Postovani gospodine “Z”,

Postovani gospodine “Z”,

Kad vec ucestvujete u javnoj raspravi, zamolio bih Vas da se predstavite.

Kad vec navodite naslov moga teksta (Da li je moguc “statusno neutralan” Euleks), bilo bi dobro da se odredite u odnosu na sustinu teksta, jer se ona tice sudbine Srbije danas I u buducnosti, a ne da  pabircite za sta biste se zakacili I onda po tome udarali kao po talambasima. Dakle, pitanje je danas – da li Srbija, odnosno, njeno aktuelno demokratsko rukovodstvo, treba, mic po mic, precutno prizna oduzimanje Kosova i Metohije, ili ne treba da prizna otimacinu ni cinjenjem, ni necinjenjem, ni izricito, ni precutno. To je, dakle, na srpskom dnevnom redu, to je sustinska tema mog teksta koji vam je zapao za oko, a ne Brozova Jugoslavija, los mentalitet koji se vama ne svidja (osim vaseg, licnog, razume se). Na dnevnom redu nije cak ni anglo-saksonska osovina koju pomiwete iako upravo ona, bar dve protekle decenije podrzava separatizam I terorizam na Kosovu I Metohiji koji je uoci I tokom Drugog svetskog rata podrzavala fasisticko-nacisticka osovina Musolini-Hitler.

Vama niko ne spori to sto ste 60 godina pratili tok “srpske ‘logike’”, ali tesko je razumeti otkuda, cemu I kome treba da koristi vasa “logika” koja, kako vi ocigledno zelite da se shvati, nije prosecna srpska, nego iznad i izvan srpske koju ostro kritikujete.

A sto se tice bivse SFRJ, njene neutralnosti, stope razvoja, mesto u odnosu na zemlje u okruzenju, otvorenosti granica, zivotnog, zdravstvenog, kulturnog, obrazovnog, naucnog, sportskog I drugih vidova standarda I o tome bi se, dakako, moglo raspravljati, ali argumentima, kvantifikacijama, citirawem pouzdanih izvora, nikako apriornom ozlojedjenoscu I arogancijom.

Izvinjavam se sto malo kasnim u reagovanju, bio sam krace vreme odsutan. Sto se mene tice, necu se vise osvrtati na vase mudre ocene, pogotovu vam necu smetati, da I dalje zivite u uverenju da ste bogom dani sudija svakome I svacemu.

S postovanjem, gospodine “Z”,

Zivadin Jovanovic

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: