to pravo na secesiju odnosno samoopredeljenje po cenu rušenju zakona o suverenitetu države u kojoj žive. To treba da zna tako visoki medjunarodni stručnjak. A i naša vlada Srbije šta radi i kome daje poverenje da je zastupa!

Kao što sam već to ranije tvrdio tvrdim i sada da vlada nije smela ići na ovaj sud i da je sasvim dovoljno bila garancija resolucija 1244. Ovako je Jeremić od gotovog napravio veresiju.

Koliko puta treba da nas prevare prevaranti da im se više ništa ne veruje. Isti ti prevaranti su obećali Jugoslaviju spasiti. Ucenjivanjem i bombardovanjem namećali su svoju volju sve dok nisu uništili Jugoslaviju. Nastavljaju istim putem, istim receptima da unište i Srbiju. Bombardovanje ne dužnog naroda nazivaju humanitarnom pomoći i milosrdnim andjelom i opet ima takvim koji im veruju. Onaj ko zna da je lopov, lopov i siladžija pa mu i pored toga veruje i poveri svoje stvari od životnog značenja ili je beskrajno naivan ili je ne verovatno glup. Takvima koji su se bezbroj puta dokazali da su prevaranti sa takvima se ne nagadja i ne trguje već im se sklanja sputa i ne treba se imati nikakvog posla sa takvima.
Pored naivnosti i glupavosti postoji i treća varijanta, faktor, a to je da je dotični podkupljen, od nasilnika, prevaranta ili nečim ucenjen.
Protiv toga ima samo onda leka ako narod na sledećim izborima bira takve koji veruju u sposobnosti svoga naroda i koji su spremni da vode politiku, uzdaj se use i u svoje kljuse pa će mo na kraju živeti u Srbiji bolje nego amerikanac u Ameriki.

Dušan Nonković-Teodorović

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: