PREDLOG ZA LIČNOST 2008. GODINE

Poštovanje!
Ako se slažete sa prilogom, glasajte putem fiksnog telefona svaki dan od 12 H do 12,15 H na broj 022-561-201 ili SMS porukom ovako:
LG razmak, ime i prezime za koga glasate, poslati na broj 6212 non stop.
SMS važi samo za Srbiju.
Van Srbije putem interneta na adresu radija koju imate u dostavljenom prilogu.
Pozdrav
Zlatomir

NIKICA BANIĆ

Inđija, B. Buhe 41

RTV „INĐIJA

TRŽNI CENTAR:

„SLOBODA“

V. STEPE 1/3

PREDMET: PREDLOG ZA LIČNOST 2008. GODINE

Poštovana gospodo,

moj predlog za ličnost 2008. godine je gospodin Zlatomir Borovnica, pesnik iz Inđije, sa stanom u ulici Kneza Lazara 14/25.

OBRAZLOŽENjE

Mislim da u Inđiji a i u celoj opštini Inđija, malo ko nije čuo za gospodina Zlatomira Borovnicu, a razlog je njegovo književno angažovanje.

Zlatomir je rođen 3. februara 1956. godine u Beški a u Inđiju se preselio 1975. godine. U svet književnosti ulazi 1989. godine kada postaje član književnog kluba „Miroslav Mika Antić“ iz Inđije.

U junu 2000. godine je od strane kolega pesnika izabran za predsednika istog kluba. Tu funkciju sa velikim uspehom obavlja i danas.

Za svoj književni rad i angažovanje u književnosti na dobrobit lepe pisane reči, Zlatomir je 2004. godine od strane članova „SAVEZA KNjIŽEVNIKA U OTADžBINI I RASEJANjA“ (SKOR) sa sedištem u Beogradu, proglašen počasnim članom ali i predsednikom ogranka za opštinu Inđija.

2005. godine je od strane članova književnog kluba „DUŠAN MATIĆ“ iz Ćuprije, takođe, proglašen za svog počasnon člana.

2008. godine, zbog velikog doprinosa u radu i povezivanju pesnika u dijasfori, „SAVEZ SRPSKIH PIsACA ŠVAJCARSKE“ Zlatomira proglašava svojim počasnim članom.

2008. godine, Zlatomir takođe, dobija veliko priznanje od strane srpskog književnog kluba „VIHOR“ iz Dervente, Republika Srpska,oni ga takođe proglašavaju svojim počasnim članom.

Sa sigurnošću mogu reći da je Zlatomir najplodonosniji inđijski književni stvaralac jer je do sada objavio 12 samostalnih knjiga a zastupljen je u više od 40 zbornika poezije i proze širom zemlje.

2001. godine je utemeljio pesničku manifestaciju za decu školskog uzgasta pod nazivom „PEVAJ RAVNICO“ koja i danas živi na veliku radost dece naše opštine.

2003. godine je već postojeću pesničku manifestaciju „GARAVI SOKAK“, podigao na lestvicu međunarodnih manifestacija. Po toj pesničkoj manifestaciji, Inđija je sada prepoznatljiva kako u zemlji, tako u svetu. Zlatomir nikada ne žali truda da svojim kolegama pomogne da dođu do svoje prve samostalne knjige, kako bi zakoračili u svet pisane reči.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> Bloggern gefällt das: