Први Сабор српске православне омладине за Америку и Канаду

Први Сабор српске православне омладине за Америку и Канаду
sabor

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Америчко-канадског Митрополије Новограчаничке г. Лонгина, у организацији манастира Нова Грачаница крај Чикага и Српског сабора Двери, у недељу, 23. новембра 2008. године, после Свете Литургије у манастиру Нова Грачаница биће организован Први сабор српске православне омладине за Америку и Канаду.

Циљ Сабора је упознавање и повезивање између активних појединаца и организација широм америчког континента, ради бољег заједничког организовања и деловања српске православне омладине у 21. веку, на корист наше Цркве и Отаџбине. У Српској мрежи различитих организација и појединаца видимо једино решење за одбрану српског националног идентитета и промоцију српских националних интереса у Расејању.

У току месеца новембра биће уприличена и друга велика промотивна турнеја нашег удружења у више градова на Источној и Западној обали и Средњем западу Америке, као и у Канади. Делегација Српског сабора Двери представиће 10-годишњи рад часописа „Двери српске“ и више наших актуелних пројеката, као што су Покрет за живот, Српска мрежа и ТВ продукција „Двери српске“. Позивамо све посетиоце нашег сајта из Америке и Канаде, заинтересоване за учешће на Сабору или представљање Двери у њиховим градовима, да се јаве нашој редакцији у Београду на телефон 011 32 37 362 или путем интернет адресе infodveri@verat.net.

За више информација и пријаве за Сабор контактирати Организациони одбор у Америци преко интернет адресе SrpskiSabor@gmail.com

Београд-Чикаго, 29. август 2008.

Информативна служба Српског сабора Двери

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: