Eh Taj Čovek

Eh Taj Čovek

Dr. Srdja Trifkovic „Hoće da sude Miloševiću“ analizara proširenje optužnice protiv Dr Radovana Karadžića. Hoće da kaže dr Trifković da iako je ranije ovaj Haški inkvizitorski džambulaj, prikriveno pokazivao svoje pravo lice, odnosno da on nije nikakva pravna institucija. Ovim činom on i otvoreno sada sebe predstavlja u pravom izgledu. Odnosno da je džambulaj, ništa drugo nego jedan politički satrap. Satrap okorelih belosvetskih protuva i lažova.

Istorija beleži mnoge gluposti, represije i zločine, od raspeća sina Božijega, što naravno neučini niko drugi, to ne učini Đavo, jer Đavo je milostiviji od onoga, kako bi to otac Justin Popvić rekao što raspe sina Čovečijega, odnosno Bogo čoveka. I Đavo je veli on blaženiji od čoveka. Analizirajući Hašku inkviziciju došao sam i ja do zaključka da su združeni i Sotona i Đavo zajedno mnogo milostiviji od čoveka, ako se oni koji rukovode ovom nanjnoviom dušegubnom tamnicom, mogu nazvati ljudinma. Dioklecian je imao više duše nego Haški Inkvizitori. Aušvic je bio kulturna sredina u odnosu na ovu tamnicu. Gulazi Gruzina Žugašvilija su bili naivna igračka u poređenju sa ovom dušegubnom tamnicom. Jer nigde, i nikome, ni pre, ni posle dolaska sina Božijega među narod, mrtvima ni jedan sud pa ni sud Pontija Pialata nije sudio. A eto oni što tvrde da je ilegalno legitimno smisliše da sude mrtvima. Iako komunista Milošević posle ovoga čina zaslužuje da ga na onom svetu u svetca pretvore. Sačuvaj Gosode svakog čoveka, pa i da je najveća zločinstva počinio od Haške “pravde‘‚! Od Haške dušegubne tamnice većeg zločinca u istoriji čovečanstva, nije bilo.

Jer taj čovek Latinske kulture, što Božijega Sina raspe na krstu, što spali Kopernika, što poseče glavu Draži Mihailoviću, što posla Solženicina u Gulag, što odrubi glavu Karađorđu. Sudi će Kardžđiću. Presudu svi već znamo.
Taj čovek koji je Jovanci Orleanci naložio vatru ispod golih i živih tabana. Da li je ovu golgotu, ikada, i neko se usudio da opiše? Ne to se samo tek onako uz put negde spomene, ali se od mase krije kao velika tajna. Taj čovek koji Sveto Pismo tu Božansku nauku ne koristi radi ljubavi Njegove, već u manipulantske svrhe. Taj čovek gori od Đavola, jer mi nekada i za nekog lakrdijaša ili dosetljiva čoveka kažemo Đavole, što sudi nelegitimno, jer za njega ilegalno postade legitimno. taj čovek koji je telo Svetoga save Spalio, vidi i ovoga čuda??? Šta je za njega jedan Kardžić, ako je ovakve gore spomenute i nabrojane poslao na golgotu. Taj čovek koji kada se moli bogu okreće glavu od Istoka. Taj i takav čovek ne preza ni od čega.
E taj se sada čovek dosetio da i mrtvima sudi??? Jer, čovek to je reč koja gordo zvuči! Ali jesmo li svi ljudi?

3 Antworten

 1. Aušvic je nedopustivo poredjenje jer je simbol za najstrašnije zločin čovečanstva od postojanja sveta a verovatno će ostati to i u budućnosti.
  Sa mnogo toga navedenog mogao bi se složiti ali sa ovim poredjenjem ne. To poredjenje slabi karakter celokupnog članka jer mu dovodi u pitanje verodostojnost u celini što ne zaslužuje.
  Nepromišljena greška koju ovaj članak ne zaslužuje.
  Dušan Nonković

 2. Ja ne vidim ko je taj „covjek“ o kome Trifkovic prave aluziju. Hristos je bio razapet na insistiranje Jevreja i Senedrina. Draza Mihajlovic je bio izdan sa Zapada i Karadjordjeva glava je bila otsjecena (i usoljena da se usluzi turskome sultanu kao znak ulizivanja) od Milosa Obrenovica. Dje je tu Latinska kultura?
  Srbi treba da se osvijeste.
  Bacati krivice na strane dusmane vecinom znaci zaboravljat i umanjit ulogu domacih izdajnika.
  (Kad god neko dodirne Auswitz u necijem mozgu iskre pocinju da skacu, kao da Srbi nijesu imali svojih Auswitz-a.)

 3. Niti je iko nije spalio Kopernika.
  (Koje bio spaljen na lomaci je bio Jan Hus)

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: