PREDSEDNIČE; KAD JE VREME ZA PANIKU!?

KAD PREDSEDNIK GOVORI; “NIJE VREME ZA PANIKU” TREBA PAKOVATI ĆEBAD PA PUT POD NOGE, U SELO ILI U ŠUMU!? – Reakcija na novogodišnji govor Predsednika Srbije Borisa Ta

Reakcija na novogodišnji govor Predsednika Srbije Borisa Tadića koji je izmedju ostalih floskula i retoričkih ne uravnoteženosti rekao da nije vreme za paniku.

U americi pucaju najveće banke ko mehuri od sapunice, svetska kriza ne slućenih razmera je na pomolu, po neki svetski analitičar prognozira da će do jeseni izbiti gradjanski rat u Ameriki a naš predsednik govori; nije vreme za paniku kao da postoji pravo vreme za paniku . Moj predsedniče, nikad nije bilo niti će ikad postojati pravo, racionalno vreme za paniku jer je ona najgori savetnik za rešenja svake prekerne situacije. Za paniku nije nikad bilo niti će biti pravo vreme, ona jednostavno nastaje bez ičije volje ili bilo čije kontrole! Nju diktiraju bezizlazni uslovi po život pa Vi procenite kakvi su to uslovi po život u Srbiji. Najavljivati i proklamovati puste želje nisu nikakve odbrambene mere od panike a još manje od kriza već su to samo prazne floskule. Odbrambene mere i lek protiv panike mogu biti samo konkretne i brzo delujuće reforme. Kompoziciju NATO alijanse, Amerike i Evrope je zahvatio požar za kojeg, kako sada stvari stoje, nema leka a Vi umesto da odkačite vagon zvani Srbija iz te sunovratne kompozicije i da izvršite radikalne reforme; privrednu i kulturnu reformu Srbije! Vi se hvatate golim rukama za to vruće gvoždje zadnjeg vagona te kompozicije i propovedate, da me izvinite, običnu bezsmislicu, A kako bi i mogli govoriti nešto drugo kad morate da slušate one koje je ta sveuništavajuća vatra već zahvatila i koji sami neznaju kako da je ugase kod sebe. Vi srljate u tu Evropsku Uniju jer i sami nemate koncepta za privredno-političku reformu Srbije koja bi vodila u privrednu nezavisnost od drugih zemalja a stim i u suverenost Srbije što bi je činilo manje osetljivom na drame koje donose neminovno sa sobom svetske krize. Vi snosite direktnu odgovornost zbog davanja ključeva svog bogatog doma tudjinu nadaju ći se da će nam tudjin bolje napuniti frižidere i da ća nam narod biti sitiji kad mu tudjin, u ovom slučaju čak dušmanin broji zalogaje hleba. Ni jedna zemlja u Evropi nema toliko plodne zemlje vrhunskog kvaliteta po glavi svoga državljanina kao što to ima Srbija. Ista je situacija po pitanju prirodnih resursa svake druge vrste. Zar nije sramota da nam narod živi u ovakvoj bedi samo zato što ima vladu koja ima više poverenja u sposobnosti tudjina pa čak i neprijatelja nego u sposobnosti sobstvenog stanovništva koje je toj vladi dalo mandat a stim i poverenje da će raditi u interesu svog naroda i Države Srbije.

Amerika smanjuje produkciju automobila! Potražnja za plehom i čelikom opada. Koje se čeličane prvo zatvaraju i gde prvo nastaje ne zaposlenost pa sigurno prvo sve one van Amerike. Svakom je svoja košulja bliža od tudje pa će se tako raditi i sa svim ostalim konkurentima van Amerike pa i Evrope. Naše vlade rasprodaše svoje bogatstvo i industriju za buzašto! Još su prodavali kao uspeh i to što naš radnik dobije za svoj posao samo delić onoga što dobija radnik u Americi i Evropi.

Prvo će firme u Srbiji i poput nje zavisnih država, ostati bez posla pa potom u EU i na kraju i u samoj Ameriki. Sve se to znalo unapred i sa tim reformama je trebalo već odavno započeti pa nam sada nebi Predsednik stajao ko hipnotisani zec pred zmijom govoreći nije vreme za paniku!

Reči ne sprečavaju paniku! Konkretne reforme koje vode ka blagostanju naroda je jedini lek protiv panike, bolje rečeno, kaosa i kriza svakojakih vrsta.

Dušan Nonković-urednik Glasa Dijaspore

2 Antworten

 1. Ti, Dušane, verovatno misliš da si mnogo pametan kad deliš savete okolo. A što se ne vratiš i živiš ovde nego jedeš američki ‚leba i živiš u “kompoziciji NATO alijanse, Amerike i Evrope koju je zahvatio požar za kojeg, kako sada stvari stoje, nema leka“ nego srpsku brigu brineš. Pošto si lepo upoznat da je Srbija “bogat dom i da ima plodne zemlje vrhunskog kvaliteta“ ovde bato da sediš, ovde da radiš za 300 dolara, ako znaš nešto, a ne da prodaješ konformistička muda iz bezbedne daljine. Nije li te sramota? I na srpskom se ne kaže kaos nego haos.

 2. Ja ne delim savete već navodim činjenice!!!
  Ja sam ovde u Nemačkoj jer mogu ovde više učiniti za Vas i Srbiju. Pročitaj pod rubrikom, Razgovori sa urednikom.
  Pored toga zalažem se i ovde da se dobije, na ovogodišnjim izborima, druga vlada. Pogledaj rubriku Sve na jednom mestu pa podrži peticiju koju sam poslao nemačkom parlamentu zbod kršenja medjunarodnih prava, rezolucije 1244, nasilnog otimanja K/M i podržavanje terorističkih metoda… i koja je usvojena na razmatranje. Da vi tamo malo boilje otvorite oči prilikom davanja svoga glasa na izborima nebi bili u situaciji u kojoj se nalazimo. Što se tiče povratka, nema problema, u familiji smo imali i Solunskih dobrovoljaca, samo treba tamo kod vas da nas se pozove kao što su se nekad Solunski dobrovoljci pozvali i ja dolazim. Ali mislim da i ne treba dotle doći da se puškom mora, sve se može na miran način uz pomoć dobre volje i pametnije politike rešiti. Vi tamo u Srbiji treba da znate kako Vam je i dali je za iztrpiti i dokle će te moći.
  A možda se i varam, ko zna, kad pogledam kako mirno nosite natovareni jaram. Verovatno vam ne gori toliko pod nogama jer da gori ponašali bi se kau što se to ponaša narod u Grčkoj i to pored toga što je već odavno deo Evropske unije. Vi ćutite ili zato što sa slažete sa postojećom situacijom ili što se nadate da će vam Evropska zajednica rešiti probleme. Zar ne vidite da ni u Grčkoj ništa nije tešeno na sveopštu dobrobit naroda. Zašto revoltiraju mladi kad im je dobro? Zato što nemaju posao, zato što baš medju mladima vlada velika ne zaposlica. Vi ste se za tu iluziju da će vam biti bolje u evropi prodali pa sad ispaštate pa vam je kriv onaj ko vas pomaže jer ne dolazi da ispašta kao Vi? Vama može jedino pomoći da otvorite oči pri izborima koji će prije doći nego što mislite i da birate one koji imaju poverenje u svoj narod da je sposoban i sam rešiti svoje probleme ako mu se to samo dozvoli odnosno nebi sprečavalo uz pomoć stranih tutora koji su Vas kroz obećanje ulaska u Evropsku Uniju preveli žedne preko vode a od srba učinili putem propagande najogavniji narod zemaljske kugle. Radite i dalje tako kako radite i ne zaboravite da je svako kovač svoje sreće.
  Dušan Nonković-urednok Glasa Dijaspore
  Sad vama jedno pitanje! Kako bi vi tamo preživeli ovo sve da se nije slala pomoć i da se svake godine nisu slale milijarde iz dijaspore i da smo se umesto toga mi svi vratili na brod koji tone!?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: