Obaveštenje – Draga braćo i sestre,

Draga braco i sestre,

javljam Vam se ovog puta sa jednom molbom.

Iznenada smo prisiljeni da menjamo u Svetosavskom centru u Hanoveru Gasthermu / Pec kojom se ceo crkveni centar greje i snabdeva toplom vodom. U poslednje vreme se pec cesto kvarila a od ponedeljka je potpuno neupotrebljiva. Tako da u celom Crkvenom centru nema grejanja a ni tople vode. To bi nekako i izdrzali da u Centru ne stanuje domarka i njen sin. Osim toga u subotu smo izdali salu za jednu svadbu.

U utorak je dolazio strucnjak iz Vailanta koji nam je potvrdio da pec moramo da menjamo. Isto vece je zasedao i crkveni odbor i na sednici doneo odluku da se odmah pec zameni ali da se uzme ekonomicnija pec koja trosi manje energije i da se taj posao poveri firmi Franke Instal iz Hanovera. Sa firmom smo se posle pogadjanja danas napravili ugovor a cena iznosi za pec, sve radove i materijal 8200,- €. U cetvrtak ujutru od 9 c. pocece da rade na ugradjivanju peci pa se nadamo da ce do petka da proradi. Rok placanja racuna je dve nedelje. Imajuci sve okolnosti u vidu Clanovi crkvenog odbora su sinoc na sednici vec prilozili svako po 200 tj. 300 € ukupno 1800 € a i Kolo srpskih sestrara isto&nb sp; toliko1800 €. Preostali novac moramo da skupimo putem dobrovoljnih priloga. Danas sam slao putem=2 0SMSa i Emaila molbe na srpskom i nemackom svima cije mobilne brojeve imamo i cije Email adrese imamo. Vec se desetak priloznika javilo a prilozi se krecu od 50 do 200 €.

Molimo Vas da i Vi u granicama svojih mogucnosti pomognete da ovaj zaista veliki trosak isplatimo. Javite nam dali i sa koliko mozete da to pomognete.

Priloge mozete doneti u Crkvu ili uplatiti preko ziro racuna sa obaveznom naznakom “ za grejanje“

Serbische Orthodoxe Kirchengemeinde in Hannover, Konto Nr. 616460 , kod banke EKK eG Hannover BLZ 250 607 01

Za sve informacije obratite se na tel.: 0511 – 3941924 ili 0173 – 2320992 ili direktno u crkvi kod odbornika ili svestenika.

Hvala Vam a od Boga blagoslov

Vas

o. Milan Pejic

2 Antworten

  1. This makes great sense

  2. I don’t disagree with this article…

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: