NVO Akademska alternativa

NVO Akademska alternativa

Izjava za javnost Vojina Grubača, predsjednika NVO Akademska alterantiva

Podatak koji je saopštio ministar policije Jusuf Kalamperović, da je u zadnje tri generacije Policijske akademije u Danilovgradu primljen 91 Crnogorac, devet Muslimana– Bošnjaka, jedan Albanac i samo dva Srbina, potvrđuje naše pretpostavke da je rukovodstvo Policijske akademije napravilo nacionalistički puč u ovoj važnoj ustanovi.

NVO Akademska alterantiva smatra da rukovodioci Policijske akademije trebaju saopštiti javnosti – od koga su dobili naređenje za direktno kršenje ključnih normi Ustava, kojima se svim narodima u Crnoj Gori jemči ravnopravnost. Nema sumnje da ideolozi i organizatori nacionalističkog puča na Policijskoj akademiji moraju krivično odgovarati za izvođenje brutalnog etničkog čiscenja u državnim institucijama Crne Gore.

Rezultate poslednjeg prijemnog ispita treba u ubrzanom postupku poništiti, a prilikom raspisivanja novog prijemnog ispita treba tačno odrediti kvote polaznika koje dobija svaka etnička grupa u Crnoj Gori. Crnogorski šovinisti na akademiji su doveli do toga da se u Policijsku akademiju u bar dvije generacije ne mogu upisivati etnički Crnogorci, jer su u prethodne dvije zauzeli mjesta svih ostalih naroda u Crnoj Gori. Frapantni podaci, koje je po pitanju rada Policijske akademije ministar policije Kalamperović predočio javnosti, svjedoče da su prilikom prijema u ovu ustanovu čak više od Muslimana – Bošnjaka postradali ostali narodi. Konkretno, Srbima su oteta trideset dva mjesta, Albancima pet, Muslimanima – Bošnjacima četiri a Hrvatima dva. Umjesto njih, primljeni su isključivo Crnogorci, što je dokaz da je državni ektremizam udario po svim narodima, a najviše po Srbima i Albancima.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: