Удружење књижевника Србије – ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СЛОБОДЕ И ПРАВА – САОПШТЕЊЕ

—– Forwarded Message —-
From: angelina markovic <

Удружење књижевника Србије

Association des écrivains de Serbie

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ СЛОБОДЕ И ПРАВА

Comité pour la defense de la liberté et des droits
САОПШТЕЊЕ

02/08

30.јул 2008.

СРБОФОБИЈА КАО ПОЛИТИКА

Иако је Трибунал у Хагу донео ослобађајуће пресуде Насеру Орићу и Рамушу Харадинају (награђујући их за злочине над Србима), влада у Београду је наставила понижавајућу сарадњу са овим ad hoc америчким судом – и депортовала Радована Караџића у Хаг 30. јула у 3,45 изјутра.

Демократски Гестапо је киднаповао Радована Караџића у петак, 18. јула 2008, а службено га предао Савету за националу безбедност Републике Србије 21. јула. Приликом одмазде Караџићу је одузет лаптоп са 50 дискова, са текстовима на којима он темељи своју годинама спреману одбрану. Специјални суд, међутим, није учинио ништа да се Радовану Караџићу врате одузете ствари, односно омогући му испуњење права на одбрану.

Против Караџића, првог предстедника Републике Српске (и Ратка Младића, радног команданта Војске Републике Српске), Трибунал је подигао оптужницу за „почињени геноцид“ 25. јула 1995 – откада се крио све до хапшења. До изручења Трибуналу, Караџић је био смештен у притворску јединицу Специјалног суда у Београду, суда који упорно периферизира право на правду српским жртвама.

Лишавањем слободе Радована Караџића српска Влада није показала једино безпоговорну и константну кооперативност (у складу са Законом о сарадњи са Међународним кривичним трибуналом за бившу Југославију и нескладу са свим другим законима) већ и приљежност у остваривању америчких националних интереса изван САД. Наиме, Караџића није само потраживао Трибунал већ је, следствено НАТО-пентагонској конквисти, он у одсуству осуђен и у Америци да жртвама рата из БиХ надокнади одштету од 4,5 милијарде долара (?!). То је и разлог више што се поводом хапшења први огласио и некадашњи специјални изасланик председника Америке за Балкан, Ричард Холбрук, поздрављајући успех српске Владе – истичући да ће Караџићу најзад бити суђено „у Хагу или Београду, иако би било боље у Хагу“.

Бела кућа је саопштила да је Караџићево хапшење „показало приврженост Србије поштовању обећања“, оптужујући бившег председника РС што није спречио на хиљаде силовања муслиманки у присилним смештајима те успостављање концентрационих логора у Босни (??). Колико је ова холивудска оптужница убедљива потврдио је и Алија Изетбеговић у исповедању Бернару Кушнеру, признавши да је прича о логорима представљала маркетингшки трик за придобијаље светске јавности (B. Kouchner: “Les guerriers de la paix”).

Несумњиво, америчка националистичка и популистичка политика користи сваку прилику да затамни део своје неславне историје из Другог светског рата. Амерички војници су у Европи, до краја 1945. извршили 17080 силовања, међу којима је најмлађа жртва имала три године (Robert Lilly: “Taken by Force: Rape and American Soldiers in the European Theater of Operations during in the World War II – England, France, Germany 1942-1945”). Искуство, пак, у отварању концентрационих логора Американци су потврдили 1942. када су у њих сместили 120000 својих суграђана јапанског порекла, да би се преживелима Конгрес извинио тек 1988. а председник Буш им отпослао чек на 20000 долара (?!) 1992. године.

Очито, само они који болују од политичког дилетантизма и моралне лености могу да испуњавају захтеве америчке – антихуманистичке, расистичке и антихришћанске – политичке администрације. Кривци за програмирано декомпоновање Југославије, за „за рат у Босни који је био рат Америке у сваком смислу“ (сер Алфред Шерман), за трећи геноцид над Србима у двадесетом веку, за сатанизацију, агресију и бомбардовање Срба забрањеним уранијумским пројектилима 1995. и 1999., те кривци за рецидивно примењивање Хитлеровог споразума из 1938. како би се Србима ампутирали Косово и Метохија 2008. – САД ни по чему нису задужиле српску Владу да брани америчке национале интересе.

Одбор за одбрану слободе и права ће, у име цивилизацијских принципа, наставити са ширењем истине о једином суду у свету против правде, америчком Трибуналу у Хагу као што ће све одлуке произишле из изопачене делатности овог правног монструма (до сада је 45 Срба осуђено на 718 година затвора) уписивати у кривичну одговорност Европске уније и Сједињених Америчких Држава.

У Београду, Одбор за одбрану слободе и права

30. јул 2008. председник

Предраг Р. Драгић Кијук

Beograd, Francuska 7. Telefon: 011.2626081. E-po{ta: dmpetrovic@sbb.co.yu

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d Bloggern gefällt das: